Ogród za borem - Danio

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Danio Gwiazdeczko :D .......uszy zrobione! :lol: ........wspomne Cie Wigilijnie z NAJLEPSZYMI ZYCZENIAMI SWIATECZNYMI

Obrazek

a na tapecie troche zimy z gór i gorace serducho Smoka Obrazek Obrazek Obrazek
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Obrazek

Nim gwiazdka zabłyśnie,nim Święta przeminą
Niech Ci błogosławi Panienka z Dzieciną
Niech się Twoje życie w szczęśliwości splata
Dziś,jutro,w Nowy Rok i po wszystkie lata
Hanka
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wszystkim Gościom mojego ogrodu radosnych Świąt Bożego Narodzenia i wszelkiej pomyślności
Obrazek
życzy Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze trochę świąt, bo te Bożego Narodzenia rozciągają się trochę dłużej, przez Nowy Rok aż do Trzech Króli. Oczywiście mam na myśli nastrój, bo ja już jutro rano wyruszam do pracy :cry:
Obrazek
Dziś rano było u mnie -9 st C! Śniegu nawet na lekarstwo, więc jestem pełna obaw, jak przetrzymają to roślinki. Do południa wybrałam się na działkę. Droga była zamarznięta, więc bez trudu wyjechałam na moją górkę.
Trzeba było poprawić okrycia, bo niektóre poprzestawiał wiatr /całe szczęście, że nie wiedziały o tym zające :lol: /. Przykryłam włókniną nowo posadzone wrzosy i różaneczniki, bo liski zwinęły się im w trąbkę.
Porobiłam też fotki miejsc, które na razie nie nadają się do pkazania, ale teraz są odkryte od liści i chwastów i można planować ich zagospodarowanie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Dorotko u mnie też nie ma śniegu :( ale i mrozów za wielkich nie ma bo - 4-5 Na jutro zapowiadali znowu ocieplenie :lol: Ja nadal jestem uziemiona , nie okryłam swoich hebe ale myślę ,że nic im nie będzie . W poniedziałek poproszę Zbyszka może położy chociaż włókninę .
Fajnie wyglądają fiołki w tym złotym koszyku , a obok to klonik kwitnie :?:
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Danio u mnie tez Rd zwineły liscie i opusciły :( .......1 raz nie okryłam!,azalii też.......3 latki powinny sobie poradzic ale czułabym sie komfortowo gdyby dosypało jeszcze 0,5 metra

świetny stroik przy kocie :lol: .......po bombce Ave i "gilu" Babi znowu smok oko zaczepił :D
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu może faktycznie nie będzie srogich mrozów. Jednak prognozy są jak zwykle sprzeczne. Ty masz ogród przy domu, więc możesz poprawić zabezpieczenia roślin w każdej chwili / używając swoich sposobów na eMa/. A u mnie niestety nie zawsze osiągalny, więc wiele spraw trzeba załatwiać z wyprzedzeniem.
Minismoku co Ty mówisz jeszcze 0,5 m śniegu :shock: Zostaw coś dla mnie :wink: .
Rumienię się z zadowolenia za pochwały :oops:
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Danio :) ...........dla wszystkich wystarczy :lol: ...a ze zywopłoty mam młode to wolę juz odsniezac niz zbierac wyłamane wietrzyskiem patyki :evil:

dlaczego jodły tak wolno rosną?!wrrrr

cmokasy z gór
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Dorotko czekałam i czekałam a Ty nie przylatywałaś więc Zbyszek sam musiał okryć róże , no trochę Gucio mu pomógł :wink: :lol:
Wszystkiego dobrego kochanie w Nowym Roku :lol:
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Smoku masz żywopłot z jodły? Będzie naturalny, czy formowany? Przyznam, że nie słyszałam o przycinaniu jodeł.
Jadziu chciałam przylecieć, ale wiatry nie sprzyjające. Najważniejsze, że Twoje sposoby zadziałały i eM otulił roślinki :wink:
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko masz i u siebie w końcu zimę i minusy , bo u mnie nadal szaro ( no troszkę się oszroniło ) .

Mam małe pytanko jako niedoświadczona właścicielka bulw dalii . Bulwy które dostałam od Ciebie przechowują się bez problemu i są jędrne , dostałam też bulwy od innej koleżanki forumowej , na nich od razu pokazała się pleśń i bałam się że mi zgniją . Wyniosłam je z piwnicy oddzieliłam już gnijące i spleśniałe od zdrowych i jakoś do tej pory cisza tylko wydają się podeschnięte . Piwnica ma wentylację jest sucha , przechowuję tam jabłka i cebulki kwiatów więc to nie od tego . Co może być powodem że one się tak zachowywały - pytam znawcę , czy z tych podeschniętych będą jeszcze ludzie .
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elużaden znawca ze mnie :lol: , ale spróbuję pomóc. Jeżeli bulwy nie są całkiem suche nic im nie będzie, tylko przed sadzeniem będziesz musiała przez kilka godzin namoczyć w wodzie. gorsza sprawa z pleśnią, może zniszczyć wszystkie bulwy. Jeśli jeszcze się pokaże trzeba będzie potraktować je jakimś środkiem grzybobójczym. Oczywiście z daleka od jabłek i innych jadalnych produktów, bo z chemią trzeba bardzo uważać.
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danio pisze:Elużaden znawca ze mnie :lol: , ale spróbuję pomóc. Jeżeli bulwy nie są całkiem suche nic im nie będzie, tylko przed sadzeniem będziesz musiała przez kilka godzin namoczyć w wodzie. gorsza sprawa z pleśnią, może zniszczyć wszystkie bulwy. Jeśli jeszcze się pokaże trzeba będzie potraktować je jakimś środkiem grzybobójczym. Oczywiście z daleka od jabłek i innych jadalnych produktów, bo z chemią trzeba bardzo uważać.
Dorotko skromna jesteś , ale to nic moje zdanie jest niezmienne - znaczy że znasz się na roślinkach to się czuje :lol: . Jak do tej pory pleśni nie zauważyłam i mam nadzieję że tak już pozostanie , bardzo bym ubolewała nad stratą kolejnych bulw . Ale na pecha nie ma lekarstwa , pewnie za bardzo mi na nich zależało .

DOROTKO SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2009 ;:6 ;:31
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Danio Danieczko witaj NOWOROCZNIE :D Obrazek

juz dochodzi DZIEN 4 po Sylwestrze a Ciebie nie ma :(

ano mam zywopłot z jodeł :? ale oczywiscie nie tylko :lol: ...przeciez nie dozyłabym zielonej sciany :? a sasiad paprak chyba konca swojej budowy :evil:

buki przy jodłach i brzozy i swierki i modrzewia i wyjatkowo dobrze rosnace u smoka jałowce :lol: .........niczego w tym szpalerze nie tne! "dmucham" zeby wysoko rosły

Danieczko czy masz czysca wełnistego?.......bo zamierzam podsadzic nim czerwoną gestokolczasta :? .........jak masz to napisz jak wysokie ma kwiatostany i czy dobrze zadarnia? proszę pięknie :D

cmokasy z gór
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Smoku noworocznie.
Bardzo lubię takie naturalne żywopłoty. U mnie założyłam taki od wschodniej strony. Rosną tam w większości krzewy, które mają owoce lubiane przez ptaki - aronia, śnieguliczka, róża pomarszczona, głóg. Chcę jeszcze posadzić różne odmiany jarzębiny, oliwniki i derenie.
Niestety, nie mam czyśćca, ale wg literatury ma nawet do 100 cm wysokości.
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”