JAKUCH -Jadziu To fajnie,że podoba ci moje lista różana.Dobrz,żapytam Drażynki o pnące,Dziękuję za te informacje
No, no to waham się nad tym Cardinalem.
WAW!!Aleś mi dała nową listę odmian różanych.To potem będę sprawdzać i czytać te wszystkie z twojego polecenia.
Moja Elmshorn , z małą przerwą. co roku kwitnie prawie cały czas.Można i na pnąca ja prowadzić ??Hm, muszę o tym też pomyśleć.
marpa-Maryniu U mnie też jest wokół pełno zwierząt i saren.ale na działki nie wchodzą.Każdy ma je ogrodzone.Ale za sąsiada działka już są łąki i potem las.I tam je często widzę.
W hortensjach się zakochałam.Kilka starszych już jest bardzo widoczne w moim ogrodzie.Liczę na to,że i te mniejsze,z roku na rok będą piękniały i cieszyły oczy.
Beaby-Beatko Oj, u mnie na wschodzie mamy zimy, często jakąś falę mrozów do -25 i bywa więcej.Także nie wszystkie rośliny u mnie dobrze znoszą takie temperatura.Hortensje ogrodowe często podmarzają.Dlatego ich nie dokupuję ,Mam dwie.I I w tym roku, np, nie kwitną.A i sporo roślin już ,wypadło.Dlatego już nie kupuję wątpliwych na moje tereny.
Hortensję Bobo to jedna z moich ulubionych hortensji.Nie zastanawiaj się tylko kupuj.Szybko przyrasta,Ma sztywne łodyzki.Pięna i bardzo widoczna w ogrodzie.
Maska-Marysiu Ta róża to Deep Impression.Bardzo ciekawa.

U mnie dopiero wczoraj trochę posiąpiło.Popołudniu już cz esto delikatny deszcz już padał i tak jest do dziś.I dobrze.W końcu, trochę podleje wszystko.
alicjad31-Alu Dziękuję ci bardzo, za tk miłe słowa

Lubię bardzo i rośliny i fotografię.
Olu2310; kropelka -Mariolu To prawda, jesień i rożne choroby.I w pracy też.I chyba tam się zaraziłam.Biorę leki.bo nie mogę iść na zwolnienie.To tylko przeziębienie, gardło, kaszel to jakoś dam radę.Mówię trochę nisko dziwnie,Ale to wszystko do przeżycia.
O tak, ta trawka, zrobiła mi taką miłą niespodziankę.Powtórnie w tym koszu.
Koleusy mam 4.Jeden tylko rośnie słabiej.
A te są piękne.Już nowe robię szczepki ,aby były na przyszły sezon.Zamierzam ich zrobić sporo i posadzić je potem w rożne miejsca.
One tak pięknie wszędzie pasują.
U mnie też od wczoraj delikatnie siąpi deszcz z przerwami.
korzo_m-Dorotko Dziękuję za życzenia zdrowia i pochlebne co do mojej fotografii,
Przyroda jest cudna.Trzeba tylko na nią patrzeć.
Dzisiaj nie było siły, kilka razy i w deszczu w kaloszach , w płaszczu przeciwdeszczowym ale chodziłam i po działce i trochę po okolicy.
plocczanka-Lucynko Dokładnie tak, teraz te wirusy bardzie aktywne.I w pracy , kilka osób było już kichających i mnie wzięło.Ale nie strasznie.A może dlatego,że od razu bjuż od wczoraj biorę leki,o muszę funkcjonować.I wczoraj w ogrodzie, dokończenie prac ogrodowych i do pracy jutro.Nie ma lekko.
Och i ty się zainfekowałaś wirusem.Oj .Nie dawaj się.Życzę dużo zdrówka
Moja nowa jeżówka NN
Trochę w transporcie ucierpiała.Ale ma dużo pąków, to jeszcze powinna pokazać swoje piękne kwiaty w pełnej krasie

Jeżówka Eccentric

Na tle Hortensji Bobo

róża Elmshorn

Jeszcze będzie kwitła, ładnie znowu ma duzo pąków

LO

Dwie wysepki połączone, rabata ukończona.Tylko kamieni brak na obrzeże .

Troszkę dyniek zerwałam,Będą faszerowane.Ale już nie dzisiaj.

A kolejna cukinia do leczo