Blueberry Natalio kiedy...
zapadnę w sen zimowy 
...pozostawię miejsce do działania innym, wiele forumowiczek zapowiadało aktywność dopiero w sezonie zimowym więc teraz nadchodzi ten czas!...Ja byłam z pewnością
nadaktywna cały sezon więc odpocząć mi pora... Co miałam do pokazania już prawie zrobiłam ! Za
odgrzewanymi kotletami jak się zwykło na FO mówić- nikt nie przepada!
Ogrodowe paprocie wyglądają świetnie, inne już zrudziały i zostały wycięte...
plocczanka Lucynko ..
.odchodzić...gdziekolwiek

póki co nie mam zamiaru

... Światło można zgasić by zaświecić je w odpowiednim czasie znów

.....Pstryk i światło...!

Ile to roboty! Wystarczy chcieć!
Wzorców na FO nie brakuje

..wiele wątków ożywia się bądź milknie w dogodnej dla siebie chwili ..
wolnoć Tomku w swoim domku... Dla każdego wolny wybór ... Dziękuję za troskę a co dalej ...

, zobaczymy..!

Limelight dzielnie zawiązuje nowe kwiaty
Pulpa222 Aniu jeszcze jedna!

Jakieś różowe okulary by się przydały Koleżeństwu

... Tyle słońca i barw ,które serwuję tej jesieni...chyba w niewielu wątkach znalazłabym konkurencję

... Wniosek nasuwa mi się sam...czas dać Wam odpocząć od siebie!

Ustąpić miejsce tym,którzy dotychczas tylko spędzali czas u innych...Sama będę ich

z przyjemnością!
Pora zdjęciowa się prawie kończy więc i moje zasoby

także!
Ola2310 no właśnie! Też wybiorę pewnie taką aktywność jak Twoja

...Będę sobie spacerować po wątkach..tylko żeby inni się zaangażowali czynnie,... żebym miała co oglądać...

Zachęcam, do Ciebie też nie omieszkam zaglądać!
Soniu Zarówno detale jak i szersze kadry, pokazuję w miarę często a wiadomo, że szersze kadry nie wnoszą niczego nowego ..plenery te same w niewielkim ogrodzie.
Moje działkowe donice zawierają sezonowe rośliny niezimujące i te,które nie znalazły miejsca w glebie..eukomisy,mieczyki,krokosmie,galtonie itp..ich czas już minął więc i pora nastała przewieźć je na zimowisko do piwnicy. Na balkonie kwitną jeszcze pelargonie, śniedki wiechowate i lantana...
Dziękuję za odwiedziny! Pogoda masakryczna ale chwilami pokazuje się niebieściutkie bez jednej chmurki niebo i

by za chwilę zasłoniły je ciężkie ołowiane chmury...I leje i wieje!
szałwia muszkatołowa, pierwiosnki,maruny,trzykrotki... zakwitły ponownie..