Taki - sobie ogród cz.6
- duju
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.6
Piękne zdjęcia dalii, zawsze dalie lubiłam. Teraz mogę napatrzeć się na Wasze ;) Ooo - nowy aparacik, można wiedzieć jaki?!
Pozdrawiam - Justyna
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Miłka pomponiki coraz bardziej mi się podobają pewno w przyszłym sezonie zredukuję dekoracyjne.
Zdjęcia robisz piękne też mam nowy sprzęt ale coś ciężko mi go obczaić
Zdjęcia robisz piękne też mam nowy sprzęt ale coś ciężko mi go obczaić

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Miłko - można dostać oczopląsu od tych cudownych dalii, co jedna to piękniejsza... u mnie rozkwitły pierwsze czerwone kaktusowe, a reszta się ociąga (po majowych przymrozkach) i tak się zastanawiam czy takie karpy w przyszłym roku zakwitną?
No i nie spodziewałam się, że zwykła fasola może być tak fotogeniczna
No i nie spodziewałam się, że zwykła fasola może być tak fotogeniczna

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Miłeczko, dalie cudne. Ale....ale ta fotka ze ślimaczkiem i owocem winorośli po prostu mistrzostwo świata

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Miłko cały czas podglądam dalie, a widząc ich piękne zdjęcia, chciałoby się mieć je wszystkie w ogrodzie.
Hapet Pearl śliczna, tylko muśnięta fioletem. Swojej jedynej,
już znalazłam zaprzyjaźnioną piwnicę, może tym razem uda się przechować karpę. Miłej niedzieli. 

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Soniu! Wierzę gorąco, ze się uda przechować. A jak nie - trudno! Na wiosnę kupisz sobie nową, albo uśmiechnij się do mnie 
Ciesze się, ze podobają Ci się zdjęcia moich dalii. To dla mnie bardzo miłe i motywujące!
Małgosiu!
Na szczęście ślimak pozował niestrudzenie cały dzień! Nie to co ptaki!
Joasiu! Jak tylko dalie mają zielone, a karpy nieco przyrosły, zawsze jest szansa i to duża, ze dalie zakwitną w przyszłym roku. Dać im tylko ładne miejsce w słońcu i w nóżki coś do jedzenia i będzie git! Fasola gwiazdą sezonu!
Florku! Pierwszy sezon u mnie, ale jest obłędna! Coś tylko Akita nie dopisała. Nawet nie wiem, gdzie jest
Krysiu! Bierz instrukcję, podręcznik i takie tam i poćwicz ze spokojem! Czasami można uzyskać piękne efekty. Warto też eksperymentować z kompozycją. To robię w tym roku, trochę korzystając z majowego spotkania z S. Karepanowem, który kompozycje robi obłędne! Czasami trzeba poczekać na fajne światło, czasami zmienić parametry. Grunt to odwaga i cierpliwość.
Justynko! Sprzęt po mężu - profesjonalna lustrzanka Canon z obiektywem 100mm macro. To dobry sprzęt, który daje fajne efekty, ale też zobowiązuje
Aniu! Pompony to moja słabość, ale musi być różnorodność. Uwielbiam wiatraczki, anemony, kołnierzyki, ale dekoracyjne z tych "spokojnych' i niewielkich też bywają urocze! A ogarnięta nadal jestem słabo. Bardzo bym chciała nawet codziennie coś wrzucić, ale czasu ciągle brak, a jak człowiek inne sprawy ma, to nawet weny nie ma na forum.
Na dziś:
Silver Years

Emmaus

Sassafrass

Hortensja nie wiem jaka

Wille Willie

Bell Amour?

Ciesze się, ze podobają Ci się zdjęcia moich dalii. To dla mnie bardzo miłe i motywujące!

Małgosiu!

Joasiu! Jak tylko dalie mają zielone, a karpy nieco przyrosły, zawsze jest szansa i to duża, ze dalie zakwitną w przyszłym roku. Dać im tylko ładne miejsce w słońcu i w nóżki coś do jedzenia i będzie git! Fasola gwiazdą sezonu!

Florku! Pierwszy sezon u mnie, ale jest obłędna! Coś tylko Akita nie dopisała. Nawet nie wiem, gdzie jest

Krysiu! Bierz instrukcję, podręcznik i takie tam i poćwicz ze spokojem! Czasami można uzyskać piękne efekty. Warto też eksperymentować z kompozycją. To robię w tym roku, trochę korzystając z majowego spotkania z S. Karepanowem, który kompozycje robi obłędne! Czasami trzeba poczekać na fajne światło, czasami zmienić parametry. Grunt to odwaga i cierpliwość.
Justynko! Sprzęt po mężu - profesjonalna lustrzanka Canon z obiektywem 100mm macro. To dobry sprzęt, który daje fajne efekty, ale też zobowiązuje

Aniu! Pompony to moja słabość, ale musi być różnorodność. Uwielbiam wiatraczki, anemony, kołnierzyki, ale dekoracyjne z tych "spokojnych' i niewielkich też bywają urocze! A ogarnięta nadal jestem słabo. Bardzo bym chciała nawet codziennie coś wrzucić, ale czasu ciągle brak, a jak człowiek inne sprawy ma, to nawet weny nie ma na forum.
Na dziś:
Silver Years

Emmaus

Sassafrass

Hortensja nie wiem jaka

Wille Willie

Bell Amour?

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- LadyK
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Miłko piękne dalie i widzę, że masz trochę odmian o dużych kwiatach - to co ja lubię w nich bardzo. Szkoda, że już niedługo potrwa sezon daliowy, u mnie jeszcze kilka maruderów nie kwitnie ale to wszyscy tak mamy, że każda dalia w innej fazie wzrostu.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Śliczne te pomponiki, nie mówiąc o zdjęciach
.
Ja muszę jednak wybierać, bo słonecznego miejsca brak. Za dużą inwestycją dla mnie by było wycięcie
trzech 15-metrowych świerków, bo pewnie zgodę bym nawet dostała
. Zasłaniają na sporej powierzchni słońce, bo działka jest wąska, a nie ma dojazdu, nawet od sąsiada. Cóż, będzie ich mniej, chociaż teraz to one i marcinki dają kolor.
Wczoraj nieznajomy (już znajomy
) z FO, przywiózł mi bukiet z dalii, no i bach
, znowu 1 potwór mi się spodobał i 2 inne też
. Ciągle się miotam - czas by się uspokoić, nie sądzisz?
.
Okazuje się, że Polki jest dwie karpy, bo oznaczenia po zimie zniknęły
same
. Teraz tylko przechować, ale skoro poprzednią zimę dały radę i były zdrowiutkie, to będzie ok.

Ja muszę jednak wybierać, bo słonecznego miejsca brak. Za dużą inwestycją dla mnie by było wycięcie
trzech 15-metrowych świerków, bo pewnie zgodę bym nawet dostała

Wczoraj nieznajomy (już znajomy

Okazuje się, że Polki jest dwie karpy, bo oznaczenia po zimie zniknęły

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- kaitou
- 200p
- Od: 4 lut 2011, o 12:19
- Kontakt:
Nie wazne jaka ta hortensja
wazne ze sliczna 
Proszę o poprawną pisownię(regulamin). Iwona

Proszę o poprawną pisownię(regulamin). Iwona
Have a great day 
Kamil

Kamil
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
'Bell Amour' i 'Emmaus' - śliczne! Obydwie widziałem na żywo na wystawie i długo się im przyglądałem. Takie magnetyczne
Wydawało mi się, że już tyle dalii widziałem, a wciąż zachwycam się kolejnymi 

- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Miłko chyba już Ci mówiłam ,że zdjęcia robisz przepiękne
Dalie pokazywane przez Ciebie wyglądają przecudnie .
Pozdrawiam F

Dalie pokazywane przez Ciebie wyglądają przecudnie .

Pozdrawiam F
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Miłka to Bell Amour jedna z najpiękniejszych dalii jakie miałam
jak zobaczyłam twoją serce mocniej zabiło ,cudna!
No i w ogóle wszystkie cudne i pompony i wiatraczki i te strzępiaste ,wszystkie śliczne,ale ja wiem w czym tkwi tajemnica
w tych twoich pięknych zdjęciach
Na nich nawet zwykłe listki wyglądają nieziemsko 

No i w ogóle wszystkie cudne i pompony i wiatraczki i te strzępiaste ,wszystkie śliczne,ale ja wiem w czym tkwi tajemnica

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Miłko Bell Amour? śliczna,
kocham pastelowe, rozbielone kolory. Wille Willie kolejny cudny rarytas.
Masz wyjątkowy dar i jesteś pracowita, dalie Cię kochają i pięknie kwitną.
Wspaniałymi zdjęciami podkreślasz ich urodę.
Dziękuję, że pomyślałaś o podzieleniu się.
Jak moja nie przeżyje, kupię kolejne, szkoda rarytasów dla mnie, bo ślimaki też buszują w najlepsze. Drugi rok sadzę do doniczki, a dopiero podrośnięta wędruje do gruntu.
Dużo słońca. 

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Miłko
. Zdjęcia jak zwykle cudne ale hortensja o wdzięcznej nazwie " nie wiem jaka " jest najlepsza
. A tak na poważnie to one wszystkie takie podobne do siebie są
. Dalia n ostatniej fotce jest fantastyczna
. Kolor ma przepiękny, uwielbiam takie a mało ich mam
. Pozdrawiam serdecznie
.