iwwa 
ogród zaczyna wyglądać jesiennie...Hortensje o tej porze wnoszą kolor...wybarwiają się rewelacyjnie. Zawody balonowe są zawsze w Sierpniu, z niecierpliwością czekam na ten spektakl...widok jest niesamowity. Balonem też nigdy nie leciałam...wystarczy mi widok Młodej Pary lądującej blisko budynku, właściciel prawie wylądował na linkach z wysokim napięciem. Każdy różnie do tego podchodzi
Zuzia111 
Liriope muscari rośnie w gruncie, wcześniej w donicy postawionej na tarasie...cebule pierwszą zimę przechowywane były budynku, cebule nie podlewane...część uschła. Teraz mają się dobrze, zajmują mało miejsca...na pewno gdzieś się zmieszczą...o tej porze niebieskiego koloru jest bardzo niewiele.
Madziagos 
Koniczynka zawaliła cały skalniak, jest nie do opanowania...cały skalniak wygląda okropnie. Zrobił się z tą rośliną problem...części pomiędzy roślinami można usunąć. Nasiona które się wysiały na pewno zasilą nowe miejsca, sadzonki od nowa się pokażą.
Roślina została przyniesiona z roślinami skalnymi w doniczkach, ziemia nigdy nie była usuwana...zostawała na skalniaku.
Miriam 
kochani nie lekceważcie tych zwierząt, potrafią zabić. Rozmawiałam z kupującym bydło...byk zabił jego sąsiada. Ma z tym styczność...twierdził że gatunki są coraz bardziej agresywne. Lepiej zainwestować, niech będzie w miarę bezpiecznie...życie i zdrowie ma się tylko jedno
Paprociami jestem zachwycona, nigdy nie myślałam że jest tyle różnych odmian...ma pewno na kilku nie przestanę. Zachwycające są też Epimedia...połączone razem powinny super wyglądać. Chociaż w tym roku wszystkie odmiany nie kwitły, przemarzły. Nie martwię się tym, wiosna, wiośnie nie równa...zdarzają się przymrozki lub nie.
kropelko 
też próbuję przystopować z roślinami, ale czy to się uda

Zamówione są wrzosy, dzisiaj prawdopodobnie dotrą...
kończone jest miejsce przy tarasie. Brakuje jeszcze odpowiedniej ziemi do wrzosów, agrotkaniny, drobnego kamienia
PEPSI 
kursuję teraz po lekarzach, na okulistę też przyjdzie czas. Okulary do czytania na siłę są potrzebne, problemem są dane z dowodu osobistego...z dalszej odległości dobrze widzę.
Hortensja dębolistna kwitła na jednym pędzie...ukrytym od strony berberysu. Przypadkiem zobaczyłam, może w następnych latach będzie lepiej. Cyklameny zobaczę jak przetrwają zimę, jeśli będzie ok...dojdą nowe odmiany...listki i kwiaty są cudowne. Patrzyłam na Grafice w necie.
Nowinki w ogrodzie, miejsce pod wrzosy...

Tylko dwie torebki wysiałam