Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Re: Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Post »

Julciu , dziękuję ;:196 . Podpora jest ale na winogron, co prawda na razie rośnie na nim taki najzwyklejszy , który na dodatek złapał mączniaka.

Alu i Aniu , kolor taki jak chciałam , jeszcze przy podmurówce będzie brązowy ;:138

Moniś , mój najpierw wkleił taką siatkę do ściań specjalnym klejem chyba zbrojeniowym, nie wiem dokładnie -zapytam. Ściany zwykła farbą do elewacji .
Spróbujcie te ściany wyrównać, może się uda tanim kosztem.
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Shire pisze:. Czym malowaliście? Ja się nad tym zastanawiam, tzn żeby pomalować, ale ściany sa tak nierówne, że może lepiej byłoby położyć na nie jakiś panel ścienny...
A nie myśleliście o farbie stukturalnej ? Nie wyrówna to perfekt ściany, ale zawsze nierówności piasku jakoś wygląd ściany poprawiają.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwciu, pędzicie z robotą jak małe ;:71 ;:71
Altanka, a właściwie domek mały, choć nie biały, śliczny i gustownie pomalowany jest, a po zakończeniu jeszcze ładniejszy będzie. ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Lucynko ;:196 , ty mówisz że szybko a mnie wydaje się że idzie nam to strasznie wolno ;:124 .
Przygotowałam już miejsce pod malinki , kupiłam borówki i teraz muszę przygotować im miejscówki.
Nakupiłam też cebulek kwiatów i koszyczków , bo będę sadzić w nich. Niestety pogoda się pogorszyła , pada już drugi dzień i ma padać so końca tygodnia. Na dodatek zrobiło się strasznie zimno.

Moje nowe zakupy -dwie odmiany zawilca japońskiego.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwciu nowe zakupy zawsze poprawiają samopoczucie :wink: Ja jutro będę sama w mieście to będę mogła wejść do ogrodniczego i spokojnie się rozejrzeć niepopędzana przez nikogo. U mnie maliny strasznie się rozeszły na warzywnik trzeba będzie zrobić radykalne wykopki :wink:
A zimno jest niesamowicie, dziś się wzięłam za przerabianie jednej ze starych rabat i zmarzłam... poszłam po grubą kamizelkę. Do tego ciągle pada... czekam na piękną złotą jesień tylko czy się doczekam.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No, zimno bardzo tak nagle się zrobiło.
Iwonko, bardzo fajnie już altana wygląda. Zazdroszczę jak zawsze tempa pracy i tego samozaparcia ;:108 Życzę więcej ciepełka i braku deszczu nam wszystkim.
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Ładny ten zawilec. Bardzo subtelny.
A zimno to już chyba wszędzie. Brrr...
Malin zazdroszczę,u nas zmarniały.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwciu, czy ten biały zawilec ma pełne bądź półpełne kwiaty?
Śliczny jest. ;:333
Ten drugi pewnie różowy... pełnokwiatowy? ;:218
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko, zawilec biały jest półpełny , a różowy jeszcze nie wiem , jeszcze się nie otworzył.

Maju , rzeczywiście zimno , ale na szczęście od piątku ma być cieplej.

Izuś , dziękuję za miłe słowa , ja za to lubię oglądać twoje włości.

Aniu , może jeszcze będzie okazja na złotą jesień. U nas ma od piątku być cieplej ;:138 . Zakupy może poprawiają samopoczucie , ale trochę portfelik chudnie. Poza tym kupuję nowe a starych jeszcze nie poprzenosiłam, w końcu miejsca mi braknie .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kochana, miejsce na nowe nabytki zawsze się znajdzie. ;:108 Coś o tym wiem. ;:108
To prawda, że niekiedy muszę szukać roślinek, ;:7 o których wiem, że gdzieś są, bo sadziłam, ;:306 ale i tak coraz to nowe chciejstwa mnie dopadają. ;:112
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ostatnio zachorowałam na hortensję pinki winki albo sundae fraise -a najgorsze że nigdy mi się nie podobały ;:223 . Lucynko, na nowe miejsce się znajdzie , ale na stare z poprzedniej działki jak zacznę przesadnie kupować raczej miejsca braknie ;:306 .
Kupiłam ponad 100 nowych cebulek tulipanów, do tego narcyzy -też sporo sztuk , krokusy , szafirki a tu jutro w lidlu mają być ciekawe ;:124 ....
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Iwciu, to jutro z rana lecimy do Lidla :)
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Iwciu pokaż co ciekawego z cebul kupiłaś :wink: może będę miała natchnienie by jeszcze poszukać po innych sklepach.
A stare rośliny będziesz musiała przed przeniesieniem podzielić na mniejsze kępy to wtedy wszystko Ci się zmieści :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwciu, cebulowe i wszystkie inne wiosenne przekwitną, to na ich miejscach będą kwitły kolejno letnie i jesienne roślinki. ;:63
Wszystkie zmieścisz. ;:138
Powiadasz, że w LDL mają coś mieć? Cóż, ja do niektórych marketów nie zaglądam. ;:185 ;:185 Z zasady. ;:108 Tak więc zaoszczędzę trochę grosza. :tan
Udanych zakupów! ;:196
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Powiem, że u mnie w lidlu wybór cebulek był spory. Kupiłam tylko 5 opakowań, bo ciężko się grzebie jak ktoś stoi za tobą i tupie nogą. Pójdę jeszcze raz ale już sama ;:224
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”