Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

https://images81.fotosik.pl/837/da9332c22ee41c72.jpg
Ewelinko, to złocień czerwony (chrysanthemum rubellum).
Fajne zdjęcia miskantów. Astry też super!
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelinko, ja też wiosną wsadziłam kilka kępek astrów niskich, potem na forum dokupiłam jeszcze 2 wysokie, do tego 2 moje już posiadane, ale jeszcze mam chęć za rok więcej poupychać- zawsze lubiłam te kwiaty.

Szykuje się imprezka, więc udanego świętowania. Ogród bardzo ładnie się prezentuje ;:63
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Pięknie trawiasto u Ciebie. :uszy Bardzo ładne te miskanty. Nie doceniałam kiedyś tej grupy roślin, ale wszystko do czasu. :wink: Teraz jest ich pora, więc podziwiam w każdym znajomym ogrodzie. I nabieram ochoty na kolejne.
Za 1200 cebul włożonych do ziemi należy Ci się nagroda ;:196 Co to się będzie działo, już nie mogę się doczekać pięknych zdjęć.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Będzie cebulowo- kolorowo ;:63 1200 ? Mnie ta liczba przeraża. Chyba w nieskończoność przesuwałabym sadzenie, chociaż wiem, że od tego ich nie ubędzie :;230 Muszę przyznać, że marcinki z motylimi broszami wyglądają przepięknie. W takiej odsłonie bardzo mi się podobają ;:63 Ale u siebie ich nie widzę, jesienią zbyt rzadko bywam na działce. Mam dwa i nawet nie wiem, czy kwitną ;:202
W moim Lidlu czosnków było bardzo mało, kupiłam tylko dwa, a przecen nie ma do tej pory ;:222
Ciężko nam będzie dotrwać do tek kolorowej wiosny, ale czas jakoś zleci. Twoja będzie wyjątkowo barwna ;:63
Pogodnych dni życzę, ze słoneczkiem ;:196
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Piękne astry! Nie mam u mnie w ogrodzie, bo zajmowały miejsca w słońcu, których mam deficyt, ale chętnie oglądam jesienią poduchy w innych ogrodach!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Wczoraj miałam idealną pogodę do pracy w ogrodzie. Postanowiłam to wykorzystać i zrobiłam porządek z donicowymi jednorocznymi bo już straszyły ;:224 . Zostawiłam sobie jedynie białą pelargonię i mam nadzieję, że uda mi się ją przezimować . Poza tym wzięłam się za poszerzenie rabaty. Miałam to robić wiosną ale doszłam do wniosku, że będę miała to już z głowy. Zrobiłam po prostu ładniejszy łuk niż był poprzednio. Przesadziłam też część roślin ale z resztą wstrzymuję się do wiosny. Trochę mnie poniosło i podzieliłam dwie odmianowe jeżówki ;:218 . Trochę się boję, że to za późno . No sama nie wiem co mnie podkusiło ;:223 .

Natalio czasem tak bywa . Zimą na pewno wszystko nadrobimy ;:306 . Na wiosnę już czekam mimo, że to dopiero za pół roku . Pozdrawiam :wit .

Pole wczorajszej bitwy . Jeszcze niedawno w tym miejscu było tak :

Obrazek

Teraz jest tak :

Obrazek

Ten łuk zdecydowanie bardziej mi się podoba . Jestem zadowolona ;:215 . Mogłam uszczknąć jeszcze trochę trawnika ale nie będę zbyt zachłanna ;:224 .

Florianie dzięki za identyfikację ;:168 . Nie znam się za bardzo na chryzantemach i astrach ;:224 . Trawy muszą być koniecznie a astry świetnie dodają koloru o tej porze roku ;:108 . Dobrego dnia :wit .

Obrazek

Moniko imprezka jest przesunięta w czasie ;:173 . Dziękuję ;:196 . Astry polubiłam bo są w mojej ulubionej kolorystyce . To doskonały akcent do jesiennego ogrodu .

Obrazek

Małgosiu to prawda, trawy teraz fajnie się prezentują a miskanty są takie malownicze . Warto je mieć ;:108 . Napracowałam się przy sadzeniu cebul i mam nadzieję, że wiosną będę zadowolona z efektu . Czas pokaże, pozdrawiam ;:196 .

Obrazek

Iwonko masz rację, wiosna jest dopiero za pół roku a ja już na nią czekam :;230 . Mam nadzieję, że zima szybko nam zleci. Jesień dopiero się zaczęła a ja już o zimie . Sadzenie cebul poszło mi nawet całkiem szybko. Sama jestem zdziwiona bo z reguły nie przepadałam za tym zajęciem. Nie chciałam tego odkładać bo 17 wyjeżdżam na 3 tygodnie a potem z pogodą może być już różnie. Czosnków posadziłam sporo i już nie mogę doczekać się tych kul . Uwielbiam je ;:167 .

Miłko astry to bardzo wesołe byliny i kwitną tak obficie. Poza tym uwielbiają je motyle więc czego chcieć więcej ?? Twoje dalie są przepiękne więc rozumiem Twój wybór . Udanego dnia ;:196 .

Pozdrawiam i spokojnego dnia Wam życzę :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko, świetnie poszerzyłaś rabatę! ;:138 Masz więcej miejsca na kwiatki. ;:215
Jasne, że ten nowy łuk jest duuużo fajniejszy, bo jednocześnie pojemniejszy! ;:306 ;:63 ;:63
Ja też w podobny sposób kradłam po kawałku trawnik, ;:7 dopóki M nie zauważył ubytków i zażyczył sobie posiadać choć kawałek trawniczka dla swoich potrzeb, a tak naprawdę to dla jego gołąbków. ;:224

Wieczór wydawał się być spokojny, ale na razie do pierwszej straconej bramki. ;:oj Teraz zaczyna już być trochę nerwowo.
Trzymamy kciuki i relaksujemy się. :tan Adrenalina też do życia potrzebna. ;:108
Dobrej nocy. ;:196
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Ładna powiększona rabata ;:333
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Ewelinko poszerzona rabata super wygląda.
Wszędzie czyściutko, uporządkowane.
Marcinki dają kolor o tej porze roku.
Ja jeszcze cebulek nie posadziłam, ciągle pada.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ewelina pięknie wygląda powiększona rabata, na wiosnę jak wszystko podrośnie to będzie cudownie, już to widzę ;:108
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Nie wiem jak u Was ale u mnie w nocy bardzo mocno wiało i lało. Od rana nie mieliśmy prądu ;:oj . Dzieci trzeba było szykować do przedszkoli przy świeczkach :lol: . Mówię Wam, takie atrakcje, że hej ;:306 . Jak zostałam już sama w domu to niestety ale nie mogłam zrobić zupełnie nic ;:185 . Bez elektryczności jest jakaś masakra ;:oj . Nie wyobrażam sobie jak ludzie mogą bez tego funkcjonować ;:185 . Do południa obijałam się, trochę rozwiązywałam sudoku i w końcu poszłam wykosić trawę na nowej działce. Kosiarka na szczęście prądu nie potrzebuje :;230 . Niedawno skończyłam i muszę ochłonąć przy kompie ;:131 . Dzisiaj pogoda jest do kitu, co prawda nie pada ale wieje i co chwilkę słońce próbuje przebić się przez grubą warstwę chmur.

Lucynko nasi dali radę ;:215 a ten wolny z tak małej odległości od bramki mnie po prostu rozwalił ;:oj . Lewy dał radę a i pozostali się spisali ;:138 . Oby tak dalej . Łuczek może nie zmieści dużo roślin ale zawsze to coś .

Florianie dzięki ;:168 . Wiosną muszę poprzesadzać parę roślin i trawy dostaną dla towarzystwa astry . Zobaczymy co z tego wyjdzie bo ja chwilami za bardzo kombinuję ;:224 .

Kasiu dobrze, że ja mam już cebulki z łowy, uf. Co prawda na tym poszerzeniu coś by się przydało posadzić więc kto wie :;230 . Astry bardzo lubię i już myślę gdzie by tu posadzić kolejne .

Mariuszu czeka mnie wiosną mała reorganizacja na tej rabacie . Kilka roślin zmieni miejsce ale mam nadzieję, że to będą zmiany na lepsze .

Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko czy na poszerzonej rabacie posadziłaś cebulki? Emilce życzę dużo zdrówka i radości w życiu ;:167
Znowu będziesz miała labę od domu i ogrodu :D mam nadzieję, że pogoda Wam dopisze! bo to dla Ciebie też odpoczynek. Ogród jeszcze kolorowy dzięki hortensjom,asterkom i chryzantemom. Jak nie zapomnimy to chętnie się nie tylko wymienię, ale poślę Ci po kawałku moich chryzantem, tym bardziej że mam parę odmian dobrze znoszących zimę ;:215 Niestety jeszcze w pączkach :wink: Trzeba by było zgłębić tajniki kwitnienia, bo wiem że niektórzy zakrywają je kartonami i cieszą się kwiatkami wcześniej :D To miłej imprezki urodzinowej i Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko łuk rabaty zrobiłaś znakomity. ;:138 W dodatku już obsadzone nowe miejsce. ;:215 Ja bym się nie odważyła dzielić teraz jeżówek. :wink: Goździki wyjątkowo ładnie wyglądają. ;:oj Zawsze jakoś kojarzyły mi się z leżącymi brzydkimi pędami. ;:131 Odpoczniesz trochę i nabierzesz sił na kolejne prace, tym razem przy różach. :) U nas prąd był, ale trochę połamanych pędów u hortensji, muszę jutro powycinać.
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Ostatnie zdjęcie - bardzo mi się podoba ten układ, jak Ci to zarośnie to będzie bajka :)

U nas też wiało paskudnie i padało cały dzień i noc, poza połamanymi daliami i hortensjami oraz brakiem prądu na ulicach, na szczęście nie ma większych szkód.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Ewelino..powiększyłaś rabatkę o ten łuk i świetnie ci to wyszło. ;:63 Teraz tylko pomyśleć co tam wsadzić, ale ty pewnie już wiesz. ;:306 . Pozdrawiam. ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”