Już październik na starcie,a ja coś nadążyć nie mogę ostatnio. Zimą będzie więcej czasu na wspominki. U nas wczoraj było cieplutko,a od dzisiaj niestety ochłodzenie przyszło.
Kilka dni temu posadziłam troszkę cebul tulipanów,jeszcze jak dorwę czosnki to będą moje.
Niektóre róże mają jeszcze pąki np. taka spóźnialska Dieter Muller lub Jude the Obscure.
Sweet Juliet też produkuje pąki
Mat55 rzeczywiście znam każdą odmianę róży i pamiętam,to moje kolczatki i muszę znać ich imiona:)
Lady of Schalott z połowy września
Marlenko no właśnie nie nadążam z fotkami. Będę podpisywała,bo w tej chwili mało co kwitnie
Róże dopiero teraz mają zbutwiałe kwiaty,niektóre mumie zmoczone,płatki posklejane.
Wcześniej jeszcze ładnie się prezentowały. Na grilla zawsze mamy ochotę,pyszne jedzonko w sprzyjających klimatach:) Już w tym roku chyba nie zdążymy kolejnego rozpalić
Foxy Flower Circus z połowy września
Małgosiu mam kilka rozplenic i wszystkie dobrze przezimowały. Raz się zdarzyło,że połowa przemarzła,a druga przezimowała
Boscobel
Aniu dalie to są pociechą wśród zasypiających róż. No gwiazdy na rabacie
Ciągle ładne i wciąż mają kwiaty. Mam ich tylko kilka,więc niestraszne mi wykopywanie karp.
Rosenfaszination polecam tego różanego potwora
Werka Madame Anisette Twoja cudna,moja bardzo mizerna,nie wiem co jej się stało,liczyłam na więcej kwiatów. Nawet nie zdążyłam sprawdzić jak pachnie
U mnie też lało,ale były i słoneczne dni. Praktycznie 3 razy podlewałam konewkami,a tak to niebo się o to postarało.
Szaszłyki mniam,jeszcze bym zjadła:)
Stephanie pięknie powtórzyła
Monika moja działka ma około 370 metrów. Mała nie jest,obrobić jej nie sposób

Dobrze,że mi moja mama pomaga,bo tak nie dałabym rady. Borówki zostały posadzone w miejsce po jakimś warzywku. Warzywa mamy słabe,bogate zbiory to nie są,dlatego postawiłyśmy na witaminki:)
Lions z połowy września...uwielbiam tę różę za zdrowotność,kwiaty cudne i zapach
Iwonko Twoje róże nie kwitły ponownie? Niektóre z odmian ładnie powtórzyły,inne pojedynczymi kwiatami zabłysły i myślą,że tak ma być

Jeszcze inne dopiero teraz mają pąki. Dziwne to lato i jesień. Róże wymagają wielu zabiegów,żeby rosły,pielęgnacji,dokarmiania i wody oraz promieni .
Trawy są piękne,bardzo je lubię obserwować jak powiewają na wietrze,tańczą jak wiatr im zagra:)
Rozplenica z bliska ładnie pozuje,ale z daleka ginie to fakt.
Winter Lodge
Moni róże we wrześniu jeszcze ładnie powtarzały zwłaszcza Rosenfaszination i Mariatheresa
Teraz co poniektóre się starają jeszcze,by pokazać kilka kwiatów. Czy zdążą? Chyba prędzej zgniją,bo w prognozach tydzień deszczowy zapowiadają.
Olivia cudna różyczka,coraz śmielej się rozwija i dobrze rokuje na przyszłość
Gertrude chce jeszcze czarować
Lavender Ice
Crocus Rose
Purple Lodge dopiero teraz powtarza
Jalitah złapała sporą plamistość
Mariatherese
Dalia w ciepłej barwie
Kilka cebul
Bukiet z jednej cebuli? Sprawdzimy wiosną
I mój ostatni zakup parasolnik.Wykorzystam go w ogrodzie,nie jest duży,widać na fotce taki jak donica
Słonecznego października wszystkim życzę