Witajcie

.
Pogoda nie nastraja do czegokolwiek

. Jest zimno , ciemno i mokro

. Dzisiaj leje od rana i to dość mocno. Ja i Weronika jesteśmy troszkę zakatarzone a więc sezon infekcji uważam za otwarty

. Za tydzień mamy wesele więc mam nadzieję, że nie załatwimy się bardziej . W ogródku oczywiście nic na razie nie robię bo pogoda nie sprzyja . Mam nadzieję, że jeszcze przyjdą ciepłe, jesienne dni

.
Aniu sadzenie cebul może nie jest przyjemne ale wiosenne kwitnienia rekompensują ten trud

. Gdybyś chciała to mogę Ci posadzić tylko ciut za daleko mam do Ciebie

.
Mariuszu uwielbiam tulipany i z roku na rok coraz bardziej więc mus je sadzić . W większej liczbie zawsze wyglądają lepiej . Sadzenie nie jest aż tak złe także dam radę. Pozdrawiam

.
Iwonko podczas sadzenia nie czuć tej liczby, uwierz

. W zeszłym roku też posadziłam sporo ale łanów kwiecia nie było

. Gdyby tak posadzić to na dwóch rabatach to byłoby pięknie ale jak porozsadzam po działce to nie widać tego aż tak mocno. Ja mam jeszcze sporo miejsca gzie nie ma żadnych cebul. Między żurawkami zmieści się sporo albo w kocimiętce . 27 kg pomidorów

?? To co Ty będziesz z tego robiła ?? Przecier ?? Z takiej ilości to tyko przecier . Dziękuję i wzajemnie

.
Aniu-anabuko marcinki jeszcze chwilę zanim pokażą swój czar. Chryzantema szybko przyrasta, moja ma dwa lata i taka ładna już jest

. Żałuję tylko, że nie mam ich więcej .
Mariolu otóż to ! Zobaczymy ile z tych cebul zakwitnie

. W każdym razie im więcej posadzę tym jest większa szansa na większą liczbę kwiatów

. Mnie tam tak bardzo sadzenie nie przeszkadza. Może nie jest najprzyjemniejszą rzeczą ale najgorszą też nie jest

. Dam radę a wiosenny widok na pewno zachęci mnie do kolejnych cebul .
Lucynko wszystkich nie

. W sklepie było sporo pudeł ale i tak prawie nikt się nimi nie interesował. Dopiero gdy zaczęłam przestawiać pudła Panie zaczęły podchodzić i pytać po ile są

. Może pomyślały, że jestem z obsługi sklepu . Oj tam, sadzenie nie jest takie straszne. Ja już powoli przywykam i zaczyna mi się to nawet podobać . Dziękuję i udanej niedzieli życzę

.
CDN