Moje różne zakątki.... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje różne zakątki.... cz.2

Post »

Aniu, jak zwykle śliczne masz te bukieciki z ogrodowych kwiatów. Marcinki w bukiecie biedermeier wygladają cudnie. ;:215 ;:303
Stale podziwiam te Twoje nieustannie opielone kamienie jako obwódki rabat. ;:180
Czekam na wrażenia z Nałęczowa, tam jeszcze nie byłam. :oops:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu piszesz o wpływie FO na ogród, a chciałam przypomnieć że już drugi urządzasz i masz gdzie chciejstwa sadzić ;:306 Co aparat to aparat ...telefon tego nie zastąpi. Trójsklepka wyszła super! Nie martw się jak nie nasiona to siewek werbeny mam w bród i coś na pewno będzie, a już posadziłam odnogi Klip Daggi i może uda się przechować do wiosny. Widać że się przyjęły!
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Wsyzstko co dobre szybko si ko?czy .Ale taki wyjazd ze znajomymi,poza dom, poza różne problemy i nwet oderwanie na kilka dni od ogrodu, dzieci,pracy to zawsze świetny czas.Pogoda przeciętna, troszkę m?y?o w piątek i w sobotę.Ale w kawiarence w parku jest świetna czekolada na goráco i miód pitny w dzbanuszkach i podgrzewaczu.Ludzi jak zawsze pełno.Jak wszędzie i na weekendy.Jednak wa?niejszy by? czas ze znajomymi, przyjaciółmi :D
Ale taki właśnie relaks by? mi bardzo potrzebny. ;:173
Zdjęć prawie nie robiłam.Jak na mnie to aż dziwne.Ale i od tego odpoczywałam.
Takie z jedno niewielu wspominkowych. ;:173
Obrazek
Nałęczowskie kaczki itp.
Obrazek
Zaraz zabieram się do odpisania na posty ;:108 ;:108
I do zajrzenia do was.Narobiło mi się sporo zaległości.Ale juz późniejsza jesień, to w ogrodach tak szybko się nie zmienia roślinności.Raczej ubywa.Co najwyżej przebarwia pięknie.Albo też rośliny gubią swoje liście i kwiatuszki.Sezon chyli się ku końcowi ;:129
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, śliczne obrazki! ;:138 ;:138
Ogromnie lubię zdjęcia, które pokazują budynki odbijające się w tafli wody jak w zwierciadle. ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś ciepełko ,pięknie, słońce, kolory złote ,żółte na drzewach.
Cudna złota polska złota jesień.20 stopni.Ech takich dni człowiek życzyłby sobie ich więcej i więcej. ;:109

Iwonko1; JAKUCH-Jadziu Ja też mam zaległości,ale teraz już aby dokończyć w ogrodzie jesienne porządki, wykosić chyba ostatni raz trawę..Wykopać jeszcze dalie i canny.Pozbierać donice do piwnicy, .Warzywnik, to moje chłopaki przekopią.I tytle.
Swoje wędlinki są naprawdę pyszne.Raz na jakiś czas je robimy i część potem się zamraża w kawałkach i jest na potem,Trochę dla córci poszło do Warszawy.Ciut bliskim znajomym.Jeszcze w tym roku będziemy wędzić ;:108
O fiu, fiu, twój nie je wędlin ??Nic a nic ?I mięsa żadnego ??
W ogrodzie nie mam za dużo jakiś drzew liściastych, które byłyby na jesieni efektowne.Ale to co jest i tak mnie zadowala.
Trójsklepka w lekkim zbliżeniu, czy też większym wygląda bardzo efektownie.A tak pózno-kwitnących kwiatów już jest bardzo mało.No jeszcze marcinki i chryzantemy.U mnie jeszcze nie wszystkie rozkwitły.
Dziękuję, dziękuję za miłe słowa ;:196 .
Blueberry-Natalio; plocczanka-Lucynko; kropelka-Mariolu Dziękuję, dziękuję ;:196 Jesień jeszcze wciąż jest ładna.Może coraz mniej tych liści, żółkną, spadają,I zaraz zostaną ogołocone drzewa z wszelkich kolorów.Zostanie szarzyzna, której tak nie lubię.
Ale póki co cieszmy się tym co jeszcze jest ładnego :D
Dziękuję wyjazd był udany.I tego mi bardzo był potrzebny. ;:108
kogra-Grażynko Jeszcze trochę kolorów mam.Ale też coraz mniej, coraz bardziej robi się Mało mam drzew efektownie wybarwiających się jesienią.I trawa mało.To i bardziej pusto się robi.ale to nic,Czas dla ogrodu na odpoczynek a i mi sie też przyda i na inne rzeczy będzie więcej czasu.
Fajnie,że tobie udało się popracować.Ja jeszcze mam troszkę prac w ogrodzie.Planuję to zrobić w czwartek, bo wolny dzień biorę.Bo na ten weekend jadę teraz do córci do Warszawy.
Fakt pogoda była rożna .U mnie jeszcze znośna.Ale w rożnych rejonach Polski, oj nie do pozazdroszczenia.
silversnow-Olu Troszkę hortensji już mam.Kilka jeszcze młodych, małych.Na te trzeba poczekać jeszcze rok, dwa, trzy,żeby były widoczne, bardziej efektowne.Coraz coś się zmienia, dosadza, modernizuje w tym ogrodzie.Ot, człowiek ciągle coś wymyśla.Zobaczysz, kiedyś i ty tak będziesz robiła.Zobaczysz,że tak będzie.Najpierw człowiek sadzi cieszy się , każda roślinką.I zaczyna się rozkręcać i ciągle jeszcze chce ich więcej.Potem zmienia, przesadza, dosadza.Gania po ogrodzie i kombinuje. ;:60
Nie ma za co dziewczyno.A tak jak pisałam na pw. na wiosnę będę miała dla ciebie więcej trochę z podziału. ;:196
Wyjazd był piękny.
kasia100780=Kasiu Dziękuję ci ;:196 Wyjazd był naprwdę bardzo, bardzo udany.Tego mi już trzba było.Bo człowiek goni, praca, dom pełno problemów.Dobrze,że jeszcze ogród ma na prace fizyczne i relaksy psychiczne , prawda ?
Beaby-Beatko Dziękuję. ;:196 Marcinki wnoszą do jesiennego ogrodu dużo koloru.Już takich intensywnych i pięknych kolorów nie ma.No jeszcze chryzantemy.
Oj teraz trochę mi w rabatach i kamyczkach pozarastało.C
Planuję w czwartek jeszcze popracować w ogrodzie i zamknąć sezon z pracami.;:108
Oj nie byłaś w Nałęczowie ??
Oj, piękne klimatyczne miasteczko, Gdybym wiedział, to zrobiłabym więcej zdjątek z fajnych punktów..Warto się tutaj wybrać.A i nie daleko Kazimierz i Puławy i Wisła.I do zwiedzania i szkółek pełno.Ale to bliżej Puław.Końkowola słynna z róż.I nie tylko wszystko tu można kupić w szkółkach i różnych gospodarstwach ogrodniczych. :D Także warto.Ale mój wyjazd nył tylko odpoczynkowy in tylko w Nałęczowie.Znam trochę ten rejon.To niedaleko ode mnie.
Maska-Marysiu FO ma wielki wpływ na nasze ogrody, jak już tu się jest, jak się ma watek.To częściej się zagląda, odpisuje, czyta.I więcej tych roślin się chce. Oj chce.
Trójsklepka w zbliżeniu wygląda bardzo ciekawie, efektownie.
Bardzo ci dziękuję za pamięć i bardzo chętna jestem na te nasionka. ;:108 ;:108 ;:108
"posadziłam odnogi Klip Daggi " to już chyba wyższa szkoła.Ja w tej kwestii tej rosliny, jestem zielona.Ale roślina bardzo ciekawa inna.No i ważne,że nazywa się tak jak moja córcia.W prawdzie Dagmara.Ale często ją nazywamy Daga,Dagusia.
plocczanka=Lucynko

Rekonesans w ogrodzie już był :)
Kwitnie jeszcze Róża Rhapsody in Blue
Obrazek
róża Elmshorn
Obrazek
Obrazek
Hosty w różnej fazie jesienne
Obrazek
Obrazek
Brunnerka i hosty
Obrazek
Ostanie dalie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Marcinki, kilka z tych które mam :)
Ten niski
Obrazek
Obrazek
I ten niski
Obrazek
a ten już wysoki
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Czas marcinków i dalii ;:333 ... to już jesień znaczy się... ;:131 Piękne słoneczne dni jeszcze przed nami... Oby jak najdłużej!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ciesz się Aniu ciepłą złocistą jesienią i bogactwem ostatnich kwitnień, bo pięknie masz jeszcze w ogrodzie. ;:215 ;:138
Brawa ;:433 dla eMa za wspaniałą grilowędzarnię i smakowite wędlinki a już tymi kamieniami, to szczególnie Cię dopieścił. ;:1 ;:1 Mam nadzieję że z wzajemnością ;:166 a wygłaskany, będzie się starał jeszcze bardziej. ;:167
Wypoczynek na wyjeździe i zmiana otoczenia każdego relaksuje, dodaje sił i motywuje do realizacji kolejnych planów. ;:215
Niech pogoda Ci dopisuje a siły pozwolą, te wszystkie kamienne skarby, ułożyć we właściwych miejscach. ;:3 ;:196 :wit
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jeszcze pięknie i kolorowo. A wczoraj było tak cieplutko, że aż miło. Pięknie, słonecznie, milutko. I oby jak najdłużej, wtedy wszystko można ogarnąć na spokojnie.
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marpa-Maryniu Dalie to już ostatnim tchnieniem kwitną .Ale jeszcze dobrze,że kwitną.Po połowie października juz nie raz ich nie było po przymrozkach .Ale marcinki jeszcze w pełni kwitnienia.I fajnie.One mają takie żywe kolorki .
Tak, teraz mamy piękną złotą, słoneczną, polską , złotą jesień ;:173
stasia_ogrod-Stasiu, kropelka-Mariolu Cieszę się cieszę tą ostatnio piękną jesienią.słoneczkiem, kolorami.
I masz rację szkoda,że to już ostanie kolory.
Wiem,wiem,że mam dobrego męża, i stara się nie tylko o ogród.i mi pomaga.Grilo-wędzarka było jego pomysłem, jego marzeniem i jego praca.Ale i wędzić lubi i dobrze pojeść ;:306 .A kamienie, ,że tak szybko załatwił, to tym mnie sam mocno zadziwił, .Kiedyś marudził, znowu nowa rabata, a po co ci to, i tak masz problemy z kregosłupem, itp..Ale wie,że jak coś postanowię to i tak to zrobię.To teraz szybko mi pomaga.
Oj tak wypoczynek, od domu i rożnych spraw to najlepszy relaks ;:108
A jutro już dokończę,tz, syn jedzie z nami i pomoże pozanosić kamienie na właściwe miejsca. :)

Chryzantema Margo
Obrazek
Obrazek
Troszkę trawek tylko u mnie jest :)
Obrazek
Obrazek
Ta jest z posiana z nasionek :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
konwalnik
Obrazek
Red Baron jak pędzelek malutka i cieniutka.ale kupiona w sierpniu i jeszcze podzieliłam na dwie, :)
Obrazek
Turzyca biczowata Bronze Form
Obrazek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Aniu, to dobrze, że masz świadomość jaki skarb Ci się trafił w postaci małżonka i myślę, że on wie, że go doceniasz i dlatego tak się stara :D. Aż miło poczytać o takich normalnych, szczęśliwych małżeństwach w czasach, gdy dokoła tyle walczących małżeństw i rozwiedzionych też niemało.
No tak, pora na zwijanie ogrodów. Jeszcze tylko parę zdjęć z tych ostatnich chwil kiedy jeszcze są jakieś kolory, i odpoczywamy :D . A potem...byle do wiosny!
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aneczko, piękna ta Twoja chryzantema Margo. Jak lody śmietankowe z waniliową polewą :D
U mnie liście host juz niemal wszystkie pożółkłe i zwiędłe jakby nawiedził je przymrozek. A przecież go nie było, tak mi się przynajmniej wydaje...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45

Post »

Aniu chryzantema i marcinki są Ciebie są cudowne. Znam ludzi, którzy za nimi nie przepadają , ale kompletnie tego nie rozumiem. Te drobne i tak barwne kwiatuszki są urzekające. Dalie może i ostatnie, ale bardzo ładne i nietypowe, A trawki nadają ogrodowi wyjątkowy jesienny klimat...
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Nie znam się na trawach, a nabieram na kilka ochoty dlatego pytałam o tę Red Baron, bo chciałabym takie sprawdzone. Fajnie gdy życzeń ubywa z listy, u mnie póki co raczej w drugą stronę ciągle idzie ;:306 W ogrodzie w porównaniu z latem może i kolorków mniej, ale ważne że dzięki jesiennym kwiatom wciąż jest co oglądać ;:215
Pięknie w tym Nałęczowie ;:173 Czasami takie oderwanie od rzeczywistości jest bardzo potrzebne, zwłaszcza gdy odbywa się w miłym towarzystwie.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu schyłek sezonu, ale ogródek jeszcze pokazuje sporo kolorów. Teraz niestety w innej tonacji ,ale również kolorowo.No cóż zima będzie długa i oby nie zaszalała jak w ubiegłym roku jednak niech jak najdłużej będzie ciepło i powoli ogródek zaśnie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu wyczytałam gdzieś o ukorzenieniu odnóg KD i wsadziłam do małych doniczek parę...stoją ładnie więc chyba się przyjmą...teraz tylko dotrzymać je do maja :;230 ...7 miesięcy ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”