Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Chciałam własnie zapytać, dlaczego to nie chccesz pokazać chryzantem, ale jedna się jednak pokazała
Czy ich nie lubisz, czy uważąsz, że mamy przesyt?
Ja je bardzo lubię i mogę oglądać
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja tez mogę oglądać chryzantemy w nieskończoność
Lubię je. I co roku jakąś dokupie.
Jeszcze ładne kolorki jesieni Maryniu pokazujesz. ;:63 ;:63
Ta rozyczka u góry jest cudna. ;:173
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Przymrozków nie było, jak dotąd, ale i nie ma słońca, więc jakoś szaro, ponuro i smutno :( .
U mnie jeszcze kwitną 2 dalie; pozostałe już schowane.
Dalej robisz kolorowe zdjęcia ;:138 , miło je obejrzeć w tej szarości na zewnątrz. ;:167 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ciągle pięknie jak widzę :D Wracając na chwilę do tematu zdjęć - swoje publikuję również na blogu, dlatego rozkładam je tak, by i na zimę trochę zostało ;:108 Zawsze staram się wyszukać coś ciekawego, albo pokazać w nowy sposób, ale po pewnym czasie wszystko może się znudzić ;:131 Za to po przerwie, zimą, będzie przyjemnie zobaczyć wiosenne i letnie widoczki ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Margo2,anabuko1,Pulpa222,Blueberry wielkie dzięki za chęć odwiedzin u mnie! ;:196

Chryzantemy pokazywałam od sierpnia więc już się chyba opatrzyły, tę rudość mam zamiar dopiero przezimować... ;:108
Kolorowe fotki sprzed tygodnia ale sądzę,że nie straciły na aktualności bo przymrozku nie było a na działce nie bywam już...Czekam dopiero jak na okrywanie przyjdzie czas... ;:oj
Ciągle pięknie...Natalko to przyroda jeszcze się nie daje...nasz udział niewielki....zdjęciami staram się tylko dokumentować ulotne jej piękno!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, zdjęcie pojedynczego pączka róży budzi szaloną tęsknotę za wiosną, bo też stanowi - zapewne niezamierzoną - namiastkę tej pięknej pory roku. ;:138 ;:138
Miłego wieczoru, spokojnej nocy i ciepłego dnia jutrzejszego życzę. ;:167 ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Maryniu jestem :wit
Ta paproć ze zdjęcia jest piękna. Ostatnio coraz bardziej mi się różne ich odmiany podobają...
Spokojnego weekendu ci życzę i dużo zdrówka bo już choróbska pomału nas łapią... ;:196
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Maryniu, przychylam się do pochwały paproci, ujęłaś ją nad wyraz tajemniczo. ;:215
Lecz fotka powyżej jeszcze bardziej skradła moje serce, te mocne kontrastowe kolory w wszechobecnej jesiennej szarości, tryskają energią i witalnością, jakby zaprzeczając końcówce sezonu. Właśnie dlatego kocham brunnery i żurawki. :tan ;:138
Trzymaj się zdrowo kochana i niech Cię słoneczko odwiedzi. ;:167 ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko ;:196 dziękuję za miłe odwiedziny! O tej porze każdy świeży pąk budzi ochotę na uwiecznienie na długie zimowe dni... Niewiele już takich ,tym bardziej chętnie chwytamy za aparaty jak tylko nadarzy się okazja... ;:108

Ola2310 miło, że jesteś! ;:180 paprocie to jedne z moich najbardziej ulubionych roślin...Nawet 2 rabaty im poświęciłam ;:131 To bardzo wdzięczne i dekoracyjne rośliny. ;:108
Za życzenia dziękuje i odwzajemniam, póki co wirusy mnie omijają..

stasia_ogrod ;:196 Paproć rzeczywiście udana i cieszy mnie bo to jedna z moich ulubienic choć ta odmiana od niedawna u mnie... ;:173 Żurawka z brunnerą to udany świetnie kontrastujący duet...Miło mi, że znalazłaś u mnie coś dla oka!
Dzisiaj było u mnie słonecznie ale niezbyt ciepło, zdrowia i Tobie życzę bo tego nigdy już nie mamy za wiele... :roll:

Parę fotek popełniłam bez wychodzenia z aparatem z domu w najbliższym otoczeniu tzn. w pokoju i na balkonie..

Zapraszam, trochę suszków trochę natury! ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Piękne zdjęcia, masz talent ;:215
U mnie też jeszcze można znaleźć ostatnie kwiaty w tym sezonie, to tu to tam coś tam jeszcze próbuje pokazać swoje wdzięki.
O tej porze jakoś tak najbardziej rachityczny kwiatek bardzo cieszy.
Dziś podziwiałam ostatnie dwa kwiatki lilii - ciekawe, jak długo jeszcze wytrzymają?
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Maryniu
Jeszcze piękne żywe kolorki jesieni nam pokazujesz.Fajniutko.
Bo takich żywych już coraz mnie,Wręcz mało.Szkoda,Zostanie nam zaraz tylko zima i czekanie na wiosnę ;:173
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ech, Maryniu, wkrótce już tylko roślinki doniczkowe i suche bukiety - pamiątki lata - będą bliskie naszym oczom. ;:108
Najgorsze jest to, że z powodu długaśnych wieczorów czas potwornie się wlecze. ;:223
Ostatnie zdjęcie cudnie podświetlone! ;:138 ;:138
Dobrego tygodnia, Maryniu. ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Za miechunką w ogrodzie nie przepadam, bo za bardzo się rozłazi. Ale jest jego niewątpliwą ozdobą. I jak widać nie tylko w ogrodzie pięknie wygląda ;:63 Ususzone kwiaty czosnków zaplotłam na ramie powojnika w ubiegłym roku. Podobały mi się tak długo, dopóki nie zauważyłam, że wysypały mi się z niego wszystkiego nasiona. Myślałam, że będę miała milion siewek czosnku ;:202 Na szczęście nic takiego się nie stało i znowu je lubię :heja Jak zwykle cudnie wydobyłaś piękno, z być może ostatnich kolorów jesieni ;:63 Wprawne oko znajdzie każdy najmniejszy, kolorowy okruch ;:63
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziagos ;:180 bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa,które od tak niecodziennego Gościa smakują jeszcze lepiej! ;:168
Lilie z pewnością do pierwszego przymrozku wytrwają jak i inne rośliny..
Teraz takie ostatki są najmilejsze , one to tłumione nieraz przez inne rośliny teraz przywdziewają barwne szaty i przyciągają nasz wzrok...

anabuko1 Aniu przy odrobinie dobrej woli jak się szuka to się i kolor jeszcze znajdzie ...
Dopóki nie ma przymrozków natura jeszcze się broni ;:108

plocczanka Lucynko ;:196 musimy zachować namiastkę lata na zimowe chłodne dni...Zawsze to raźniej!
Niewiele chwil już w plenerze możemy spędzić więc dla zabicia nudy i w domu pstrykanie staje się przyjemne ...

Iwonka1 Co do miechunki... Mam ją od pierwszych chwil mojego ogrodowania, profilaktycznie
posadziłam ją w samym rogu działki... Nie zauważyłam ,aby miała ochotę na aneksję...Co roku zabieram kilka ok.5 gałązek/ i wcale nie mam jej w nadmiarze/ wyrywając je z ziemi... Na wiosnę pokazuje się w tym samym miejscu ...No ale jak gleba jest bogatsza to może i ona jakieś zakusy ma,u mnie jest ;:333
;:180 za uznanie dla mojego foto-oka!

za oknem...
Obrazek

Obrazek
i działkowe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ostrogowiec kwitnie całe lato
Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Za oknem też masz przyjemne dla oka widoki ;:63 Wierzba zachęcająco zwiesza się nad ziemią. W Krakowie widziałam kiedyś wierzbę z bardzo długimi gałązkami. Ktoś, zapewne człek dorosły, zaplótł z nich solidną huśtawkę. Dzieciaki miały extra zabawę, a i wyglądało to niesamowicie. Myślę, że ta huśtawka była miejscem niejednej romantycznej randki ;:167 A później ktoś, zapewne również człek dorosły, wierzbę ściął ;:145 I pozostał pusty plac...Dwa działania, mające diametralnie różne skutki ;:222 Pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”