No i dalej pada.

Dziś już z większymi przerwami ,ale nie jest wcale ciepło . Wręcz przeciwnie i czuć jesień. Nawet teraz siedzę w domu , okna pozamykane a zimno....Zaczyna się...
Mam tylko nadzieję, że jeszcze

trochę nas ogrzeje. Żeby tak wrzesień i październik był jeszcze ciepły i słoneczny...na spokojnie bym sobie ogród do zimy przygotowała.
W przyszłym tygodniu muszę w końcu wylać wodę z basenu, bo raczej kąpać to się już nie będziemy....
Raz dwa się nalało a teraz żeby go opróżnić ,to ciężko się zebrać...
Wczoraj w pracy już na koniec dniówki dokonałam odkrycia...Nie miałam czasu żeby bardziej pogrzebać w kartonie z cebulowymi. Widziałam owszem pełno cebulek tulipanów i żonkili, bo już jakiś czas temu pisałam że są w sprzedaży. Ale wczoraj znalazłam opakowania z gotowymi kompozycjami. Dwa rodzaje tulipanów, dobrane hiacynty do siebie..., tulipany kameleony, zmieniające ubarwienie...I dziś byłam w trasie , podjechałam do innej Biedr.... a tam takich nie ma!

Dopiero idę we wtorek do pracy. Ciekawe czy coś dla mnie jeszcze zostanie....
A swoją drogą to już tyle cebulowych kupiłam...zobaczcie sami. Tak jak ułożone na zdjęciach , tak będą wsadzone.
Maryniu trawy bardzo mi się podobają ale trzeba mieć dosyć miejsca żeby je fajnie wyeksponować...
No i słońca im też potrzeba. Tą rabatę co zrobiłam mam w słonecznym miejscu ale jednak śliwa daje cień i widzę że trochę je przysłania...Latem jak dzień jest dłuższy to i

wyżej a teraz już więcej cienia tam pada...A co do wyboru , to prawda jest w czym wybierać... Tyle różnych pięknych gatunków.
Dorotko oj tak , cały szereg tych pięknych traw.

Oczopląsu dostałam wtedy.
Ja dopiero o jej zimowaniu przeczytałam w domu jak otworzyłam laptopa. Al chyba i tak bym ją przygarnęła , bo tak na mnie powiewała tymi swoimi kłosami ....i mówiła
musisz mnie mieć...
Moje roślinki dziś zmoczone ale wyskoczyłam na momencik i choć parę fotek zrobiłam...
Jutro mam wolne i obiecuję , że nadrobię zaległości i zawitam w waszych ogrodach.
Do jutra ...

Teraz uciekam spać , bo rano trzeba się szybko zorganizować aby dzieci powysyłać do szkoły...