Witam z kompotem dyniowo-pigwowcowym w ręce.
Dodatkowo dziś 'DZIEŃ CZARNEGO KOTA'......czyli diobliczek ma dziś swoje święto.
Beatko krzew pigwowca bardzo polecam bo nie dość, że ładnie się prezentuje, kwitnie bajecznie no i pożyteczny ze względu na owoce. Takie to lubię. Jak byś się zdecydowała to zorganizuję Ci odrosty na wiosnę...po prostu nie skoszę kosiarką. Nalewką z pestek będę się zajmowała w niedzielę bo muszę jeszcze doczytać co dalej się robiło

Po prostu robię pierwszy raz i nie zapamiętuję kolejnych kroków. Ale na pewno dam znać.
Czy będziesz zakładała nowy wątek?...czy raczej poczekasz do wiosny.
Jeżeli chodzi o New Dawn ona rośnie też na szerokość, ma dosyć mocne i raczej sztywne pędy i jak chcesz ją prowadzić do góry to zawczasu jak rosną trzeba upinać. Ciekawe jakie róże wielkokwiatowe masz na liście. Pomału dasz rady...na razie mamy całą zimę coby poczytać i poplanować.
Marysiu niestety taka pora i co jest do zrobienia to zrobić bo w domu sporo prac się nazbierało z całego lata.
Dziś planowałam ukorzenić hortensję Limelight przy pomcy butelki (sposobem Soni)ale pogoda pokrzyżowała moje plany....może jutro.
Ostróżka się pyszni bo stoi na widoku i wita gości.

Uściski Maryś i chow się na szpyrka.
Lucynko jak miło Cię widzieć.

Dziękuję za wszystkie miłe słowa ale sama wiesz ile

wkładamy w te nasz zegrodki.
A Dioblątek to nieodłączna część tej naszej

Niby śpi cały dzień ale dokładnie wie gdzie jestem. Szczególnie w lecie ma mnie ciągle na oku siedząc pod krzaczkiem.
Róże i cała reszta kwitnących no i pomidory pochłaniają mnie do reszty. Poza tym są jeszcze winogrona i dosadziłam porzeczki więc robota się rodzi.
Ja też bardzo lubię zaglądać (w miarę wolnego czasu) do zaprzyjaźnionych ogrodów bo zawsze można coś ciekawego się dowiedzieć czy zobaczyć.
Bo to sama radość tak się odwiedzać.

Dziękuję za tyle ciepłych słów....są potrzebne zwłaszcza, że za oknem nieciekawie.
To może teraz moje domowe radości.
Szałwia 'Amistad' przeniesiona do domu ( Jadzinka). Za radą Jadzi pobrałam patyczki i wsadziłam do doniczki i już rosną.
Miłego dnia życzę.