Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Ewelinka jesteś chyba rekordzistką jeśli chodzi o wiosenne cebuli, sadzone jesienią ;:215 Jesienny ogród prezentuje się bardzo elegancko więc nie masz powodu do narzekań ;:173 Czy to też Marcinek czy chryzantema ... czasem mam kłopot z rozróżnieniem ?
Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewelinko nie grzesz! ogród wygląda ślicznie jak na tą porę roku! a Twoje lawendy są boskie, teraz żałuję że nie poświęciłam kwiatków i nie przycięłam swoich, ale te moje głupie lawendy kwitną cały czas, niestety przez to nie zagęszczają się tak ładnie jak Twoje! I mnie urzekła ...też nie wiem czy chryzantemka czy marcinek, którą pokazuje Ewa. Miłej niedzieli i pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Hortensje ślicznie już wybarwione.
Marcinków widzę masz sporo i wszystkie w takim dużym rozkwicie. ;:215
Owady buszują ,Piękne widoki.
Dalijki śliczne kolorki ,Róże wciąż ładnie się trzymają i ładnie kwitną :)
Werbena z trawami wygląda tak zwiewnie, delikatnie, pięknie :D
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ja trochę posadziłam cebulek, ale jeszcze mam sporo, ale wstrzymam się jeszcze trochę, bo muszę usunąć aksamitki (na ich miejscu będą cebulki), a te jeszcze takie piękne i rozkwitnięte.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ach, te astry i chryzantemy ;:oj ;:167
Ja też je uwielbiam. Chryzantemy straciłam, bo u mnie wymarzaja, ale za to nadrabiam astrami, które przecudne ;:224 ;:167
U Ciebie jeszcze tak kolorowo w ogrodzie :D Pięknie :D
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Tą lawendę masz niesamowitą. Ależ jej pasuje u Ciebie. Śliczne z niej tworzysz "kuleczki" ;:167
Ogród dopieszczony, że hej! ;:180 ;:215
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Tych przecen to ja się boję jak ognia ;:306 Ogród wciąż urzeka, więc nie marudź :D
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie .

Skończyłam sadzenie cebul :heja !! Nareszcie bo już myślałam, że nigdy ich nie posadzę. Cebule zamiast znikać w dziwny sposób powiększały swoją liczbę :;230 . Muszę przyznać, że nie było to łatwe bo musiałam uważać , żeby nie uszkodzić cebul z poprzednich lat. Poza tym ja przy każdej cebuli mieszam swoją rodzimą ziemię z piaskiem żeby nieco rozluźnić podłoże. Nie mam pojęcia co z tego sadzenia wyjdzie. Czy będzie mi się podobało ?? Czy zakwitnie chociaż 90 % cebul ?? No zobaczymy bo niektóre sadziłam chyba zbyt płytko i w dużym zagęszczeniu . Czas pokaże ale nie ukrywam, że jestem zadowolona i tym bardziej będzie mi tęskno do wiosny . Poza szałem cebulowym przypomniałam sobie o niezapominajkach i zamówiłam sobie sadzonki . Mam nadzieję, że to nie za późno bo chciałabym żeby przetrwały zimę. Cena kusząca także zaryzykowałam . U mnie dzisiaj zmiana pogody . Jest pochmurno i mocno wieje wiatr w związku z tym nie mam żadnych zdjęć bo mój aparat w takich warunkach nie daje rady . Chyba będę musiała pomyśleć o nowym sprzęcie . Za dwa tygodnie jadę na turnus z Weroniką i przed tym wyjazdem muszę trochę przygotować ogród do zimy i wykopać przede wszystkim dalie. Po powrocie pozostanie mi kopczykowanie róż . Jutro nasza Emilka kończy 5 lat a w czwartek mój eM zjeżdża już z poligonu . Nic tylko się cieszyć ;:138 .

Krysiu-leszczyno sadzenie cebul nie jest zbyt przyjemne chociaż muszę przyznać, że chyba to polubiłam ;:306 . Gdyby nie to, że trzeba uważać na pozostałe cebule, które są już w ziemi to mogłabym sadzić i sadzić. Trawy to bardzo fajny element w jesiennym ogrodzie i cieszę się, że postanowiłam je wprowadzić do siebie. Niestety widać już jesień, liście z orzechów sąsiadki zaśmiecają mój trawnik i chcąc nie chcąc trzeba będzie grabić. Pozdrawiam :wit .

Soniu nazbierało się ;:131 . Kupowałam to tu, to tam. Samych czosnków wyszło mi 240 :lol: także tego , mam nadzieję, że przynajmniej 90 % tych cebul zakwitnie. W tym roku nie skusiłam się na zakupy internetowe. Wszystko co kupiłam pochodzi z Lidla i Biedry , zarobili na mnie jednym słowem ;:306 . Ogród jeszcze cieszy ale niestety już bliżej niż dalej do końca sezonu. Mam nadzieję, że zima szybko zleci ale obawiam się, że te plotki o "zimie stulecia" są prawdziwe . Oby nie ! Pozdrawiam i słońca życzę ;:196 .

Lucynko bardzo dziękuję ;:196 . To jeszcze nie to co chcę uzyskać ale może kiedyś. Wiosny będę wyglądała z niecierpliwością. Jestem bardzo ciekawa jak zakwitną mi te wszystkie cebulowe. Na razie ogród jeszcze cieszy ale z dnia na dzień jest już coraz gorzej i niedługo trzeba będzie pozamykać furtki naszych ogrodów. Pozdrawiam i słoneczka życzę ;:168 .

Sylwio posadziłam wszystkie :tan . Jestem zadowolona bo w zeszłym roku ostatnie cebule sadziłam w listopadzie i było ciężko w taki ziąb. Teraz mam to już z głowy. No chyba, że jeszcze coś z przecen wyniosę ale chyba jednak nie bo straciłam orientację gdzie posadziłam cebule. Ciężka tak sadzić kiedy pod ziemią są inne cebule . Mam nadzieję, że wiosna będzie piękna. Pozdrawiam i pogody na sadzenie cebul życzę :wit .

Ewo zobaczymy ile z tych cebul zechce wiosną zakwitnąć. Oby jak najwięcej ;:224 . Na zdjęciu jest jakaś chryzantema ale niestety NN. Pozdrawiam .

Marysiu ja cięłam lawendy mimo, że jeszcze miejscami kwitły. Dzięki temu mam teraz fajne kulki. Ciekawe jak przetrwają zimę bo w zeszłym roku pięknie ją zniosły. Ten różowy kwiatek to chryzantema ale nie pytaj mnie jaka dokładnie bo niestety nie wiem. Może w przyszłości zrobimy małą wymiankę i uszczknę Ci kawałek ;:196 . Dziękuję i pozdrawiam .

Aniu astry lubię i mam ich kilka. Owady bardzo je lubią, zwłaszcza motyle i pszczoły. Czasami mnie denerwują bo lubią chorować ale jak zakwitną to klękajcie narody . Dzięki , pozdrawiam .

Basiu aksamitki potrafią być piękne do przymrozków więc zdaje się, że szybko cebul nie posadzisz :lol: . Ja dzisiaj zakończyłam ten proces i jestem zadowolona .

Moniko astrów u mnie kilka ale to ciągle za mało. Już zaplanowałam sobie na przyszłość założenie rabaty jesiennej z trawami i astrami . U Ciebie tak pięknie kwitną i te ich kolory . Oczu nie można od nich oderwać. Ja mam dosłownie kilka z czego dwa kolory powieliłam na początku i tak rosną. Jak dostanę sadzonki to będę mogła podmienić .

Beatko dziękuję ;:196 . Staram się przycinać lawendę w kuleczki ale nie zawsze wychodzi. Tym razem chyba jedna dałam radę :wink: . Pozdrawiam .

Małgosiu bój się bój :;230 . U mnie już niewiele pozostało w sklepach więc nawet nie wiem czy będą jakiekolwiek przeceny. W Lidlu już pusto więc pozostają Biedry . Pewnie kiedy tam coś przecenią to ja będę na turnusie . Może to i lepiej . Ok, nie marudzę ;:196 .

Pozdrawiam i udanego dnia Wam życzę .
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

A myślałam że to ja poszalałam z cebulami czosnków ;:306 Kupiłam całą siatę w Lidlu bo się przypadkowo załapałam na przeceny :;230 Jeszcze nie zaczęłam sadzenia ;:131 A ty dzielnie już pracę odwaliłaś ;:63

Wszędzie królują marcinki, chyba mi się ta choroba udzieli ;:224 Tylko właśnie problem, czy zostaną małe, bo duże już mam i jakoś nieszczególnie umiem je gdzieś ładnie zaplanować.

Gdzie czytałaś o zimie stulecia? Ja czytałam że ma być ciepło ;:306 ;:306 Jak będzie naprawdę, to się dowiemy zimą :uszy
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu ja niestety nie załapałam się na Lidlowskie przeceny no ale trudno ;:224 . Ważne, że kupiłam co chciałam ;:333 . Marcinki są przepiękne i warto je sadzić. Ja chyba najbardziej lubię te średniej wielkości ;:108 . O "zimie stulecia " trąbią w necie ;:224 . Wystarczy wpisać " jaka będzie zima 2017/2018" i samo wyskakuje ;:306 . Wiem, że takie informacje nie do końca są prawdziwe i połowa z tego jest wyssana z palca ale kto wie, czas pokaże ;:108 . Pozdrawiam :wit .
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

A, zapomniałam. Czemu nie dałaś znać o niezapominajkach? Ja wyrzucam ;:131 Chcesz jeszcze?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu no nie pomyślałam :roll: . Wystarczy mi to co kupiłam. Na przyszłość najpierw zapytam w wątku czy ktoś nie ma na zbyciu rośliny, którą potrzebuję ;:131 .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Cebulowe masz posadzone i dobrze.
Ja też już się z nimi uporałam . Też różne wersje o tej nadchodzącej zimie słyszałam .Może tak źle nie będzie.
Zobaczymy. :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jednak w aparacie zapodziały mi się jakieś zdjęcia ;:224 . Nie ma tego sporo ale zawsze coś. Oczywiście na pierwszym planie astry , będzie ich więcej ;:167 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu cieszę się, że mam to już z głowy ;:138 . Mam nadzieję, że zima nie będzie zbyt ostra ale biała oczywiście może być bo ciapy nie lubię ;:224 .

Obrazek

Elmshorn w tym roku nie popisał się ;:185 . Teraz najwidoczniej chce nadrobić ;:306 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Znowu porobiły mi się zaległości i muszę nadrabiać :oops: nadal pięknie i kolorowo u Ciebie, mimo zmiany pór roku ;:108 oby było tak jak najdłużej ;:215 Też z niecierpliwością będę oczekiwać na wiosnę, mam nadzieję że jak najwięcej cebul które posadziłaś zakwitnie ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”