Truskawkowa działka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Truskawkowa działka

Post »

Świetną sesyjkę zrobiłaś tym miłym zwierzakom Natalko! Bardzo naturalistyczne ujęcia! ;:63 ;:63 ;:63 Najbardziej mi się podoba zdjęcie nr2!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak ja kocham konie! ;:138 ;:138 ;:138
Dziękuję, Natalko, ;:196 ;:196 za tę piękną sesję modeli i modelek, bo krówki też sympatyczne. ;:215
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zazdroszczę takich widoków! Cudowne zdjęcia koni. Z przyjemnością obejrzałam. Jeździć nie jeżdżę, ale popatrzeć lubię. Mam za to córkę "koniarę" :wink:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Takie widoki to już rzadkość a szkoda tęsknie do takich widoczków.Seria jak zwykle bardzo udana .Wszystkie koniki takie wypielęgnowane aż się błyszczą ;:180
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Marynko, Lucynko, Izo, Jadziu dziękuję ;:196

Obrazek

Dawno, dawno temu pokazywałam w środku zimy jak wygląda letnia droga na działkę ? a raczej, rośliny spotkane na tej drodze. Ciągle mam mieszane uczucia dotyczące pokazywania cudzych kwiatów, jednak pokusa fotografowania jest zbyt duża? A do tego ten post długo leżał w archiwum, byłoby marnotrawstwem go usuwać.

Wielkie złote poduchy stworzyła smagliczka skalna, piękna, mało wymagająca bylina kwitnąca wczesną wiosną. Ta konkretna kępka rosła przed ogródkiem, nie dorównywała może rozmiarom sąsiadkom za płotem, ale była łatwiej dostępna. Ostro kontrastujące z nią fioletowe plamy stworzył natomiast floks szydlasty. Poprzedniej wiosny stałam się posiadaczką niewielkiej kępki, żwawo rozrastającej się przez cały sezon. W ramach działkowego rozdawnictwa nadmiaru roślin pewnie i smagliczka trafi pewnie na Truskawkową, dodając trochę słońca wiosennym rabatom.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Natalio nie miej oporów w fotografowaniu cudzych kwiatków ani też cudzych koni, bo liczy się fotografowanie a nie obiekt. Najbrzydszy można przedstawić najpiękniej i...odwrotnie też :D Konie są doskonałymi modelami. :D
Awatar użytkownika
Black Rose
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2017, o 15:19

Post »

Świetne zdjęcia koni! A ten źrebak jak fajnie "złapany" ;)

Przy okazji dodam, że zaczęłam czytać sobie wątek od początku. Jeszcze sporo przede mną, ale to bardzo przyjemna perspektywa.

Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspaniały widok pasących się koni i krówek-ależ sielski widok,że tylko pozazdrościć ;:108
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Rewelacyjne zdjęcia koni. Spoglądam na tę sesję raz po raz, bardzo mi się podobają te ujęcia, kolorystycznie również. ;:180 ;:215
Jeszcze tylko pól roczku Natalko i znowu zobaczymy takie piękne floksy w naszych ogrodach ;:172
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Koniskom porobiłaś piękne zdjęcia. :) To są wdzięczni modele, ale i tak trzeba umieć je uchwycić odpowiednio - Ty to robisz po mistrzowsku. :)

A później i złoto, i fioletowo - też cudnie! :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Natalio tak pięknie pokazane kwiaty wprawiają mnie w optymistyczny nastrój. :) Konie jednak wyjątkowo mnie zauroczyły, dawno nie widziałam takiego ładnego stada. ;:oj
Życzę kolejnych, ciekawych obiektów do fotografowania. ;:3
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Marysiu bardzo dziękuję ;:196
Black Rose dziękuję i bardzo mi miło ;:196
Arku, Bea, Joasiu, Soniu dziękuję ;:196

Obrazek

Kiedy piszę te słowa, jesienne słonko nieśmiało przebija się przez chmury, na chwilę rozświetlając grudniową szarość. Jest zimno, dni są krótkie, łyse drzewa nie zdobią już krajobrazu? Chyba właśnie po to potrzebujemy świąt zimą, aby było na co czekać i by jakoś skrócić ten czas. Przyroda śpi, przygotowania do kolejnego sezonu ogrodniczego jeszcze się nie zaczęły, pozostają tylko wspominki.

Kolejne zdjęcia z pierwszego roku na działce, okazało się że oprócz kilku załadowanych postów, mam też inne na dysku. Czy je opublikuję? Nie wiem, może dla urozmaicenia? Chronologię i tak diabli biorą przez zimową przerwę, chodzi jedynie o ilość potrzebnych postów. Nawet publikując co drugi dzień muszę robić selekcję, nie chcę też jednorazowego zalewu obrazów.

Motyli taniec na kwiatach rudbekii sfotografowałam w środku lata, kiedy ich kwitnienie dopiero się zaczęło. W pochmurny dzień owadów było mnóstwo, jednak brak teleobiektywu utrudniał zadanie. Musiałam dużo bardziej zbliżyć się do nich i niedoszli modele najczęściej uciekali:/

Patrząc wstecz widzę, że letnie i wiosenne zdjęcia motyli są dużo rzadsze niż jesienne. Trochę pewnie zawinił brak odpowiednich kwiatów na Truskawkowej, gdy się pojawią, skrzydlaci goście podążą. Rok temu wabiły je fermentujące śliwki których tej jesieni zabrakło, zawsze można jednak liczyć na marcinki. Jak tylko dostatecznie uprawię grunt koło domku posadzę tam budleję, może motyli krzew stanie na wysokości zadania:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U Ciebie Natalko słoneczne rudbekie i motylki ;:138 ...a u mnie zima! :D

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Black Rose
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2017, o 15:19

Post »

Blueberry pisze:
Obrazek
Jak się dopasował kolorystycznie do kwiatka ;)
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Ależ piękne zdjęcia!

A wiesz, że u mnie chyba też więcej motyli było we wrześniu niż w lecie? Jak się tak teraz zastanowię, to latem wcale ich za dużo nie było... A już rusałek admirałów to zatrzęsienie było w połowie października.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”