Kochani witajcie
Wczoraj u mnie w Biedr... przyszły cebulki tulipanów, żonkili , hiacyntów i czosnków....
Tak więc ,jak ktoś jest zainteresowany to szukajcie w swoich sklepach....Cena 3,99 - cebulki ładne, duże....
Ja na pierwszy rzut oka ,wybrałam 3 opakowania ,bo nie miałam za dużo czasu ,aby się bardziej zagłębić w tym temacie...Ale chcę jeszcze dwa rodzaje tulipanów i może po 2 paczki kupię , aby były bardziej większe kępy.
Nie mam żadnych świeżych zdjęć , więc dziś musi obejść się bez fotorelacji...
Dzień u mnie deszczowy , od rana pada i to dość mocno. W beczkach już nie ma miejsca na deszczówkę, więc mogłoby już przestać. Tym bardziej , że jutro mam wolne i zaplanowałam cały dzień w ogrodzie. Aż się już prosi , aby wkroczyć na rabaty i ogarnąć trochę chwasty. Przez te upały to za bardzo nic nie robiłam, nie chciałam zaszkodzić roślinkom...
Małgosiu Pepsi w pracy już normalnie...Doszłam do siebie...
Ja to mam chęć ,na jeszcze więcej jeżówek ale przerażają mnie ślimaki. Mam nawet taką myśl abyśmy kupili maty i zagrodzili się na siatce. Ale czy one nie przelezą przez nią? Na pewno ją pokonają górą...
Ale zawsze to jakieś utrudnienie...Po siatce pnie się bluszcz pięcioklapowy który mnie wkurza totalnie.
Wsadzony dobre kilkanaście lat temu i tak sobie rośnie. Tylko przez niego nie widać roślin na rabacie, wszystko się zlewa....Już miałam dawno go wyrwać i dać maty , ale to wszystko kasa....
Zawsze mi szkoda, bo są pilniejsze rzeczy.
Maryniu ja dopóki nie przetrwam zimy z moimi jeżówkami ,to się nie dowiem czy mam z nimi po drodze... Chce mi się ich więcej. Rozum mi mówi że najlepiej dokupić w przyszłym roku , o ile te co mam się pokażą....a

chce inaczej...I kogo tu słuchać?
Ewelinko u mnie niecierpki też w takim mixie. Kolorki takie jak u ciebie, tylko jakoś najwięcej mam białych...Już mnie trochę wkurzają bo rozpanoszyły się na całej rabacie...Rozpychają się na maxa!
No to twój eM miał na pewno ciężko przez pierwsze dni . Poszedł od razu na głęboką wodę.Nie zazdroszczę mu wcale.Mam nadzieję , że będzie mógł do was zajrzeć przez ten czas. Daleko od domu jest?
Małgosiu Clem szkoda że coraz więcej osób pisze , że u nich jeżówki nie chcą rosnąć...
Moje białe zimę przetrwały , no i zwykłe. Reszta to nowości i zobaczymy na przyszły rok.Jestem tylko ciekawa, czy zeżarte przez ślimaki ostróżki na wiosnę wypuszczą z korzenia? Teraz ani patyka nie zostało...
Natalko dzięki za odwiedziny. Już pomału , coraz więcej dni nieciekawych i trochę nadrabiam na FO.
No bo co tu robić jak pada...
Na razie uciekam, pod wieczór postaram się odwiedzić wasze włości...