Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 8

Post »

Lucynko często to tak bywa, że panom się wydaje, że wiedzą więcej i lepiej, a tak na prawdę bywa róznie.
Dobrze, że mógł dostać to co musi ale na przyszłość niech sobie w głowie poustawia co jest ważniejsze ;:108

pozdrawiam Was i życzę dużo radości ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę, że pogodę mamy podobną. Już dosyć miałam deszczu, wszystko jest mokre. Chciałam już sadzić cebulowe, ale zrezygnowałam z tego samego powodu, co Ty ;:108
EM powinien się zmobilizować, bo szkodzi nie tylko sobie. Dobrze, że Twoje metody przyniosły skutek i medycyna miała szansę zadziałać. Oby te zabiegi przyniosły oczekiwany skutek ;:168
Stadko gołębi już całkiem spore i mają apetyt ;:63
Jesień jeszcze niewidoczna na Twojej działeczce, pięknie kwitną kwiatuchy. Floksy kwitną po raz trzeci ;:oj ? Moje nawet nie chcę drugi raz pokazać kwiatów. Przycięłam je po kwitnieniu i jak na razie mają maleńkie przyrosty, ale kwiatów z tego nie będzie.
Więcej słoneczka Ci życzę na nadchodzące dni i pogody ducha ;:196
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Podziwiam Twoją walkę i pogodę ducha, Twoje wpisy dają mi dużo pozytywnej energii którą staram się z siebie wydobyć. ;:134
Dużo zdrówka i radości Wam życzę ;:167 ;:180
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko cieszę się ,że idzie ku lepszemu i niech tak będzie dalej ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Ja niestety nie mogę tyle dobrego powiedzieć o swoich włosach ;:218 . Cieszę się, że u Ciebie ciut lepiej ;:196 . Dobry nastrój i odpowiednie nastawienie to połowa sukcesu ;:168 . Jak jeszcze pogoda dopisuje to nic tylko się cieszyć ;:108 . Pięknie kwitnie Ci powojnik ;:215 . Pozdrawiam i słoneczka życzę ;:196 .
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ta walka w słusznej sprawie i dla czyjegoś dobra... hmm, mam to samo z dziećmi, uparte jak osiołki, każde ma swoje zdanie a im młodsze tym cwańsze :evil:
To bordowe na ostatniej fotce to jeżówka?
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Widzę, że dzisiaj na FO spacerujesz Lucynko.. Ja czekam do obiadu bo w nocy ulało sporo więc się nie śpieszę...Słoneczko przyświeca ale ciepło umiarkowane choć temp.dzisiaj najwyższa u mnie...
Przydałoby się trochę złotej polskiej jesieni... żeby spokojnie zakończyć tegoroczny kiepski dość sezon ...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

No widzisz Lucynko i słoneczko masz i dobre nastawienie. To już jest fajnie.U mnie też slonko rano chmurki rozgonilo. I zero deszczu. A bez ostnim zdjęciu to rudbekia ? Taka do jezowki podobna. :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Pojawiam się i znikam. Jutro poświęcę więcej czasu Forum i odpowiem Wam wszystkim.
Dzisiaj muszę zajrzeć do Waszych ogrodów, żeby mi się zbyt dużych zaległości nie narobiło.
W godzinach przedpołudniowych odbyłam kilka spacerów, potem pichciłam obiadek, a po obiedzie działka.
Po powrocie kopnęło mnie szczęście w postaci prawie jedenastu kilogramów pomidorków na przecier, wobec czego znowu kilka godzin w kuchni. Nogi mi w tylną część ciała powrastały od stania przy garach, jednak robota nieskończona, dalsze gotowanie i wekowanie odłożyłam na jutro.

A! Zapomniałabym się pochwalić. Kurier przyniósł mi dzisiaj duże pudło wypełnione rozmaitymi cebulkami.

Obrazek

Obrazek

Nie miała baba zmartwienia, kupiła sobie prosię. ;:306 ;:306 Gdzie ja to wszystko wsadzę.... ;:1

Życzę Wam wszystkim dobrej, spokojnej nocy ;:4 ;:cm ;:cm ;:cm i pędzę zajrzeć do Waszych ogrodów.

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Lucynko jak dobrze, ze pokazałaś co kurier przyniósł...jakoś jeszcze nie myślałam o cebulach a tak sobie obiecałam psie zęby tulipany obym się wyrobiła.
Idę poszperać gdzie tanio rozsyłają ;:306

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Lucynko witaj ! :wit
Ale pudło cebulek widzę ;:oj super! Będzie się działo :) Gdzie kupowałaś cebulkowe ? napisz mi na priva :)
Ogród widzę , przepięknie kwitnący ( jak zwykle ) śliczności jedne piekniejsze od drugich . Jak Ty to robisz, że masz tyle cudnych roślinek ? ;:oj
Gazanie , Astry , Hibiskusy, Floksy , Rozchodniki , Róże i wiele innych ;:333 ;:333 ;:333

Pozdrawiam ;:3
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko ale zaopatrzenie ;:215 Wiosna buchnie kolorami :) ... Idę podglądnąć u Ciebie przepis na kąpiel cebulek, bo też mam kilka jeszcze nie posadzonych ...Pozdrawiam cieplutko ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Patrząc na to wielkie pudło cebulek, mniemam że dawali za darmo, albo na kilogramy :;230 Tak cichcem, niespodzianie zaszalałaś na całego ;:oj Pięknie będzie na wiosnę. Bylinowy hibiskus masz niezwykły, niewątpliwie jest ozdobą. Cieszę się, że eM po badaniach odżył, należy Wam się wreszcie trochę spokoju.
Jutro jadę po pomidory, ale niestety eM jedzie ze mną i już usłyszałam: Iwoniu, ja Cię proszę, podejdź do tego z umiarem ;:223 Po pierwsze zawsze kupowałam sama i kupowałam ile chcę (jemu zawsze mówiłam, że mniej ;:306 ), a po drugie co to jest umiar? Czy 25kg pomidorów to umiar? mam nadzieję, że tak, bo tyle mi potrzeba ;:224
Pozdrawiam Was cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko..pudło z cebulkami cieszy na pewno. ;:108 .Także troszkę eMa w nie zaopatrzyłam , tej jesieni dałam mu ten zaszczyt sadzenia. :;230 . Niestety ciągle pada a ja dokupuję, nie wyrobi się ta moja połówka. ;:oj . Pozdrawiam. ;:128
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Szary i zimny dzień minął, a teraz o szyby deszcz dzwoni. Jak ja nie lubię takiej pogody!
Wczoraj wiatr przewiał moje stare kości i dzisiaj z mieszkania ani na chwilę nie wyszłam.
Na szczęście M jakby nowo narodzony, wyręczył mnie w ważnych czynnościach.

Tereniu [TerDob] - męża mi ktoś podmienił, bo dostał takiej werwy, jakiej dawno nie miał.
Jednak żeby nie było zbyt słodko, mnie w kościach łamie i nos czerwony jak u alkoholiczki.
Co do powojników, to nie ma to jak stare, najzwyklejsze odmiany. Nie chorują i kwitną niemal bez przerwy.
Dzisiaj u mnie ziąb, ale i tak nosa zza drzwi nie wychylam. Czy już nie będzie złotej polskiej jesieni? Ani babiego lata? ;:174

Gosiu [Margo] - dziękuję kochana. ;:196 Na dzień dzisiejszy nie jest źle i oby tak dalej.
Współczuję Ci z powodu braku czasu dla ogrodu. Powrót z pracy wieczorem skłania już tylko do nicnierobienia, tym bardziej że po omacku na rabatach co najwyżej bałaganu można sobie napytać.
Hibiskusy jeszcze przed zmrokiem zamykają kwiatki, dlatego masz problem z ich oglądaniem.
W tej sytuacji życzę Ci, by w pracy nieco odpuścili, byś mogła cieszyć się swoim ślicznym, kwitnącym jeszcze ogrodem. ;:196

Ewuniu [ewarost] - właśnie nie wiem, bo nigdzie też nie spotkałam info o tym, jakimi kwiatami popisują się odętki variegata.
Tak mi przykro z powodu Twoich dolegliwości. ;:168 A jednocześnie podziwiam za optymistyczny stosunek do życia. Tak trzymaj.
Żeby nie było... U mnie dzisiaj , teraz warkocze deszczu spadają i "dzwonią w me okno".
Ty masz nieposadzonych kilka cebulek, a ja... Kiedy ja miejsce im przygotuję....

Krysiu [leszczyna] - ten mój pan to taki uparty stał się właśnie podczas choroby i ja wiem, dlaczego. Musi jeść i pić to, czego nigdy nie lubił, a do tego jeszcze czuje, że nie ma tyle sił, ile miał nie tak dawno i to wszystko razem go denerwuje. A ponieważ nie wolno go stresować, to mnie czasami meliska by się przydała.
Spoko, daję radę.
Najwyższy czas zaopatrzyć się w te "psie zęby...", bo wykupią co ciekawsze i ładniejsze.
Dziękuję pięknie i wzajemnie samego dobra życzę. ;:196

Iwonko1 - ja już nie mam słów na te pogodowe cyrki. Dzisiaj znowu leje.
Z eMem sobie poradzę. On uparty, a ja twarda baba i nie ustąpię w słusznej sprawie nikomu, tym bardziej ślubnemu.
Gołębi uzbierało się nie wiadomo kiedy. Miało być kilka, jest chyba ze dwadzieścia (nie liczyłam - tak na oko).
Floksów nie przycinam , tylko pomagam strząsać przekwitłe kwiatki, pod którymi widać już pączki i one szybko się rozwijają.
Nigdy dotąd po raz trzeci mi nie zakwitły, zrobiły to po raz pierwszy i choć już nie tak bogato jak wcześniej, to i tak cieszą oczy.
Za darmo to można w papę zarobić. Trochę mnie to pudło kosztowało, ale ciułałam nań przez całe lato, a teraz choć na trochę humor mi poprawiło.
Nie, nie! Nie jest tak źle. Jest całkiem dobrze, tylko nie wiem, kiedy pogoda pozwoli mi zagospodarować te dobra...
Ja już w sumie 16 kg pomidorów przerobiłam, a jeszcze nie mam w planach suszenie. Tylko szukam takich mięsistych, z małą ilością ziarenek, a w tym roku bardzo o takie trudno. Znajoma pani ryneczkowa powiedziała mi, że pomidory już się kończą, więc muszę się pośpieszyć z zakupem.
Z umiarem to jest bardzo delikatna sprawa i zgadzam się z Tobą. Umiar jest wtedy, gdy już zaspokoimy wszystkie potrzeby. ;:63

Piękne dzięki za dobre życzenia, które całym sercem odwzajemniam. ;:196

Irenko [adamiec] - nie mam innego wyjścia, zresztą sama doskonale to znasz, więc "wiśta wio i do przodu!
Ślicznie dziękując, Wam również zdróweczka i pogody ducha życzę. ;:196

Alicjo - wielkie dzięki i Wam również życzę dużo dobrego. ;:196

Ewelinko - szczerze? Wolałabym miękkie, delikatne włosy, podatne na uczesanie zgodne z moim życzeniem.
Pogoda dopisała, owszem, jeden dzień. ;:224
Dziękuję za ciepłe słowa i Tobie również radosnych dni życzę. ;:196

Mariolko - z dziećmi nie musiałam walczyć, to żeby nie było zbyt słodko, walkę prowadzić muszę teraz. Sprawiedliwość musi być. ;:306
To bordowe to rudbekia 'Cherokee Sunset'. Prawda, że ciekawa?

Maryniu - moje spacery takie trochę z doskoku. Sama nie wiem, jak to jest, że coraz bardziej czas mi się kurczy. Starość? Starość! ;:224
Też mi tęskno za pięknym babim latem...

Aniu [anabuko] - słoneczko było, ale się zmyło, niestety. ;:174
Tak, to rudbekia.

Asiu [iwwa] - witam!
Pudło cebulek czeka na wsadzenie, a pogoda... lepiej nie mówić. Nie ma kiedy miejsca dla nich przygotować.
Jak by Ci tu... tworzę artystyczny nieład ;:306 , dzięki czemu sporo kwiatów mieszczę na tych moich 3 arach.
Dziękuję za komplementy dla moich kwitnących i również cieplutko Cię pozdrawiam. ;:196
Adres sklepu internetowego, z usług którego korzystam wyślę Ci na PW.

Zuziu111 - fajnie masz! M wykona czarną robotę, a wiosną będzie radocha dla Was obojga! ;:333
Rozumiem, że pogodę mamy podobną. Kiedy się ten koszmar skończy? ;:145 Wody zabraknie na zimowe opady bielutkiego śniegu, który ja tak kocham.
Cieplutko pozdrawiam. ;:196 Na przekór tej wstrętnej aurze.

Takie sobie obrazki z wczorajszej działeczki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”