Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Post »

cebulek sporo i to w dodatku ślicznych nie dziwie się ze kupiłeś za dużo ja tez tak zrobiłam i teraz mam ten sam dylemat.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariusz będzie piwoniowy spektakl za niedługo. ;:215 Cebule zawsze możesz posadzić do donic i zadołować w warzywniku. ;:108 Wiosną wyniesiesz na eksponowane miejsce. :) Po przekwkitnięciu można schować za kompostownikiem i nie szpecą.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć :wit
Czytam, że kupiłeś piwonie. Ciekawa jestem, czy będziesz zadowolony. Ja swoje właśnie wczoraj wykopałam. Co prawda kwitły i to nawet ładnie, ale kwiaty przewieszały się i do tego te okropne liście, nie, zdecydowanie bardziej pasują do ogródka mojej bunii :;230
Z cebulami nieźle poszalałeś ;:oj będzie co podziwiać na wiosnę. Uwielbiam te malutkie czosnki. Przepiękne są. Ja, póki co, mam kupionych 25 tulipanów, które posadzę w donicy. Na rabaty chyba nic nie dokupię, znów robię na nich przemeblowanie ;:224
Udanej niedzieli życzę ;:172
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45

Post »

Wow :D Mariusz ..ale ogrom cebulek. :D Gdy zakwitną na wiosnę widok będzie niesamowity, ale robić miałeś co ., oj miałeś :D Ja kupiłam dużo, dużo mniej, bo nie wiem czy wyjdą. Jak się uda ..to za rok kupię ich więcej .
Zaczynam być coraz bardziej "chora" na marcinki. :D Muszę je mec za rok. Tak pięknie u Ciebie wyglądają.
Jak nazywa się ten żółty kwiatuszek? Ma bardzo nietypowe i ładne barwy...Czy to chryzantema?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Faktycznie poszalałeś z tymi zakupami :D
Ja też w weekend sadziłam, ale zdecydowanie mniejsze ilości
Życzę udanego kwitnienia piwonii
Ja niestety nie mam do nich szczęścia
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Mariuszu no to sobie zaszalałeś cebulkowo i nie tylko bo i piwonie też się znalazły ;:oj Wcale sie nie dziwię ,ze padasz na twarz :;230 Ja również sporo cebulek wysadziłam lecz w porównaniu z Twoimi zakupami to mały Pikuś :;230 Rośliny nasiąknięte deszczem wyglądają średnio ładnie, jednak deszcz jest potrzebny dla roślin w każdym razie u mnie. Gratuluje pierwszego jabłuszka Kosztele to pyszne jabłka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

O, widzę że nie tylko mi rozum śpi jak wchodzę do sklepu ;:306 Też nakupiłam cebul, przede wszystkim czosnków. Były takie fajne wyprzedaże ;:306 Sadzić jeszcze nie zaczęłam a już mnie boli kręgosłup :;230
Ale pomyśl jak będzie wiosną i latem ;:167
A te niskie fioletowe marcinki zamawiałeś gdzieś w internecie?
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Mariusz , widzę że ciężko przechodzisz jesienny sezon cebulowy . :;230 Miej trochę litości dla własnego kręgosłupa i portfela bo oba mogą Ci się zbuntować ;:306 Fakt , wiosną będzie ślicznie na działeczce . ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mariuszu witaj po przerwie, bo najpierw Ciebie nie było a potem Cie zgubiłam :lol:
Kosztelę miałeś jedną ale jaką dorodna i pewnie pyszną, to jabłka mojego dzieciństwa i też zdobyłam gałązki i zaszczepiłam a w tym roku zjadłam pierwsze jabłka. Cebulkowo to będzie na wiosnę fiu fiu!
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Witaj Mariuszku :wit Ty masz radość chociaż z jednego jabłuszka ;:138 a ja obeszłam się smakiem, zawiązków było niewiele a i te opadły. ;:222
Za to brzoskwinie ładnie Ci obrodziły i winko masz z czego zrobić, bo winogrona też dorodne, ale marchew przebija wszystko. ;:215 ;:306
Rabatki masz wysprzątane, piwonie posadzone a ten ogrom cebulowych też już znalazł swoje miejscówki. :?: ;:oj
Jak to wszystko zakwitnie to będzie raj na ziemi, no i kolorów na rabatkach przybędzie. ;:433 ;:433
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witajcie, mam nadzieję, że wichury już za nami, u mnie na działce ucierpiała tylko pergola z różami :( niestety nie wytrzymała wiatru i się przechyliła, jedyny plus jest taki, że się nie połamała i ją ustawiłem, ale chyba będę musiał wymyślić jakieś wzmocnienie ;:131
Oczywiście cebul miałem już nie kupować, ale jak zobaczyłem promocję -50% to oczywiście się skusiłem... teraz myślę gdzie je posadzić jak przyjdą ;:224

Ewelino[ewelkacha88] też chciałbym mieć ogród pod nosem, byłoby fajnie, ale jak na razie to nie ma na to szans. No widzisz ja cebul jeszcze dokupiłem, już całkiem przesadziłem, bo starych jeszcze kilka zostało do wsadzenia, ale to było silniejsze ode mnie ;:306

Angelika[drakka] no jeszcze trochę i skończy nam się praca na ogrodach zostaną już tylko prace porządkowe i oczekiwanie do wiosny :)

Obrazek

Alicjo[ALicja125]
nom ostatnio już było za dużo a teraz jeszcze dokupiłem... nie wiem na szybko wymyślam rabatę ;:306

Soniu[cyma2704]
nom piwonie mi się bardzo podobają, chociaż nie kwitną zbyt długo niestety, hmm no jaki super pomysł z tymi doniczkami, widzisz sam nie wpadłem na niego, część cebul na pewno tak zadołuję, szczególnie te mniejsze dobrze, że jest to forum :tan ;:172

Obrazek

Marleno[wagabunga123]
widzę, że u Ciebie cały czas przemeblowanie :) nie wiem czy u mnie też się tak to nie skończy... no ale zobaczymy ;:224

Olu[silversnow]
mam nadzieję, że efekt wiosną będzie oszałamiający i o bólu pleców nie będę już pamiętał :) ten żółty kwiatuszek to gazania, i pochwalę się jest on z mojego siewu :tan

Obrazek

Gosiu[Margo2]
no ja mam nadzieję, że moje zakwitną :) ale zobaczymy

Jadziu[JAKUCH] nom deszcz potrzebny, ale wydaje mi się, że za dużo już go trochę, bardzo mokra ta jesień... zobaczymy jak będzie dalej :)

Jolu[April] hehe cebulowy zawrót głowy mamy można by rzecz... tylko kieszeń boli ;:131 te niskie marcinki odziedziczyłem po poprzednikach, aczkolwiek pierwszy raz kwitły normalnie czyli miały jakieś 40-50 cm, teraz ostatnie dwa lata są takie niskie z jednej strony, chyba ziemia im nie służy i dlatego, bo przesadzona kępa na tył ogrodu rośnie normalnie :)

Obrazek

Elu[pela11] nom masz rację z tym buntem, oczywiście nie posłuchałem i kupiłem kolejne cebulki tulipanów i kilka zimowitów :)

Marysiu[Maska] kosztelkę już zjadłem, była pyszna ;:108 miejmy nadzieję, że w przyszłym roku będzie więcej owoców.

Stasiu[stasia_ogrod] większość cebulowych wysadzona, teraz przyjdą jeszcze nowe, więc dla nich wymyślam miejsce ;:306 miejmy nadzieję, że wiosną będzie raj tak jak mówisz ;:224
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Mariusz podziwiam,że tyle Ci się udało posadzić cebulowych. Ja w tym roku nie szalałam. Parę ciekawych mi jednak przybyło ale jeszcze nie posadziłam, bo było zimno i inne prace. To będzie wiosna bogata u Ciebie. Niech pięknie Ci zakwitną.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Piękne u Ciebie marcinki u mnie to takie malutkie :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Mariusz, ale zaszalałeś z cebulowymi. Już sobie wyobrażam , jak pięknie będą prezentowały się te nasadzenia wiosną.
Widzę,ze masz sporo drzewek owocowych , czy mógłbyś mi polecić jakąś dobrą,plenną odmianę jabłoni. Kupiłam na giełdzie 3 lata temu / nawet nie wiem teraz jaka to odmiana/ owoce smakowo super, ale male ,a do tego jakieś niekształtne, jakby porażone. Czy to efekt jakiejś choroby??? Działasz nieustannie a efekty imponujące . Pozdrawiam serdecznie ;:180
P. S Przed chwilą siedziałam w sklepie internetowym/ obniżka cebul/ , nawrzucałam do koszyka spore ilości ale jeszcze nie kliknęłam - kupuję. Idę sprawdzić , ile mam miejsca na posadzenie ;:306 ;:306 ;:306
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Marjusz w ciągu jednego sezonu Twoja działka zmieniła sie nie do poznania, tyle pracy w nią włożyłeś, wygląda
imponująco ;:215 Zakupiłeś tyle cebule , wiosną będziesz miał kolorowo, ja w tym roku zrezygnowałam z zakupów cebulek
;:145 mam gryzonie, wiecznie muszę przekopywać ziemie aby ratować róże, zrezygnowałam juz z kory bo to nie ma sensu,
po kilku tygodniach kora była wymieszana z ziemią a walka z gryzoniami to walka z wiatrakami . Miłej niedzieli ;:136
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”