Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Maryniu cudnie masz jeszcze w ogrodzie. Niby pada ale mokrych fotek nie widzę tylko słoneczne.
U mnie już byle jak.Liczę na piękną jesień jeszcze. Może od przyszłego tygodnia. ;:108 ;:108 Ty już masz w mieszkaniu ciepełko a ja proszę o włączenie ogrzewania ale M stwierdził,że jeszcze nie. :;230 ;:3 na przyszły tydzień. :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

anabuko1 ;:180 o foto- perfekcjonizm :oops: sama siebie nie posądzałabym... ;:oj Daleko i to bardzo mi do niego.. i nie świadczy mi się, żebym miała go osiągnąć ;:131 Samoocena nie jest mi obca i nie stawiam poprzeczki dla siebie tak wysoko... ;:306 Trenuję, trenuję i...trenuję...bo kocham obiektyw na miarę moich skromnych możliwości...Fotografia to wbrew tutejszym mniemaniom trudna sztuka :? ... Ja już nauk pobierać nie będę bo dla mnie już ten czas minął...Za późno zostałam porażona tą strzałą foto-amora...Ale lepiej późno niż wcale ..pstrykać każdy może... :D
Umiarkowane pochwały jednak mnie cieszą nie powiem... :wink: ;:180 Lecz przyjmuję je z zadowoleniem ale i z należnym dystansem...nie podniecam się... ;:oj
Ponad 30 lat w ogrodzie to szmat czasu ale zleciało jak chwila...Na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie życia bez niego póki starczy zdrowia i sił...
Ten sezon był kiepski dla nowych odmian rozchodników... moje od ub.roku prawie nie przyrosły a jeszcze coś je podgryzało od góry...Rozmawiałam z panią u której kupowałam kilka odmian a w tym roku nie miała czym handlować bo mówiła , że nie było co dzielić na sprzedaż...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonka1 dziękuję za pochwałę mojego ogrodu... ;:180 U mnie od kilku dni pogoda nie ogrodowa i zdjęcia pochodzą z ery przed deszczowej ... Robię ich na co dzień tyle, że nie sposób wszystkich wykorzystać...
Ten rozchodnik żółty u mnie jakiś taki rachityczny i uważam go za najgorszy wśród moich bo słabiutko rośnie.Na fotce może i wygląda ale w rzeczywistości nie podoba mi się...
Miło mi,że lubisz moje fotki ale czego nostalgiczne, uważasz?
Od jutra ma nastąpić ocieplenie i u mnie już się doczekać nie mogę... ;:300

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

apus Basiu wszystko przed Tobą to jest praktyczny pomysł!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Biedronka641 Alu ja nie mam ogrodu pod domem a jak pada to na działce nie bywam... Skąd więc zdjęcia mokre miałabym mieć...A co prawda to niezbyt gustuję w takowych , zdjęć nie publikowanych mam na tyle więc takie okazje odpuszczam...
W mieszkaniu zbytnio nie grzeją ale na noc kaloryfery letnie i powietrze miło zmienione.. Do pełnego grzania jeszcze czas...od jutra ma być ;:3 Oby!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Maryniu marcinek i odętka, piękny duet. ;:215 Jesteś zawsze zbyt skromna w ocenie swoich fotografii. ;:108 Większość takich jak ja, tylko pokazuje rośliny, Ty jesteś artystą. ;:180
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, w stu procentach zgadzam się ze zdaniem Soni. ;:108 ;:108
cyma2704 pisze: Jesteś zawsze zbyt skromna w ocenie swoich fotografii. ;:108 Większość takich jak ja, tylko pokazuje rośliny, Ty jesteś artystą. ;:180
Taka jest prawda i zechciej się z nią zaprzyjaźnić. ;:63 ;:63 ;:63

Na cały tydzień i jeszcze dłużej ;:3 życzę. ;:196
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Oby słońce dziś wyszło a deszcz przestał padać. Wieczorem i w nocy znów padało u nas. Za to na Twoich zdjęciach słonecznie i kolorowo :) Zapomniałam wcześniej napisać, że rutewka cudna u Ciebie. Bardzo podoba mi się też ten ciemny rozchodnik. No i zdjęcia roślinek variegatek :D
Miłego dnia życzę :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu, Lucynko, ;:180 ;:196 wielkie dzięki za tak wysokie uznanie..Skoro jury tak uznało to wypada mi się cieszyć ale ... sodowa mi nie uderzy.. :D

lemonka ;:180 za sympatyczną jak zawsze wizytę a co do rutewki... to myślę,że świecznicę miałaś na myśli..rutewki jesiennej nie mam więc nie pokazywałam jej..

Pogodowo w tej chwili stabilnie czyli pochmurno ale nie pada...Czy uda się dzisiaj podjechać choćby na inspekcję... ;:7 Chciałoby się bardzo!

Słonecznie zaczynam...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Zaskoczyłaś mnie kwitnącą jarzmianką - super! ;:oj . zdjęcia słoneczne, aż chce się żyć :tan .
U Ciebie pełne ;:3 , a u mnie chociaż nie pada.
No tak ;:224 , marcinki, chryzantemy - cóż, już jesień. Sporo jednak jeszcze kwitnie letnich roślinek.
Zamawiam słońce i bierzemy się do pracy ;:108 . Aha, pytałaś, czy posadziłam swoje ostatnie zakupy. Oczywiście, tylko nie wiem, jak posadzić trójsklepkę, bo nie wiem, gdzie dół, a gdzie góra :roll: .
;:97
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jarzmianka! Właśnie :oops: Maryniu, nie rutewkę miałam na myśli tylko jarzmiankę. Pokręciłam nazwy roślin. Poprzedniczka mi pomogła :)

Śliczności w ogrodzie u Ciebie. Chciałabym posiedzieć trochę wśród Twoich traw, krzewów i tej różnorodności kwiatów. Przydałoby mi się bo mój nastrój nie jest najlepszy bo i czas chyba mam niedobry w tym roku. Twój ogród jest taki prywatny, można się w nim ukryć a na mojej działce jak na talerzu niemal. Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jak tak patrzę,o aż miło i widzę sporo jeszcze takich pięknych, rożnych kolorków, kwiatów, soczystej zieleni.
A jak pomyśle,ze już nie długo przyjdą przymrozki i to wszystko zetną.I tlko takie ciemne zieloności iglakowe zostaną, to aż zal.
Ale cóz,,, taki mamy klimat :uszy
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu u mnie od tygodnia prawie nie widziałam ;:3 ...a zdjęcia jak podkreślam pochodzą z ery przed deszczowej ... Zarzucam sobie , że za mało części słownej u mnie ,stawiam na obrazki... Często stwierdzam w innych wątkach, że i tak nikt albo prawie nikt tego i tak nie czyta :oops: ...Zapytania o coś o czym była mowa w poprzednim wątku są nagminne...Chyba, że to tylko pytania retoryczne ,żeby było co napisać... ;:oj
Trójsklepkę kupiłam latem w doniczce jakiś jeden badylek i tak sobie wegetował aż sczezł... :oops: Ciekawa jestem czy znajdę coś w tej doniczce... ;:oj Jarzmiankę dokupiłam latem kwitnącą i ona kwitnie bez przerwy a moja już dawno przekwitła..
Na fotkach trochę lata trochę jesieni...

lemonka Izo cieszy mnie, że podoba Ci się w moim ogródku...Od początku chciałam stworzyć takie intymne miejsce z mojej działki i udało się... ;:224 Powoli i swoją działeczkę urządzisz tak jak Ci w duszy gra...
Szczerze Ci tego życzę! ;:196

anabuko1 Aniu właśnie coraz częściej słychać o nadchodzących przymrozkach ...wcześnie trochę dla naszych ogrodów i roślin...Trzeba będzie przyśpieszyć prace w ogrodzie mam ;:oj blisko tygodniowe opóźnienie ...
Dopiero dzisiaj zobaczę co i jak...

Moje letnio-jesienne obrazki...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, tak bym właśnie chciała urządzić, intymnie z zakątkami, choc mam wrażenie, że rozmiar działki za mały na zakątki i nie potrafię wymyślić planu z takimi zakątkami. No, ale może z czasem jakoś dam radę :)
A co do zapytań o to samo to jest jeszcze jedna możliwość. Ja czasem tak mam. Pytam o coś i jak z jakiegoś powodu nie zapiszę to zdarza mi się zapomnieć. Potem pytam drugi raz mimo, że wiem który to raz pytam a nie potrafię znaleźć wstecz odpowiedniego posta. Serio. No i ja czytam co ludzie piszą w wątkach, lubię to a na dodatek jednak zawsze czegoś tam się nauczę :)

Zdjęcia bardzo, bardzo mi sie podobają. A co to takiego ten kwiat w kolorze chabrowym, taki trochę kudłaty? Śliczny jest ;:167
Zapomniałam chyba napisać wcześniej, że bardzo podobają mi się Twoje trawy, są już takie dorodne i ładnie wkomponowane :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Maryniu :wit , piękny ten Twój jesienny ogród ;:215 , zimowity śliczne ale tylko o tej porze roku je lubię, wiosną ich liście mnie denerwują, no ale chcąc je mieć, muszę to wytrzymać ;:306 barbula już Ci kwitnie, moja jeszcze w głębokich pąkach, widzę wiele roślin kwitnących już u Ciebie, a u mnie jeszcze się zastanawiają ;:108
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, przed snem zafundowałam sobie ostatni spacerek. ;:65 ;:65 ;:65 Wybrałam Twój ogród, bo bardzo lubię Twoje zdjęcia. ;:63
A działeczkę masz fantastycznie zagospodarowaną. ;:333 Tyle tam takich tajemniczych zakątków, takich romantycznych! ;:15
Może będę miała takie czarodziejskie sny, malownicze... ;:122
Moje stare kości dzisiaj ogrzewało ;:3
Życzę Ci równie pięknych słonecznych dni. ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu witaj.
W końcu dziś wyjrzało nam słoneczko ;:108 A Ty przymrozkami straszysz .Ja jeszcze ich nie chcę.Pewnie będą jak co roku. Zmrozi co jeszcze będzie kwitło a potem nastanie cudna jesień. ;:108
Poszalałaś dziś na działeczce,bo ja tak, choć nadal mało mi ubyło prac jesiennych.
To niebieskie to Barbula?Twoja taka bardzo niebieska ,moja pewnie inna odmiana. :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wreszcie jesień powróciła ze słoneczkiem i ciepłem ..światło do fotografowania idealne, wyposzczona byłam przez ostatnie dni i od wejścia rzuciłam się z aparatem w poszukiwaniu modeli... Jeszcze ich nie brakuje :heja ...więc nie próżnowałam.. Zamiast się wziąć do roboty z aparatem ganiałam..Ale przyjemności nie należy sobie odmawiać...
Dzisiaj bez ociągania zajmę się sadzeniem cebul...czarno to widzę..miejsca nie mam za wiele...A cebulek jakoś tak kupionych przy byle jakiej okazji :oops: troszeczkę ;:7 uskładałam...

Moje prawie jesienne obrazki...Obrazek

lemonka Izo i ...Kraków nie od razu zbudowano..spokojnie ... powoli osiągniesz zamierzony cel a jak osiągniesz to zaczniesz od nowa :D ...ogród nigdy skończony nie jest...
Roślina o którą pytasz to barbula modna w tym roku na FO roślina ;:108
Za ciepłe słowa o zdjęciach , moim ogródku i odwiedzinach jestem Ci bardzo wdzięczna! ;:168 ;:180

Obrazek

Obrazek

Obrazek

iwona0042 witam serdecznie! ;:168 dziękuję za miłe słowa! Co do zimowitów to mam tak samo jak Ty,te liście są rzeczywiście denerwujące ale wczesną jesienią mamy radochę! Uwielbiam szczególnie białe ,pojedyncze są takie subtelne,zachwycają każdym kwiatuszkiem...Choć i różowe wcześniejsze również urzekające... :)
Barbule pewnie mamy różne odmiany,mojej po deszczach już rudzieją pojedyncze kwiatuszki...mam ją pierwszy sezon i pierwsza zima u mnie przed nią,poprzednia variegata po 3 latach zginęła...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lucynko cieszą takie słowa... ;:167 pogoda nareszcie dopisała i u mnie i ;:3 dogrzewało aż miło..Kolejne dni mają być również pogodne ... oby prognozy się sprawdziły to damy radę wyrobić się z robotami jesiennymi na działkach...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
jastruń
Obrazek

Biedronka641 Alu ja nie straszę przymrozkami ale lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć :? ...Ostrożny zawsze ubezpieczony... ;:306 Na działce trochę poszalałam również ale nie mam ostatnio za wiele czasu dopiero po godz.12 i nie dalej jak do ok.16...Mało... a roboty huk! Ale niech tylko pogoda dopisze to dam radę! :)
Barbula moja ciemna tym razem.Poprzednia była jasno niebieska chciałam ją odkupić ale na razie nie spotkałam u nas...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

rozchodniki już w odwrocie
Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”