Rośliny Marzeny77 cz.3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rośliny Marzeny77 cz.3
Witaj Marzenko,,śliczna wiosna u ciebie ,tulipanów mas sporo ,uwielbiam jak one kwitną, i oczko wodne ładnie obsadzone ,a jak przedtem było,a ziemia pod kwiatuszki taka wygrabiona równiutko ,będzie ich sporo ,bo nasion dużo kupiłaś ,pozdrawiam 

-
- 500p
- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
anabuko1Witaj w ogrodzie.Sansewaria znów mi zakwitnie.Też nigdy nie widziałam jak kwitnie.Kwiaty mają bardzo słodki i duszący zapach.
koziorozecWitaj.Oczko wcześniej było z kamieni zrobione i obsadzone w większości floksami i żagwinami

Wszystkich nasion nie wysiałam (brak miejsca)część z tych wysianych nie wzeszła a cynie zmarzły i siałam jeszcze raz pozdrawiam
koziorozecWitaj.Oczko wcześniej było z kamieni zrobione i obsadzone w większości floksami i żagwinami

Wszystkich nasion nie wysiałam (brak miejsca)część z tych wysianych nie wzeszła a cynie zmarzły i siałam jeszcze raz pozdrawiam
-
- 500p
- Kontakt:
Dawno nie pisałam w wątku z braku czasu jak to w sklepie bywa świątki piątki i niedziele.Teraz czas na zmiany mam nadzieję że na długo i wolne weekendy.W ogrodzie wszystko kwitnie.Śliwa do wycięcia bo ma takie same podłużne owoce jak w tamtym roku mimo oprysków,wiśnia chyba też drugi rok usychają gałązki.W grudniu posadziłam hiacynty (mieliśmy w sklepie w sprzedaży te pędzone a że nie zeszły to były do wyrzucenia za pozwoleniem wzięłam 16 cebul). Dopiero teraz zakwitły

Fajnie przezimował pierwiosnek

wiesiołek jeden z całej paczki wyrósł

Goździki pięknie kwitną .Czosnki już przekwitły.Jutro porobię zdjęć więcej bo dziś pada

Fajnie przezimował pierwiosnek

wiesiołek jeden z całej paczki wyrósł

Goździki pięknie kwitną .Czosnki już przekwitły.Jutro porobię zdjęć więcej bo dziś pada
-
- 500p
- Kontakt:
W końcu chwila czasu.Plany się zmieniły dalej będę pracować w weekendy .Ale coś za coś .W ogrodzie królują goździki ,w tym roku mam też pełne i te bardziej mi się podobają

Aksamitki to chyba w tym roku jakieś miniaturki po tych przymrozkach

Reszta kwitnień
Gailardia niska

Ostróżka

Facelia dla pszczół
Zamieszanie jak w ulu

Pustynniki zaczynają rozkwitać odwdzięczają się za zabranie z wysypiska

Lwia paszcza

Nowe nabytki pysznogłówka

A tu kompozycja fasolkowo daliowo mieczykowa.Tato odpowiedział na moje pytanie a gdzie posadzimy fasolkę:będziesz jeść kwiaty bo się wcisłaś na warzywniak .To trzeba było jakoś rozwiązać problem

Iryski powoli rozkwitają posadziłam 60 szt ale wyszło trochę mniej i nie wszystkie zakwitną

Aksamitki to chyba w tym roku jakieś miniaturki po tych przymrozkach

Reszta kwitnień
Gailardia niska

Ostróżka

Facelia dla pszczół
Zamieszanie jak w ulu

Pustynniki zaczynają rozkwitać odwdzięczają się za zabranie z wysypiska

Lwia paszcza

Nowe nabytki pysznogłówka

A tu kompozycja fasolkowo daliowo mieczykowa.Tato odpowiedział na moje pytanie a gdzie posadzimy fasolkę:będziesz jeść kwiaty bo się wcisłaś na warzywniak .To trzeba było jakoś rozwiązać problem

Iryski powoli rozkwitają posadziłam 60 szt ale wyszło trochę mniej i nie wszystkie zakwitną

-
- 500p
- Kontakt:
Pięknie w ogrodzie wszystko kwitnie .Teraz czas Lili i rudbeki

W tym sezonie fajnie bo często pada to nie trzeba podlewać.
Jeżówki floksy i inne

Pysznogłówka zaczyna kwitnienie.roślina o którą pytałam w wątku o oznaczaniu roślin to pysznogłówka cytrynowa a na opakowaniu nasion była czerwona

Dalie i mieczyki

W tym sezonie fajnie bo często pada to nie trzeba podlewać.
Jeżówki floksy i inne

Pysznogłówka zaczyna kwitnienie.roślina o którą pytałam w wątku o oznaczaniu roślin to pysznogłówka cytrynowa a na opakowaniu nasion była czerwona

Dalie i mieczyki

-
- 500p
- Kontakt:
Witajcie!Internet wkońcu śmiga
Rozkwitają dalie, mieczyki,nagietki i reszta

Ta dalia przyniesiona przez siostrę z dzikiego wysypiska działkowiczów

Nagietki

I pierwszy mieczyk rozkwitł

Mimo opadów jest sucho już nie wiem czy te tuje i świerki sąsiada zabierają całą wodę jaka naleci czy ziemia jest za przepuszczalna i nie trzyma wody.Posiałam już bratki ,gożdziki ,dzwonki.
Rozkwitają dalie, mieczyki,nagietki i reszta

Ta dalia przyniesiona przez siostrę z dzikiego wysypiska działkowiczów

Nagietki

I pierwszy mieczyk rozkwitł

Mimo opadów jest sucho już nie wiem czy te tuje i świerki sąsiada zabierają całą wodę jaka naleci czy ziemia jest za przepuszczalna i nie trzyma wody.Posiałam już bratki ,gożdziki ,dzwonki.
-
- 500p
- Kontakt:
-
- 500p
- Kontakt:
Witajcie po długiej przerwie .Choć u siebie nic nie pisałam na bieżąco śledzę ogrody innych forumowiczów nie zawsze zostawiając ślad
Wkońcu zmieniłam prace i mam wolne weekendy więc więcej czasu na ogród.Wymieniłam na całej długości rabaty ziemię bo już była strasznie przepuszczalna.Dałam obornika i pozmieniałam układ roślin .Te wysokie poszły bliżej bramy wjazdowej bo tam nie ma świerków ani tuji przy samym plocie a te mniejsze tam gdzie jest szpaler z tuji.Wymieniając ziemię sporo korzeni naszarpałam się od sąsiada z wiciokrzewów chyba z 5 cm grubości miały i z róż.Jak już dojdą do siebie roślinki to pokażę zmiany.Teraz takie różności z ogrodu

Kwitnie zawilec wielkokwiatowy to chyba nie jego pora?

Niskie onętki 40 cm ale wielkość kwiatu imponująca

Kwitnie zawilec wielkokwiatowy to chyba nie jego pora?

Niskie onętki 40 cm ale wielkość kwiatu imponująca

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Różności ogrodowe śliczne. Onętek różowobiały bardzo ciekawy, czy siałaś jakąś konkretną odmianę?
Mój zawilec wielkokwiatowy też powtarza kwitnienie.
Czekam na zdjęcia ogrodu po zmianach.
Mój zawilec wielkokwiatowy też powtarza kwitnienie.
Czekam na zdjęcia ogrodu po zmianach.
-
- 500p
- Kontakt:
-
- 500p
- Kontakt:
Witajcie Przedstawię zdjęcia po zmianach.W lewej części rabaty rosną tylko niskie rośliny w prawej stronie wysokie.Nie ma dużego pola do popisu bo rabata ma 65 cm szerokości.

prawa

Tak wygląda z daleka za rabatą tuje sąsiada

i rabata obok skalniaka przeszła zmiany,muszę jeszcze dosadzić cebulowe

I teraz różności
Ostatnimi czasy ciągle pada deszcz nie ma kiedy posadzić cebulowych.Mieczyki już wykopane suszą się.Dalia encore coś się obija rozwija po płatku może do czasu wykopania zdąży się pokazać.

Bratki posadzone na przyszły rok już kwitną

A tu skalniak i rodzinka kaczuszek

Zakwitł floks szydlasty

prawa

Tak wygląda z daleka za rabatą tuje sąsiada

i rabata obok skalniaka przeszła zmiany,muszę jeszcze dosadzić cebulowe

I teraz różności
Ostatnimi czasy ciągle pada deszcz nie ma kiedy posadzić cebulowych.Mieczyki już wykopane suszą się.Dalia encore coś się obija rozwija po płatku może do czasu wykopania zdąży się pokazać.

Bratki posadzone na przyszły rok już kwitną

A tu skalniak i rodzinka kaczuszek

Zakwitł floks szydlasty

-
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
Cześć
Ale piękne te bratki
A dalie...cudowne
Pozdrawiam

Ale piękne te bratki

A dalie...cudowne

Pozdrawiam

-
- 500p
- Kontakt:
JulianWitaj Dziękuje za pochwały jakoś w tym sezonie zaniedbałam wątek a to z braku czasu.
-
- 500p
- Kontakt:
Witajcie w nowym roku
U mnie powoli wiosna zagląda a to za sprawą rozkwitającego krokusa ,nieprzerwanie kwitnących prymulek i hiacynt choć kiepski ale kwiatka pokazał

Nasionka kwiatów jak i warzyw kupione na nowy sezon.Nie jest tego dużo bo brak miejsca.
Nie mogę doczekać się kwitnienia cebulowych .W zeszłym roku dostałam sporo cebul z Holandii ,nie wszystkie rozpoznałam więc czeka mnie niespodzianka
U mnie powoli wiosna zagląda a to za sprawą rozkwitającego krokusa ,nieprzerwanie kwitnących prymulek i hiacynt choć kiepski ale kwiatka pokazał

Nasionka kwiatów jak i warzyw kupione na nowy sezon.Nie jest tego dużo bo brak miejsca.
Nie mogę doczekać się kwitnienia cebulowych .W zeszłym roku dostałam sporo cebul z Holandii ,nie wszystkie rozpoznałam więc czeka mnie niespodzianka

-
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
Ale w tym roku jest dziwna pogoda
że w styczniu kwitną kwiaty
u mnie widać pąki narcyzów
Piękny ten krokusik i hiacynt
Pozdrawiam

Piękny ten krokusik i hiacynt

Pozdrawiam