nie przeniknie, jedynie muszę zabezpieczyć karpy, przed gryzoniami. Zimą od rzeki do naszych domostw ściągają się szczury,
może karpy wokoło obsypie trutką na szczury.

Kupując te białe dalie zaplanowałam sobie,że obok Westerlandów posadzę białe dalie,aby sprawdzić w realu jak ten zestaw kolorów
będzie się zgrywał ze sobą, czy nie będzie ta rabata wyglądała na dłuższą metę za mdło, ale rózowa dalia i samosiejki różowego
Dziwaczka, pokrzyżowały moje plany. W rezultacie teraz jesienia na rabacie posadziłam w pierwszym rzędzie od ulicy :
dwie hortensja bukietowe Limelight, miedzy hortensjami rośnie duża Juka karolińska a w drugim rzędzie od strony ogrodu,
Róża Augusta luise , Róza Westerland , białe Marcinki ,Róza Westerlamd i róza Die Welt .
Wiosną pojawią się tam , tulipany , orliku i rózowe i białe serduszka i lawenda, hosty. Lubię wiecznie coś przesadzać,
to mi poprawia humor

w ogrodzie.

Tereniu, ja przez ponad 20 lat nie sadziłam Dalii a wcześniej to były moje jedne z ulubionych kwiatów, pamiętam jak
z Koleżankami, wymienialiśmy sie Daliami, miałam sporą kolekcję. Teraz znowu, powróciły do mych łask i jest kolorowo i wesoło

Niedziela była ciepła i słoneczna, wiec zachęcała do spacerów.