Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Znowu nacieszylam oczy pięknymi fotkami.pięknymi kwitnieniami.pięknymi roślinami.
Zachwycają teraz i hortki i trawy i róże jeszcze i dzielzany I dudleje.
;:215
Jak widzę już chryzantemy i marcinki rozkwitajace to czuję wkradajaca się jesień ;:173
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Już troszeczkę jesiennie, ale chyba właśnie w tym czasie ogród jest najpiękniejszy - wszystkie rośliny wyrośnięte, mnóstwo kwitnień, to wrażenie pełności... Szkoda tylko, że ten okres nie jest dłuższy ;:131
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Jesteś bardzo pracowitą osobą, bo jeszcze chce Ci się sadzić cebule mieczyków, no i potem oczywiście wykopywać ;:oj . Mieczyki mają i owszem cudne kolory, ale mówię im stanowcze 'nie'. Dość turlania z daliami i czasem z tulipanami, jak dokupię oczywiście, a dokupię, bo jadę do Skierniewic 16-go września i z czymś muszę wrócić. Jeszcze 'zachorowałam' na pełne lilie, tylko nie wiem, czy cena mnie nie zwali z nóg, bo nie mam pojęcia ile kosztują ;:131 .
Jesienny ogród jest piękny, tylko wolałabym, żeby po jesieni była wiosna, nie sądzisz?.
Trawy w słoneczku super wyglądają ;:63 .
;:196
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Maryniu, pojawiam się po przerwie. Zestawienia u Ciebie wyjątkowo mi się podobają. Oczarowały mnie zdjęcia zakątków z 26 sierpnia ;:167 Nie znaczy to, że zakątki pokazane w innych dniach mi się nie podobają, ale te z sierpnia jakoś wyjatkowe są. Chciałabym osiągnąć podobny klimat u siebie.
Doczytałam, że chciałaś zmienić działkę. Pewnie trafiłas na coś takiego jak moja :lol: Dobrze, że zostajesz przy swojej już wypracowanej :)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

sauromatum dziękuję za miłe słowa , dzielżanów swego czasu się wyzbyłam choć miałam kilka odmian bo stały się dla mnie zawalidrogami... :oops: Od niedawna znowu wracają powoli do mojego ogródka...Gusty się nam zmieniają... :) miejsca u mnie w ogrodzie do zagospodarowania - nie ma... Ale ja go uprawiam już 35 lat... ;:131 Dziękuję za sympatyczne odwiedziny! :wit

anabuko1 co prawda to prawda... jesień u ogrodowych bram...Coraz więcej jej symptomów daje się zauważyć ;:173 ...Chryzantemy, zawilce, ostatnio już zimowity... :roll: A my mamy na czym obiektywy aparatów wyostrzyć... ;:7 Pole do foto-popisów dla coraz bardziej zaangażowanych forumowych fotografów... ;:108

Blueberry fakt, jesień nam zagląda do ogródków i wnet pomaluje nam na swój sposób jedne rośliny a inne unicestwi... ;:7 Pani jesień swoje prawa ma... ;:131

Pulpa222 ale mnie ubawiłaś...napisałaś Jesteś bardzo pracowitą osobą... ha , ha,ha, :;230
Fotograf potrafi... nie Aniu mieczyków u mnie 5 szt na krzyżod lat już ich nie uprawiałam ale posadziłam,te które weszły mi w ręce i powiem Ci,że mi się to spodobało... Są fajnym obiektem dla moich obiektywów więc je z lubością pokazuję...Pewnie za rok jak dobrze pójdzie ;:oj posadzę nieliczne znów...W mojej okolicy też zapewne jak co roku będą targi jesienne ale jakoś nie rzucam się już tam na rośliny...Nowości niewiele/a te mam do nabycia tu i tam w moim mieście przez cały sezon/traktuję raczej jako wydarzenie towarzyskie bo spotykam się tam z moimi "kumoszkami"...

lemonka miło Ciebie powitać Izuniu! i cieszę się z Twojej wizyty tym bardziej,że nie zapomniałaś ;:196 ! Skoro Ci się podobają moje zakątki to... do dzieła! :) powoli i u Ciebie takie będą!
No działka /kolejna/ trafiła mi się... ;:222 w tzw. wolnej sprzedaży tylko takie, w których od lat działkowicze zaniechali już pracy... Co lepsze , idą w ręce rodziny i znajomych.. Przygotowane pozornie do sprzedaży i cena..a te powalają biorąc pod uwagę ich stan...Doceniłam wartość swojej działki...Nie wszystko dałoby się przenieść a szczególnie żal by mi było mojej ulubionej huśtawki na której się bujam na leżąco w chwilach działkowego wyczerpania... ; ;:oj Na razie jestem wyleczona z chęci zamiany za wszelką cenę... ;:oj Tobie trafiła się naprawdę fajna... ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj wdziera się ta jesień wdziera..
Piękne rośliny, kwitnienia i fotki jak zwykle ;:63
A co to jest pod bodziszkiem ??Ładne, tego nie mam :wink:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dzięki za miłą poranna wizytę! ;:180 Ta roślina to powojnik rurkowy davidiana ;:108

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu czy ten powojnik pachnie? Oj jesiennie już mamy ale u Ciebie jeszcze pięknie i kolorowo. Ochłodzenie i deszczowo. Liczę,że jeszcze będzie ciepełko.
Miłego tygodnia. :wit
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze, dobrze, nie będę się tłumaczyć, bo i tak wiem swoje ;:108 .
Widzę, że nowa działka odpłynęła w siną dal - może to i lepiej. Nie jest to sprawa najpilniejsza, a poza tym, jakąkolwiek byś kupiła, to będziesz chcieć urządzać ją po swojemu. Masz na to siły? ;:224 .
Cudny ten motyl, którego 'obfociłaś' ;:63 .
Jeszcze mnóstwo kolorów pokazałaś i oby jak najdłużej ;:168 . Dotyczy to zdjęć i kolorów :lol: .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu ;:196 a juści.. pachnie tak jak i Cassandra bo obydwa są bardzo podobne ale ta jakby delikatniejsza w pokroju....

Aniu działka może nie odpłynęła w siną dal ale już zachłystywać się na każdą nową ofertę nie będę... ;:oj Poznałam realia i póki co jestem sceptyczna...Ale nie zbadane są wyroki... :roll:
Siły w chwilach zrywu ;:oj jeszcze mi dopisują :heja ale bywa ,że powietrze ze mnie schodzi ;:202 ...też!
To była raczej ćma bo bardzo trzepotała skrzydłami, napatoczyła się całkiem przypadkiem to pstryknęłam ją serią... :)

na ocieplenie ponurego dnia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie też był ponury dzień, deszczowy.Ale deszczu u mnie trzeba.I to bardzo.
Co to jest na tym pierwszym zdjątku ??
Brunera z żurawką cudnie ujęte nerwy na listkach.
Ostanie liliowce jeszcze piękno pokazują. :D
Trawkę Red Baron w końcu i ja sobie kupiłam.:)
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ale masz przecudnego psiaka ;:108 Jestem psiarą całym sercem, to taki umorusany pyszczek, działa na mnie rozczulajaco ;:167 Powojnik rurkowy davidiana mnie zmylił, byłam pewna, że to Cassandra.
Zawsze jestem zachwycona Twoimi zdjęciami, tym w jaki tajemniczy sposób potrafisz pokazać każdą, nawet najbardziej pospolitą roślinę ;:63
U mnie niestety nastała już jesień i to w tym najgorszym wydaniu. Od kilku dni cały czas pada. Lato było byle jakie, jesień zapowiada się jeszcze gorsza. Może następny rok bedzie łaskawszy?
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Myślałam, że takie działki jak moja to już są niespecjalnie zadbane. Skoro jednak są gorsze to jest nadzieja :lol:

Maryniu, bardzo przyjemnie oglądało mi się zdjęcia. Takie ładne i energetyczne. Tym bardziej, że zaraz wyłaączam forum i lecę się przygotowywać do pracy. Chyba chciałabym mieć zajęte pracą dwa-trzy dni w tygodniu. Robota i tak by się znalazła i w domu i na działce. Tak to czasu na wszystko dużo za mało. Choc lubię swoją pracę to dostrzegam ile czasu ona zabiera każdego dnia. No, ale cieszę się, że tę pracę mam i że ją lubię bo to już dużo :) Żegnam się ciepło :wit
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znowu te cudne kosmosy ;:oj . Że też ja zapominam kupić nasiona wiosną, bo jakoś wysiewać się nie chciały i poginęły ;:174 . Powinnam zapisywać, tylko pewnie zapomnę przeczytać ;:306 .
Co do działki, to też tak pomyślałam, żeby poczekać na dobrą okazję, nie pali się ;:108 .
Co by nie mówić, ogród jeszcze się nie poddaje i oby jak najdłużej ;:173 .
Pozdrawiam Ania
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Maryniu! ;:196
Nadrabiam zaległości i nadrabiam, ale cosik słabo mi to wychodzi. :oops:
U Ciebie - jak zawsze - jest na co popatrzeć, toteż sobie popatrzyłam, ale i poczytałam, stąd wiem, że nosiłaś (nosisz?) się z zamiarem zamiany działki poprzez zakup nowej. ;:108 Tylko czy warto? Czy warto zaczynać wszystko od początku, podczas gdy posiada się tak pięknie zagospodarowaną działeczkę... ;:218
Ja jeszcze w ubiegłym roku gotowa byłam dokupić sąsiednią działkę, ale nie było takiej. W tym roku jest i to za siatką. ;:108 Tania, bo straszliwie zaniedbana. ;:7 Tylko że ja już straciłam zainteresowanie. ;:131 Nie poradziłabym sobie z obrobieniem dodatkowej powierzchni. ;:185 Brakuje mi czasu dla aktualnie posiadanej i zagospodarowanej, więc nawet nie mam co marzyć o dodatkowym areale. ;:124

Twoja działeczka ciągle jeszcze w pełnym rozkwicie, bardzo kolorowa i niech tak zostanie jak najdłużej. ;:138 ;:138
Dobrej pogody życzę i zdrówka. ;:3 ;:167 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”