Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Post »

Aniu, czy ta rozplenica dobrze Ci zimowała? Mojej długo nie było po zimie, a dopiero teraz widzę jakieś pojedyncze ździebełka :cry:
Róże wyglądają cudownie. :uszy
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, chyba nic nie tracisz nie bywając na działce. Widok zgniłych kwiatów jest smutny.
U mnie ocalało jedynie kilka róż. Musiałam usunąć większość pęków, bo były tak posklejane, że szans na otwarcie żadnych.
Cały ten sezon jest do bani, jedynie dalie cieszą.
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madame Anisette u mnie stworzyła teraz piękny krzak - ładnie rozgałęziony i całkowicie zdrowy ;:108 . Jej minusem jest to, że kwiaty nie bardzo lubią deszcz, ale wynagradza mi to jej przecudowny (choć dziwny) zapach. U mnie w sumie cały sezon lało, więc nie nacieszyłam się zbytnio kwiatami żadnej z moich róż :evil:
Wklejam Ci zdjęcie mojej Madame, daj jej szansę ;:196

Obrazek
Kusisz szaszłyczkami :D
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mało że kusisz to jeszcze takiej ochoty narobiłaś a ja nie mogę na ;:145 razie
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Aniu, ależ piękna feeria różanych panien ;:167 Jestem pod ogromnym wrażeniem! Sporo się mieści na Twojej działce. Jaka jest duża? Borówki i mnie się marzą, ale gdzie? ;:145
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Tylko pozazdrościć takiego drugiego kwitnienia róż. Zaczynałyśmy podobnie, ale jak widzę, Twoje szybciej wróciły do formy. Moje drugiego kwitnienia praktycznie nie miały i powiedziałam basta. Kupiłam tylko trzy nowe i to w miejsce, gdzie mi wypadły. Na razie mam dość, za dużo przy nich zachodu, a przyjemność zdecydowanie zbyt krótka.
Pięknie falują teraz Wasze trawy, ciągle ich nie mam. Ale podpatruję u Was i na pewno jakaś się pojawi. Mam jedną rozplenicę i mimo, że na żywo wygląda ładnie, to niestety jest niefotogeniczna ;:306
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Niesamowite, że róże tak długo i pięknie kwitną u Ciebie :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Już październik na starcie,a ja coś nadążyć nie mogę ostatnio. Zimą będzie więcej czasu na wspominki. U nas wczoraj było cieplutko,a od dzisiaj niestety ochłodzenie przyszło.
Kilka dni temu posadziłam troszkę cebul tulipanów,jeszcze jak dorwę czosnki to będą moje.
Niektóre róże mają jeszcze pąki np. taka spóźnialska Dieter Muller lub Jude the Obscure.
Sweet Juliet też produkuje pąki

Mat55 rzeczywiście znam każdą odmianę róży i pamiętam,to moje kolczatki i muszę znać ich imiona:)

Lady of Schalott z połowy września

Obrazek

Marlenko no właśnie nie nadążam z fotkami. Będę podpisywała,bo w tej chwili mało co kwitnie ;:108
Róże dopiero teraz mają zbutwiałe kwiaty,niektóre mumie zmoczone,płatki posklejane.
Wcześniej jeszcze ładnie się prezentowały. Na grilla zawsze mamy ochotę,pyszne jedzonko w sprzyjających klimatach:) Już w tym roku chyba nie zdążymy kolejnego rozpalić ;:224

Foxy Flower Circus z połowy września

Obrazek

Małgosiu mam kilka rozplenic i wszystkie dobrze przezimowały. Raz się zdarzyło,że połowa przemarzła,a druga przezimowała ;:108

Boscobel

Obrazek

Aniu dalie to są pociechą wśród zasypiających róż. No gwiazdy na rabacie :uszy
Ciągle ładne i wciąż mają kwiaty. Mam ich tylko kilka,więc niestraszne mi wykopywanie karp.

Rosenfaszination polecam tego różanego potwora :uszy

Obrazek

Werka Madame Anisette Twoja cudna,moja bardzo mizerna,nie wiem co jej się stało,liczyłam na więcej kwiatów. Nawet nie zdążyłam sprawdzić jak pachnie ;:170
U mnie też lało,ale były i słoneczne dni. Praktycznie 3 razy podlewałam konewkami,a tak to niebo się o to postarało.
Szaszłyki mniam,jeszcze bym zjadła:)

Stephanie pięknie powtórzyła

Obrazek

Monika moja działka ma około 370 metrów. Mała nie jest,obrobić jej nie sposób ;:124 Dobrze,że mi moja mama pomaga,bo tak nie dałabym rady. Borówki zostały posadzone w miejsce po jakimś warzywku. Warzywa mamy słabe,bogate zbiory to nie są,dlatego postawiłyśmy na witaminki:)

Lions z połowy września...uwielbiam tę różę za zdrowotność,kwiaty cudne i zapach ;:167

Obrazek

Iwonko Twoje róże nie kwitły ponownie? Niektóre z odmian ładnie powtórzyły,inne pojedynczymi kwiatami zabłysły i myślą,że tak ma być ;:224 Jeszcze inne dopiero teraz mają pąki. Dziwne to lato i jesień. Róże wymagają wielu zabiegów,żeby rosły,pielęgnacji,dokarmiania i wody oraz promieni .
Trawy są piękne,bardzo je lubię obserwować jak powiewają na wietrze,tańczą jak wiatr im zagra:)
Rozplenica z bliska ładnie pozuje,ale z daleka ginie to fakt.

Winter Lodge

Obrazek

Moni róże we wrześniu jeszcze ładnie powtarzały zwłaszcza Rosenfaszination i Mariatheresa ;:333
Teraz co poniektóre się starają jeszcze,by pokazać kilka kwiatów. Czy zdążą? Chyba prędzej zgniją,bo w prognozach tydzień deszczowy zapowiadają.

Olivia cudna różyczka,coraz śmielej się rozwija i dobrze rokuje na przyszłość ;:333

Obrazek

Obrazek

Gertrude chce jeszcze czarować

Obrazek

Lavender Ice

Obrazek

Crocus Rose

Obrazek

Purple Lodge dopiero teraz powtarza

Obrazek

Jalitah złapała sporą plamistość ;:222

Obrazek

Mariatherese

Obrazek

Dalia w ciepłej barwie

Obrazek

Kilka cebul

Obrazek

Bukiet z jednej cebuli? Sprawdzimy wiosną ;:215

Obrazek

I mój ostatni zakup parasolnik.Wykorzystam go w ogrodzie,nie jest duży,widać na fotce taki jak donica ;:303

Obrazek

Słonecznego października wszystkim życzę ;:3 :wink:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Dlatego ja lubię te maliny, które owocują na pędach jednorocznych, ścina się wszystko wiosną nisko nad ziemią i po kłopocie, a co roku jest tyle malin, że przejeść nie można do samych przymrozków.
Bukiet tulipanów z jednej cebulki jest jak najbardziej możliwy, sama mam takich kilka i chciałbym jeszcze więcej :lol:
Gdy patrzę na twoje róże to też chciałabym więcej, więcej i więcej ;:223
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Aniu ,Rosenfaszination prawdziwa piękność, ale nie ma jej tam gdzie zamówiłam kolejne róże ;:174 Piękne je masz, powiedz mi czy takie kropki na samym kwiatku jak Twoja Jalitah, to też choroba czy normalne ?moja Pashmina ma właśnie pączki takie w kropkach czerwonych ale listki ma zdrowe.

;:196
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Aniu, oby Twoje życzenia się spełniły. Bardzo bym tego chciała. Wrzesień był taki beznadziejny. U nas ciągle lało lub padało,albo mżyło.
Przez ostatni tydzień ogród zdołał obeschnąć, a tu znowu deszczowe prognozy. Błeee
Też uważam, że Olivia jest super. U mnie zdrowa jak rydz przez cały sezon, nawet teraz. I jeszcze ten kolor, i zapach, i kształt kwiatu. Mistrzowska róża.
Piękne zdjęcie Lady of Shalott. Wzmaga tęsknotę za słońcem.
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja cały czas czekam na tego potwora Rosenfaszination
U mnie jak staneła w miejscu wiosną tak stoi
Wydała kilka kwiatków, ale prawie ich nie widziałam, bo schowały sie w gąszczu
Licząc na spory krzew posadziłam ją z tyłu rabaty.
Twoje róże jak zwykle zachwycają
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Bardzo zaciekawił mnie ten parasolnik ;:oj , jest ekstra ;:138 . Bardzo podobają mi się takie dodatki ogrodowe ale jakoś na razie nie inwestuję w nie ;:131 . Może kiedyś ;:224 . Bukiet tulipanowy zapowiada się bardzo interesująco , będę podglądała z zaciekawieniem. Róże świetnie się jeszcze u Ciebie sprawują a u mnie właściwie tylko kilka coś tam kwitnie :roll: . W zasadzie nie mogę spodziewać się cudów po takich młodzikach. Pozdrawiam i spokojnego wieczoru życzę :wit .
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Piękny parasolnik ;:oj
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu stale podglądam, ale jakoś weny do pisania brak. :oops: Róże jak to królowe, jedna bardziej kapryśna, inne mniej. :) Rosenfaszination cudna z tym jaśniejszym wnętrzem. Parasolnik będzie piękną ozdobą. ;:215 Też posadziłam cebule, nawet te do donic, bo zimno mnie potem odstrasza. Ciepła życzę. ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”