Od przybytku głowa nie boli część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli część 3

Post »

Dalie masz piękne, najbardziej przyciagają mój wzrok te o ogromnych kwiatach ;:138 Masz tyle odmian, aż podziw bierze co pracy, jaką musisz przy nich wykonać. Ale jak widać- warto. Ściana z oleandrów jest cudna. Kolor mają taki intensywny ;:oj Inne rośliny też masz dorodne, u mnie mimo obfitych opadów, niestety nie jest tak różowo. Lilie, mieczyki, teraz ostatni liliowiec- wszystkie wymienione chorują ;:222 Dobrego tygodnia :wit
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudowne oleandry,chciałoby się mieć szczególnie te cudne różowe ;:223 niestety nie mam możliwości przechowania, blok 3 piętro , ciepła piwnica , nie ocieplony domek ogrodnika , garażu też nie mam ;:145 kombinuję z daliami niby rosną ale ładne nie są..Twoje za to zjawiskowe . Gratuluję ;:138
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Moje oleandry może jeszcze nie kwitną, ale na pewno powolutku rosną. Mam nadzieje, że zimą znów nie zmarnuję ;:131
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oleandry pięknie zrobią Wasz taras :)
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Krysiu podziwiam Cię za dalie ,przepiękną daturę oraz oleandry - przecież one wymagają tyle zachodu ale widzę ,że ty je po prostu uwielbiasz.Róża Pink Piano przecudna - zapisałam sobie ją w kajeciku chyba bym ją jeszcze mogła gdzieś wcisnąć na rabacie :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Marzenko teraz mam gdzie przechowywać doniczkowce i dlatego mam ich troszkę, ale jak pisałam już wyżej z Datur pomalu już się wyleczyłam, zostawię jeszcze na następny sezon tą co stoi na tarasie.
Datury są wymagające potrzebują dużego nawożenia aby ładnie i obficie kwitły, wody mnóstwo i te przędziorki które na okrągło lubią je atakować.
Natomiast Oleandry zostaną bo tworzą mi ładną ścianę na tarsie, choróbska ich się nie imają, kwitną do póznej jesieni, przy przesuszeniu też nic zlego się nie dzieje.

Kasiu olendry też lubię na tarsie i pozostaną nadal, tylko muszą być na przyszły sezon ostro przycięte bo zrobiły się za duże i będzie problem z zimowaniem.
Jak masz miejsce na przechowanie warto sobie posadzić.

Miłka moje maluszki w tym roku też cosik słabo rosną, ale cierpliwość na pewno będzie się opłacała.
Jeżeli chodzi o zimowanie to ja w okresie zimy podleję dwa razy i to nie wiele, za to dość wcześnie wystawiam je na zewnątrz.

Julcia znam to uczucie kiedy Oleandry tachałam na zimę do piwnicy blokowej ;:223 ;:223 jak sobie dzisiaj pomyślę to uważam, że to była porażka.
Dalie w tym roku kwitną powiem słabo...ale wiem czemu, póżno sadziłam, w następnym sezonie na pewno już wsadzę w kwietniu.

Iwonko dalie o dużych kwiatach mają swój urok ale mają i strony z minusem, przy częstych opadach deszczu a takie u mnie w tym roku bywają, łamią sie pod ciężarem kwiatów opitych wodą.
Miczyki kiedyś też uparcie sadziłam ale juz dawno się z nich wyleczyłam, wywracanie się ich i podwiązywanie znudziło mi się już dawno.

Beaby u mnie też w tym roku cynie są bardzo urokliwe, dawno ich nie miałam w ogrodzie. W tym roku paczuszkę kupiłam, wysiałam i się okazują prawie zjawiskowe, muszę powiazać kokardki i zaznaczyć które nasionka zebrać ale czy powtórzą cechy w przyszłym sezonie nie wiadomo...róznie z tymi zbieranymi nasionkami bywa.

Basiu dziękuję za pochwały, miło ale wiem że chciałabym jeszcze co innego...tak to bywa w tym naszym ogrodowaniu. biegamy po tych forumowych ogrodach i pózniej się dołujemy i kombinujemy ;:306

Grażynko z czasem to z wielu rożlin się wyleczymy bo sił nam braknie, jeszcze troszkę i pójdziemy na łatwiznę i na skróty :;230

Języczka w tym roku dopojona

Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Będę o nie dbała! Nie pozwolę, zeby odeszły, jak poprzednie!
Języczka imponująca!!! ;:138
Miłka
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Krysiu nie będę powtarzać zdań poprzednich koleżanek , ale oleandry masz przepiękne , ale w ogrodzie masz też dużo róznych gatunków roślin tak jak ja , lubię takie miszmasz pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Krysiu, bo nam to ciągle mało... i ciągle chcemy więcej, albo inaczej ;:306
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu tak już mamy z tymi chciejstwami, ale ja juc pomaleńku dojrzewam do tego co powinnam mieć w ogrodzie ;:306
Założę szlaban na chciejstwa ;:108

Tereniu Oleandry ładne ale targanie ich na zimę do schroniska to też nie lada wyczyn, w tym roku jesienia poddam je podstrzyżyną bo już są za wysokie a ogołociły się od dołu. Na pewno to się odbije na mniejszym kwitnieniu w przyszłym sezonie, ale kiedyś trzeba tego dokonać.

Miłka języczka dopiero w tym roku mi się podoba a miała być wyrzucona wiosną tylko nie zdążyłam.
Myślę, że deszcze jej pomogoły.

:wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ależ u Ciebie jeszcze kolorowo w ogrodzie, Krysiu! ;:63 ;:63
Dalii nie da się nie kochać, ;:185 wszystkich, tych niziutkich z nasion też. ;:108
To prawda, że wysokie wymagają dużej troski w przechowywaniu karp, ale jeśli są ku temu warunki, to warto poświęcić im więcej uwagi. ;:303 Potem odpłacają za okazane im serce swoimi ślicznymi kwiatkami. ;:215
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Krysiu piękna kolekcję dalii zgromadziłaś ;:333 Hollyhill Six-in-One prześliczna ;:167 Ja swoją niestety straciłam. Oleandry masz niesamowite. Miałam jednego kiedyś w domu, ale to był wypłosz. A Twoje są niesamowite. Nie wiem czym te je karmisz, ze tak szaleją?
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to gdzie masz ta Hollyhill 6in1? One z Cambridge są bardzo podobne!
No i szczególnie dbaj o Kageboushi!!!! Ona ma taka przypadłość, że karpy zima lubią podgnić dlatego przy wykopaniu trzeba natychmiast obrócić ją do góry korzeniami i podsuszyć przez kilka-kilkanaście dni!
Miłka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu zgubiłam Cię ale już jestem! Gdzie Ty mieszkasz? we Włoszech?
https://www.fotosik.pl/zdjecie/d5bd96c51510118c

Południowe klimaty u Ciebie! śliczne :wit
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłka ja się z Tobą dzieliłam Hollyhill moja jeszcze nie zakwitła, widzę że pąki już duże, myślę ze sie doczekam.
Jutro wyjezdżam na tydzień do Kołobrzegu i wszystkie dalie zostawiam niebiosom, myślę że nawałnice juz wielkopolskę nie nawiedzą.
Tak na szybciutko kilka zdjęć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”