Witam
Kolejny ładny dzień, chociaż wczoraj było naj... ale i takie mogą jeszcze długo być
Agnieszko Aguss 85 mam parę takich białych kurek , również z ubiegłorocznego wylęgu, bo tatuś z genami Sussexa, ale na pewno kundelek bo ma kilka rudych piórek na plecach...znaczy się miał bo obecny to już jego synalek!
U mnie wczorajszy dzień był ładniejszy! niebo błękitne a słońce jak w lecie! Dzisiaj już słoneczko bardziej mdłe, a niebo porysowane chmurkami

Księżyc widziałam! był cudny i nawet o 7 rano jeszcze był widoczny. Widziałam gdzieś zdjęcie z Krakowa z takim księżycem z halo i jak raz skojarzyło mi się z Baltazarem Gąbką ...jakby Don Pedro miał wychynąć zza kamienicy
Moje cukinie już dawno na kompoście, bo parę pomniejszych przymrozków było. Czosnek posadzony to i sezon zakluczony! Miło że wpadłaś
Ewelinko jak dobre szybko mija! Już po turnusie i teraz nadrabianie zaległości przed Tobą! zaraz pójdę zobaczyć jaki ogród Cię przywitał

Kurkę młodą mamy w tym roku jedną to chociaż jedno jajko dziennie będzie

Dziękuję i życzę miłego wieczoru w domku!
Agnieszko Pelasiu zawsze ser mi się za bardzo spiekał, a tak to inne rzeczy przypieczone a pod spodem masa serowa mniam! Spróbuj koniecznie!
O tak wiele razy pisałam i coś Ci pewnie umknęło, że jak M został w domu na emeryturze i nudził się jak diabli to znalazłam mu kurs w gminie o uprawie winorośli ...chyba 7 lat temu i tak to się zaczęło. Dwa lata temu znalazłam ciekawe spotkanie w ramach Otwartych Ogrodów z winiarzem i po prelekcji kupiliśmy wino rozmawiając długo z panem. Okazało się, że robi roczne kursy na swojej winnicy i M się zapisał. Niestety wiele stracił bo ból kręgosłupa wziął górę ale pan był elastyczny i zapraszał w innych terminach. Na koniec byliśmy na winobraniu i to niedawno pokazywałam

Oczywiście to co na zdjęciu to cała winnica, ale w ramach ogrodu ja mam mnóstwo różnych odmian winorośli.
Aguś ja się bardziej wystraszyłam o oczy więc uważam, bo wiadomo co mi z tego jak będę sprawna a ślepa

To siatkówka fiksuje a zapalenie rogówki zostawiło mnóstwo blizn.
Dzisiaj już było chłodniej i słoneczko i miły dzień!
Bea Tak, tak słonko było wczoraj i dzisiaj, ale dzisiaj zdecydowanie przypominało o halnym

(wyczytałam na Meteoprognozie). Wczoraj włoski błękit i słonko złociste energetyczne. Może noce miałaś jasne ale ja miałam niestety siąpiące deszczem i zimne okrutnie więc jedynie przemykałam przez ogród jak musiałam. Nigdy nie wysiewałam maków przed zimą, ale same też się sieją i siewek sporo widzę. Ja dostałam nasiona z instrukcją żeby siać jak najwcześniej marzec - kwiecień i tak sieję. W tym roku mam zamiar nie wysiewać jednokrotnie tylko partiami, żeby cieszyć się dłużej makami.
Księżyc był olbrzymi i u mnie nawet o 7 jeszcze nie zaszedł.
Lucynko chryzantemy dają jeszcze kolory, a jak zaświeciło słońce to pięknie wyglądają.
Wykonałam co najpilniejsze, a rozsądek na szczęście mnie nie opuścił, chociaż zły szeptał
Zmrożona trawa to u mnie już parę razy była, a dzisiaj to w miarę upływu dnia trawę malowało na biało
No tak a na wiosnę to się dowiesz gdzie masz wolne miejsce bez cebulkowych
Dziękuję bardzo za dobre życzenia! Pozdrawiam serdecznie i dobrej nocy
Wandziu dziękuję! Tak~! kurka powinna niedługo zasiąść na gnieździe, bo już głos zmieniła i kogut coraz częściej koło niej się kręci

Winnicę założył i prowadzi mój M, ponieważ jak większość panów toleruje w ogrodzie to co się da zjeść

... o każdy ładny kwiatek pyta...a zjeść to się da

Z prohibicją będzie problem, bo winniczka nie ma zamków więc hulaj dusza, a alkoholu u nas

do wyboru do koloru!
Tereniu Nie przepraszaj ważne że jesteś. sezon masz taki intensywny. najpierw susza, teraz rozbiórka a jeszcze normalne życie i ogród

Pogoda mnie też n ie oszczędzała...było mokro i brzydko dopiero wczoraj i dzisiaj ładna pogoda i już drżę jak długo jeszcze? Tereniu pokaż którą chryzantemkę mam zaznaczyć, bo puste mam dwie różne, chociaż trudno to zauważać na zdjęciach

Nie martw się kiedyś się spotkamy, a na wiosnę to może poślę Ci paczką roślinki tylko powiesz jakie.
Dziękuję za miłe słowa i życzenia i Ty trzymaj się zdrowo, a pogoda niech Ci sprzyja
że niebo już nie takie jak wczoraj oceńcie sami, to jest wschód w odstępie kilku minut
ale i tak słońce świeciło cały dzień mimo chmur.
Kolejne Saxifragi fortunei będą kwitnąć, ale czy zdążą?
Dobrej nocy odwiedzającym