Zuziu,masz tak ładnie zaprojektowany rajski ogród, ze o każdej porze roku jest uroczy, mimo braku kolorowych
kwiatów. Teraz zapowiadają śnieg to wszystko będzie takie bielutkie, roślinki będą spały pod puchową pierzynką

.
Floksy często wędrują po ogrodzie i wiosną muszę je przesadzić, bo okazało się ze floksy lubią łapać mączniak
a są za blisko posadzone przy różach.
te zdjęcia są z 24 listopada.
Ewuniu, ja jeszcze nie okrywam, będę okrywała Clematisy w przyszłym tygodniu. Mam tylko 6 Clematisów ale Paul Farges
to mój ulubieniec, pięknie się rozrasta i bardzo długo kwitnie
Iwonko, listek klonika do mego ogrodu przywiał wiatr , też nie mam klonika a dzikie wino mam, razem z bluszczem
oplata słup telegraficzny. Klonik teraz ma pięknie wybarwione liście i cudownie wygląda na tle srebrnego świerka, w ogrodzie u mojego sąsiada.

W zeszłym roku róże byłam zmuszona okopcowawszy początkiem listopada, może to było przyczyną ,że
róże bardzo żle zniosły zimę. Floksy jak rosły w pół cieniu troszke były zaniedbane to kwiat miały bardzo marniutki, ale jak przeniosłam je do słońca i zostały odpowiednio nakarmione, to kwiat mają naprawdę duży, z daleka niektórzy mylili je z hortensją bukietową
Jadziu, mam komputer

pożyczony ale mam .Teraz muszę sie do niego przyzwyczaić i wgrać swoje zdjęcia.Jadziu w piwnicy w piasku mam zakopcowane patyczki, zobaczę jak przetrwają grudzień, to w styczniu zacznę próby z ukorzenianiem.
Teraz w butelce z woda / na grzejniku/ mam parę patyczków, ale chyba nic z tego nie będzie

.Tą metodę ukorzeniania podał mi Pelikano.
Gosiumasz rację , że wiecej szkody może różą przynieść słonce niż 5 stopniowy mróz, ja jednak też teraz nie bedę okrywała róż poczekam , mam ten komfort ,ze ogród mam przy domu to w każdej chwili mogę ubrać ciepłą kurtkę, rekawice
i do ogrodu.Zabezpieczę tylko Clematisy, mam je dopiero drugi rok wiec nie mam co do nich dużego doświadczenia, wiem
tyle co wyczytałam w necie.

To już ostatnie kwiaty tej jesieni, od poniedziałku zapowiadają śnieg, wiec wszystko przykryje puchowa pierzynka