Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 8

Post »

Lucynko przez 3 dni nie byliśmy na działce i w tym czasie z dużego pąka otworzył się kwiat ...szkoda. Może następne zobaczę albo zacznę nocować na działce.
Myślałam,że może w czasie kwitnienia złapie jakiś kolorek ale nie... nadal żółty ale mimo żalu za tamtym uważam że jest ładny. Może miałaś u siebie inne kolory stąd mieszanka ?
Widzę na zdjęciu rozkwitającą jesienną odetkę wirginijską Variegata - widać się zadomowiła.
Słoneczniczek szorstki o pełnych kwiatach śliczny - czy on się nie wykłada z tymi pełnymi kwiatami?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Lucynko :wit
Piękna ta ostania lilia.
U mnie też ostanie różowe kwitną.
Powojniki ślicznie kwitną.Galotnie, cleome, słoneczniki,,, ech całe zawsze bogactwo u ciebie ;:215
Róże, cynie, niecierpki piękne.Tych ostatnich jakiś nie sadziłam w ogrodzie.A ty swoje wysiewasz do doniczek, czy do gruntu ??
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Lucynko :wit . Chwilkę mnie u Ciebie nie było i muszę przyznać, że masz bardzo ładny kolor włosów . Odważna jesteś ;:333 . Spotkania na działce są bardzo przyjemne więc oby było ich jak najwięcej ;:108 . Na wyginanie ciała będzie jeszcze czas o to się nie martw ;:224 . Działeczka piękna i kolorowo więc na razie niczym się nie przejmuj ;:108 . Korzystaj z pogody i trzymaj się w zdrówku, pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Lucynko, jest ciemna noc, ,sen nie chce nadejść szukam zmęczenia na FO. ;:108 ;:19
Mm ciężką noc nasz Reksio odchodzi, rano jedziemy do pana doktora i bardzo mnie męczy to czekanie. ;:145
Podziwiam ilość kwiatów w Twoim ogródku, jak to wszystko pomieściłaś, chyba nie masz trawnika .Przepraszam za nocne nachodzenie Twojego ogródka, uważam i nic nie podepczę, wiem że jesteś wrażliwa na cierpienie zwierząt ,pozwoliłam sobie wyrazić mój smutek ;:174
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Lucynko dopiero po takim przeglądzie widać ile masz różnych kwiatów ;:oj a to przecież nie wszystko, bo rośliny nie kwitną na raz ;:108 w oczy rzuciła mi się szkarłatka amerykańska, ostatnio widziałam tę roślinę, ale nie znałam nazwy oraz śliczna biała dziewanna ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Co się polepszy, to się...... Nigdy nie ma tak, żeby jedna bida dokuczyła, zawsze chodzą parami.
Cały wtorek spędziłam na działce. Sama. W towarzystwie zwierząt i gołąbków. M bujał się pomiędzy różnistymi laboratoriami , a ja z telefonem pod ręką i duszą na ramieniu pracowałam jak robot i efekty pod koniec dnia były widoczne. Niestety, środa i czwartek już tylko z doskoku. Problemy wyskakują niespodziewanie jak królik z kapelusza.
Wybaczcie mi, proszę, chwilową nieobecność. Obrazek

Iwonko1 - to są ogórki meksykańskie. Malutkie, toteż wykorzystałam je wyłącznie do przygotowania marynaty do mięsa.
Mój hibiskus w tym roku wyjątkowo wcześnie wystartował, poprzednio dopiero we wrześniu. Zresztą ketmie podobnie. ;:333

Zuziu111 - piękne dzięki za miłe słowa. ;:196
Działka mi jeszcze kwitnie i tylko żal, że zbyt mało mam dla niej czasu w tym roku.

Danusiu [danuta z] - też jestem ciekawa Twoich hibiskusów.
Moje maleństwa to ogórki meksykańskie. Po mojemu to one nadają się wyłącznie na marynatę.
Biała i różowa odętka dawno u mnie przekwitły, zostały już przycięte. Kwitnie odętka variegata od 'Christinkrysi'. Ma ładny odcień różu. ;:63

Marysiu [Maska] - dziękuję za wszystkie komplementy i życzenia, które odwzajemniam. ;:196
Hibisus bylinowy jest moją własnością, sąsiad ma drzewo ketmiowe.

Mariolko - dziękuję za pochwały, ale muszę szczerze przyznać, że widziałam ładniejsze. ;:108
Spotkanie było faktycznie sympatyczne, żałuję tylko że krótkie.

Aniu [anabuko] - kochana, Ty też masz śliczne hibiskusy. ;:333 Widziałam.
Ogórki meksykańskie mam po raz pierwszy. Do jedzenia za małe, choć rodzina orzekła, że smaczne, dlatego umieszczam je w marynacie. Zimą się zje.
Balsamina sieje się sama. Raz tylko posiałam ją na rabacie i od tego czasu co rok mam siewki w różnych miejscach. Pikuję je tylko, by były silniejsze.
Ślicznie dziękuję za wszystkie miłe słowa. ;:196

Kasiu [vimen] - ja też siałam bylinowego i też nie wykiełkowała ani jedna sieweczka. Widocznie one mają jakieś specjalne wymagania....
Ogóreczki idą w słoiki, w marynatę, choć smakiem nie różnią się od tych naszych. Jednak są takie malutkie...

Soniu - dziękuję, faktycznie było miło. ;:108
Wysadź swojego hibiskusa z niewygodnego miejsca, a odpłaci Ci pięknym kwitnieniem.
Żółta róża ładnie kwitnie i ładnie zielenią się jej liście tak mniej więcej od połowy jej wysokości. Od dołu do połowy same badyle. ;:222
Ciepło było, lecz już się zmyło. Dzisiaj zimno, a jutro ma być jeszcze gorzej. :( Za dobre życzenia serdeczne dzięki. ;:196

Krysiu [christinkrysia] - nigdy wcześniej nie miałam bieluni, ale sąsiadka owszem i to kilka, ale czy był wśród nich żółty... dalibóg nie pamiętam. ;:223
Odętka od Ciebie sercem podarowana, bo ślicznie się rozrosła i kwitnie bardzo ciekawym odcieniem różu.
Słoneczniczek rośnie przy siatce i ona służy mu za podporę. Mam też taki z pojedynczymi kwiatkami, też rośnie przy siatce, ale on ciągle kładzie się bokami. Być może pełnokwiatowy ma silniejsze łodygi. ;:333

Ewelinko - witaj!!!
Że odważna? Ja? To nie tak, sytuacja na głowie zmusza do pewnych działań i nie ma to tamto, tylko albo siwizna, albo... i tu jest wielka gama kolorów i odcieni. ;:306
Dziękuję kochana, ;:196 staram się, jak mogę, ale jak dobrze wiesz, nie zawsze starania zamieniają się w efekty.

Irenko [adamiec] - tak bardzo Ci współczuję. ;:168
Pamiętam, jak przeżywałam odejście naszego Hektora. Minęło już 14 lat, a pamięć o nim ciągle w sercu tkwi.
Też musieliśmy zgodzić się na pomoc w jego odejściu, bo bardzo cierpiał. Miał raka żołądka.
Trawniczek mamy malutki, a jeszcze na nim rosną ketmie i hibiskus bylinowy. Uszczuplałam go kilka razy i dalej bym to robiła, ale M w pewnym momencie powiedział "Dość!"
Skoro lubisz spacerować nocą, to ja nie mam nic przeciwko temu. Spaceruj sobie spokojnie.
Wracając do Reksia, pomyśl, że w tęczowym ogrodzie też będzie szczęśliwy, a Wy zawsze będziecie go pamiętać. ;:167

Natalko - pokazałam część aktualnie kwitnących na działce. Trochę tego się uzbierało. Za chwilę pokażę, co jeszcze kwitnie bądź jak kwitną te, które ciągle jeszcze zdobią rabaty.
A chcesz nasiona szkarłatki? Z jednej kolby nasiennej będziesz miała miliony siewek. :tan
Nie zbierałam nasion dziewanny, teraz ona powtarza kwitnienie i nie wiem, czy będą nasionka, ale może wiosną zobaczę siewki, to się przypomnij, jeżeli jesteś zainteresowana. ;:180

Proponuję maleńki spacerek wśród moich rabatek.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
jagusia111

Post »

Lucynko tak to jest, że jak się wali to po całości. Coś niestety o tym wiem :( . Ale wszyscy tu trzymamy kciuki żeby się wyprostowało. Działeczka Ci pięknie kwitnie ;:215 .
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Piękne masz floksy ;:63 I ciągle jeszcze kwitnące. Moje już mają pojedyncze kwiatki.
Te ogóreczki rzeczywiście są maleńkie, obejrzałam je sobie necie. ale rozmiar akuratni do octu ;:108 Taką drobnicę pewnie niełatwo zebrać?
Mam nadzieję, że z emem wszystko się wyjaśni i będzie już tylko lepiej ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ogórki meksykańskie... hmm fajnie się nazywają. A małe też fakt w zalewie i ładne jak piszesz smaczne.To już ;:215
Ładniutki bukiecik, juz deko jesienią powiałam.
Floksy masz piękne.Takiego o pstrych listach muszę sobie dokupić.Bo i z liści wygląda dekoracyjnie ;:108
Lucynko, mam nadzieję,że wszystkie sprawy i te zdrowotne dobrze się ułożą .Jestem z Tobą myślami ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Witaj Lucynko ,ale mam zaległości w czytaniu ,ale tak bywa ,trochę złych wiadomości i innych kłopotów ,wyjazd i tak się złożyło,ale ogarnę pomału ,Twoja działeczka w pełnym rozkwicie ,wie ,że pani ma mniej czasu i sobie radzi sama .Floksy też w tym roku zawitały na mojej działce w większej ilości,są śliczne i jeszcze ten zapach,mam nadzieję ,że Wasze kłopoty skończą się pomyślnie ,czego Ci życzę z całego serca ,bo wiem co przeżywasz.Serdecznie pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko nadrobiłam zaległości... wnusio pojechał ,to czas na zachwyty twoimi kwitnieniami. ;:333 Same wspaniałości różnorodne, kolorowe i przedłużające lato :) Tak to już jest... że jak jest krótko, to się jeszcze rwie, a kłopoty chodzą parami Ale trzeba myśleć pozytywnie, bo inaczej skąd na wszystko brać siły ;:168 Przesyłam dobre myśli ;:167
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Lucynko i ja nadrobiłam zaległości .
Piękne kwitnienia ;:180 działeczka daje sobie radę i odwdzięcza Ci się za Twoje dobre ;:167
Trudno wymieniać bo wszystko piękne ale ten hibiskus bylinowy powala na kolana ;:180 i ogóreczki tez fajne .
Lucynko serdecznie pozdrawiam i życzę aby wszystko poukładało się po Twojej myśli ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Lucynko trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ;:196 ;:333 za szkarłatkę dziękuję, ale nie, w planach mam inne większe rośliny ;:185 natomiast na dziewannę byłabym chętna, skoro zwykła żółta tak dobrze mi rośnie, to ta też powinna ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Czy mogę prosić o szkarłatkę, nasiona. ;:174 ;:131
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Wróciłam od mamy. To właśnie z nią był ten dodatkowy kłopot. Już jest dobrze.
Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie i cieplutkie słowa. ;:114

Maminy ogródeczek niestety nie jest już taki śliczniutki.
Obrazek

Tylko kociaczki jak zawsze ładniutkie po ogródku się pałętają.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A takie były ruchliwe, że trudno było zrobić dobre zdjęcia.

Aguniu [jagusia] - oj, tak! Na szczęście jeden problem z głowy. Dziękuję, kochana. ;:196

Iwonko1 - moje floksy już powtarzają kwitnienie.
Ogóreczki zbiera się łatwo, bo one są pnące i wiszą. ;:333 Muszę zrobić zdjęcie tym pnączom.
Z eMem nie tak prędko, ale z mamą na razie spokój. Został jeden problem, nie dwa i od razu lżej. ;:108

Aniu [anabuko] - serdeczne dzięki za wszystkie dobre słowa. ;:196
Tak naprawdę to wszystkie roślinki variegata są ozdobne nawet wówczas, gdy nie kwitną. ;:333

Tereniu [tencia] - witaj, kochana. :wit
Współczuję Ci kłopotów ;:168 . Trudno jest zmobilizować się do czegokolwiek w takich sytuacjach, toteż tym bardziej cieszę się, że się odezwałaś. ;:167
Ślicznie dziękuję za cieplutkie słowa. ;:196

Ewuniu [ewarost] - wnusio odjechał, Babunia już tęskni. ;:32
Dziękuję pięknie za wszystkie dobre słowa i fluidy. ;:196
Dużo zdrówka dla Was. ;:167

Tereniu [TerDob] - moje kwitnące roślinki faktycznie potrafią poprawić humor choć na chwil kilka. ;:108
Bardzo serdecznie Ci dziękuję ;:167 i wierzę, że tak będzie.

Natalko - dziękuję, kochana, kciuki bardzo się przydadzą. ;:196
Postaram się zadbać o siewki dziewanny. Na pewno się pokażą jeszcze jesienią.
Dziewanny nie mają wymagań, rosną wszędzie i sieją się również wszędzie. ;:303

Irenko - jasne, że możesz. Ile tylko zechcesz! ;:63

Dobrej nocy, Kochani. ;:41

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”