kania-Kasiu Dziękuję

Widok z tarasu tez się zmieniał .Nie odrazu taki był .
Zobacz sierpień 2013
A w dali tylko jedna hortensja

sierpień 2014

a to już 2017

Także widzisz, co roku przybywała rabata z przodu, bo ciągle roślin przybywało.Notorycznie coś dokopywałam i trzeba było to gdzieś dosadzić.
Tak Fioncia udała się i ładna, i łowna i pożyteczna i miluśka dla nas domowników.I tylko dla nas.Taka to ona
Drzewek owocowych juz mam kilkanaście,( ale w tym roku prawie zero owoców .Przymrozki majowe to zrobiły.) krzewy owocowe też mam rożne i sporo i malinek i jeżynek.Wszystko i warzywek - tego juz trochę .ale wystarczy .
Aguss85-Aguś Zbiory coraz są i ogóreczków i pomidorków teraz i malinek.
I cukinii i dyń. i warzywek innych.Fajnie, swoje maja zupełnie inny smak i wartość.Prawda ???
Mi kiedyś też canny nie udawały się.W tym w końcu udało się.Może na drugi rok też tak będzie.Jak dobrze przezimują.To dokupię z ciemnymi listeczkami.
Coleuskom jak tylko pojawiają się małe kwiatostanki, to je urywam, bo nie lubię takich.I uważam ,że takie są ładniejsze

Och, Bobo jest naprawdę cudna.Polecam ją.Uwielbiam ją
April=Joluś Kochana kobietko!!Masz cudny ogród.A z wydatkami to wiem , wiem zawsze jest dużo.U mnie też wloką się niektóre rzeczy nie dokończone..Ale może kiedyś będzie tak jak sobie wymarzyłam.Tobie też tego życzę i aparatu wspaniałego.Ja mam już 8 letnią lustrzankę .Ale i dwa różne obiektywy.Jeden nowy w tym roku od męża w prezencie dostałam na rocznicę ślubu.
Warzywnikiem przeważnie i ja się zajmuję .A podlewa u nas ten , kto ma wolny czas.A mój eM też jest bardzo kucharzowaty, I wędkarz i kurcze chyba wszystko umie.I co poproszę w ogrodzie to zrobi,I kopie ipt.Ale pierwsze 2, 3 lata , to burczał na kolejne rośliny i kopania.A potem już nic nie mówił,o wiedział,że ja i tak na swoim postawię i zrobię.
Pomaga , pomaga mi dużo.
kropelka-Mariolu Ja warzywnik mam prawie od początku.Wprawdzie też się rozrósł za siatką.
Będzie przeniesiony.Jak wszystko będzie za siatką ścięte, wy porządkowane, wyczyszczone . to tam i warzywnik i krzewy owocowe przeniosę.
A kwiaciara jestem od małego.Zawsze zewsząd kwiatki rwałam a potem jakieś szcepki sobie przynosiła i kupowałam jakieś doniczkowe.A jak mam swój ogród to już i tu mogę sobie pozwalać..Jak każda z nas, prawda ?
Hortensja Kyushu - kupiona mała w 2013.Jako pierwsza zawitała do mojego ogrodu.A wcześniej była ogrodowa, co roku nie przetrwała.

Hortensja bukietowa Limelight kupiona 2014

Hortensja Sundae Fraise kupiona 2016

Hortensja bukietowa 'Renhy' Vanille fraise

Hortensja bukietowa 'Magical Fire

Jeżówka Eccentric a tle Limka -

Hortensja Bobo - kupiona w 2014.Dla kogoś mierzyłam ma 67 cm .Ale co roku przycinam.Aby się rozkrzewiała i jest z przodu tarasu,To mi wysoka tam nie potrzebna.Dlatego ona tam została posadzona

Cdn.