Witajcie wieczorkiem

.
Trawy

.... trawy śnią mi się po nocach, o trawach myślę ostatnio całymi dniami , no odbiło mi

. Z niecierpliwością czekam na nowe tereny do obsadzenia a tam szał ciał z trawami w roli ( prawie ) głównej, oj będzie się działo

. Póki co, skoro obiecałam sobie mieć głowę na karku jadą do mnie tylko Ptasie Łapki . Na trawiaste szaleństwo przyjdzie czas

. Dzisiaj u mnie pogoda w kratę. Było i słońce i piękne obłoki i deszcz. Chwilami tak intensywny, że aż strach

. Byłam dzisiaj w Biedrze bo myślałam, że uda mi się upolować tulipany Flaming Purissima ale niestety, nic z tego. Musiałam zaspokoić się czymś innym i padło na 5 torebek hiacynta Jan Boss. Dopiero w drodze powrotnej uświadomiłam sobie, że one to prawie czerwone są a ja przecież tego koloru
nie 
. No nic, wiosna ma swoje prawa i czerwień będzie jak znalazł

. Czekam jeszcze na ofertę Lidl.a bo tam lubią być perełki . Liczę na to, że wstrzelę się w termin dostawy i zgarnę co najlepsze . No dobra, nie będę aż taka zachłanna

.
Dzisiaj w repertuarze tylko obłoczki .
Soniu masz rację, ten rozchodnik to Matrona

. To jedna z pierwszych roślin jakie posadziłam. Zmieniał miejsce kilka razy ale tutaj chyba mu dobrze. Tego roku wykopałam jedynie tulipany Claudia bo rosły zbyt blisko świeżo posadzonych tujek i jakieś fioletowe co miały same liście bez kwiatów. Pozostałe tulipany siedzą w ziemi i jestem ciekawa jak zakwitną i czy w ogóle zakwitną . Ta chwilowa zmiana pogody w zasadzie mi odpowiada . Ważne, żeby ziemia ładnie nasiąkła bo we wrześniu będzie sporo roboty

. Dzisiaj nie ogródkowałam ale dziękuję i wzajemnie

.
Karolino muszę przyznać, że teraz mi trudniej cokolwiek zrobić w ogrodzie. Jak dziewczyny były mniejsze jakoś dawałam radę a teraz chcą żebym się z Nimi bawiła

. No nic, wrzesień za chwilkę także każdy będzie miał czas dla siebie . Trawy o które pytasz to trzcinnik ostrokwiatowy Karl Foerster. Całkiem fajna trawka , polecam . Szybko startuje i szybko zakwita a to same plusy. Pozdrawiam.
Krysiu dziękuję za odwiedziny

. Zakup działki trwał bardzo długo ale opłacało się czekać. Jestem bardzo szczęśliwa, że udało się zakupić tą sąsiednią działkę. Teraz czeka nas sporo pracy ale jestem dobrej myśli. Może do Twojej B cebulki przyjadą w późniejszym terminie ?? Swoją drogą to bardzo dziwne, że w sieciówce takie jaja sobie robią

. Lilię Pretty Woman kupowałam tutaj na forum u Wioli . Czasem mam wątpliwości czy to faktycznie ta lilia ale bardzo mi się podoba i pięknie pachnie. Dziękuję i wzajemnie

.
Małgosiu trafiłam na świeżutką , jeszcze cieplutką dostawę i mam to co chciałam

. Co prawda potem doczytałam, że były też tulipany Flaming Purissima ale ich już nigdzie nie dorwałam . No trudno, nie można mieć wszystkiego. Na nowej działce będzie sporo pracy ale ważne, że jest już notarialnie nasza

. Teraz to już poleci z górki

.
Pozdrawiam i spokojnej nocy Wam życzę

.