Witaj Natalio !!!!
Gość fajny - czasami wychodził jak paliliśmy wieczorem ognisko ale teraz to się zakradł do wiaty gdzie mieszkamy jak jesteśmy na działce i spędził cała noc i cały dzień dopiero na drugi dzień wieczorkiem sobie poszedł

Nie wiem czy n nie zimuje pod altanką .
Witaj Alu
Jeż to przyjaciel ogrodnika dlatego nie wiedziałam co z nim zrobić bo przecież wiatę na noc zamykamy i tam nie może zimować . Bardzo się cieszę że chce mi pomagać ze ślimakami robić porządek . On może zimować pod altanką albo pod beczką na wodę - ona jest trochę podniesiona trochę więc ma tam miejsce .
Alu mi tez sporo kwiatów wymarzło wiosną a teraz latem wyschły ale i tak trochę zostało
Bardzo dziękuję i wzajemnie
Marysiu jeże sa fajne i zjadają ślimaki i inne szkodniki czyli nam sprzyjają

ja tylko jedną ropuchę widziałam w tym roku ale może dlatego ze było strasznie sucho .
Marysiu u mnie dalej sucho ( padało dwa razy) - już podlewam bo słoneczko grzeje i wiatr wysusza

a tu zapowiadają upały do 30 stopni , a już tak się cieszyłam że będzie chłodniej i wilgotniej .
Dziękuję bardzo
Witaj Michał 
jak się cieszę że się ujawniłeś
A skąd Ty masz olchę ?? wykopałeś ta wielką ???
Michał u mnie dalej susza , już wczoraj i dzisiaj podlewałam

padało tylko dwa razy i teraz grzeje , kwiatuszki więdną .
Podeślij trochę chmurek do mnie
Alu nic nie zrobię chciałam sobie tylko ponarzekać bo te drzewa mają dzisiaj takie duże korzenie i nie dość że deszcz nie pada to jeszcze one wysuszają , dzisiaj chciałam wysadzić hortensje bo miałam ukorzeniona w doniczce - kopałam dół całe do południa , cięłam siekierą korzeń i w końcu dałam sobie spokój bo nie wiem czy nie będzie obijać od korzenia jak przetnę - hortensja dalej stoi w doniczce .
Ja tez sadzę po granicy krzewy i kwiatki bo chcę się odsłonić od sąsiadów i też mam wyrzuty sumienia że tak nie powinnam .
Mariola witam !!
Jeżyki są wspaniałe

i mimo wszystko bardzo szybko biegają
Szkoda że giną pod kołami samochodów .
Obiecuję zajrzeć do Ciebie i zobaczyć Twoje chryzantemy i nie tylko
Karolinko te kulki to jagoda goi .
Chryzantemy to zwiastuny jesieni ale sa tak piękne że im to wybaczymy
Jadziu 
coś ostatnio często mam niespodzianki

dziękuję Ci bardzo
Myślę że jeżyk zamieszka na mojej działce .
Żółtki masz a filecik , róż też masz ?? Mnie bardzo się podobają te błyskotliwe

masz ?
Lucynko chryzantemy są tak cudne że mimo że obwieszczają jesień to i tak warto ich mieć w ogrodzie
Drzewa są fajne , dają cień ale są też ogromne pijusy i nic na to nie poradzę