Piękne Moniu te twoje roślinki - i rabatki podgladam
w zeszłym tygodniu objechalismy krakowskie budowlane - i nie udało nam się nigdzie kupić takiej formy na ścieżkę (.
Co prawda Practicer był zamknięty - ale Castoramy, Obi - zwiedzilismy. Może jutro jeszcze P. owiedzimy.. gdzie Wy kupowaliście taką formę?
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Monia68, piękny jest ten Twój ogród-park, tyle kolorów... rododendrony super! Może z czasem i u mnie zechcą rosnąć, póki co mam zbyt sucho i za dużo słońca.
Pozdrawiam serdecznie
Kalmio, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa Obawiam się, że będziesz musiała pomyśleć o swoich rododendronach, bo w opisanych przez Ciebie warunkach za dobrze nie rosną.
Moniu, czy ten czosnek na zdjęciu to odmiana 'Hair'?
Kupiłam go w tym roku, ciekawa jestem czy dobrze rośnie i się mnoży. Bo np. czosnek Krzysztofa w ogóle nie ma u mnie cebulek przybyszowych, natomiast czosnek główkowaty mnoży się niesamowicie....
Aniu, na pierwszym zdjęciu jest rzeczywiście Hair. Nie wiem, czy sie dobrze mnoży, bo nie wykopywałam go w tym roku. Od razu posadziłam dużo cebulek. Trochę poniżej jest czosnek karatawski i ten dobrze się mnoży.
Wszystkim odwiedzającym mój ogród i Ich Bliskim życzę zdrowych, radosnych i pogodnych Świąt spędzonych w miłej rodzinnej atmosferze, a w nadchodzącym Nowym Roku samych szczęśliwych dni.
Witaj, miałem okazję trochę pospacerować po Twoim ogrodzie z pięknymi kwiatami, to dzisiejsze,wieczorne zdjęcie, to myślałem że dzisiejsze, bo u nas jest biało i obiecują dalsze opady śniegu. Pozdrawiam. Tadeusz.