Pierwsze koty za płoty cz.lll

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty cz.lll

Post »

Iwonka, ależ Ty masz hortensje ;:oj , klękajcie narody. Pracowita z Ciebie kobieta. Zima nie będzie Ci straszna. Wydaje mi się, że to jest jeżówka Meteor. Nowe zakupy bardzo ciekawe. Ja już nie mam gdzie mieścić. Poluję już tylko na konkretne rośliny. Najbardziej na jeżówki ;:167 ;:167 ;:167
;:196 ;:196 ;:196 :wit :wit
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Iwonko co to będzie jak zarośnie całą działkę,że sama nawet nie dasz rady się przecisnąć. ;:306 .Dobrze ,że napisałaś o jej wielkości,bo
miałam na nią chrapkę,wyleczyłaś mnie . :heja
U mnie kwitną dwie nowe hortensje w tym jedna z Biedronki,druga nie przyżyła.
Byłam dziś w LIdlu,myślałam,że mają jakieś cebulki,niestety pusto :evil:
Fajne kwiatki kupiłaś.
Miłego dnia.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Widzę,że też kupiłam takiego zawilca jak Twój...na wiosnę kupiłam jeden z mixu i jest bladoróżowy ale pełny inny niż moje...Dzisiaj kupiłam prawdopodobnie białego,choć pani mówiła,że będzie kremowy... Na razie pączki ma zamknięte...W mojej B jeszcze cebulek nie rzucili...ale poradziłam sobie... ;:306

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko ogród cudny, wspaniały widok z perspektywy. ;:oj

Obrazek

Nawet gdyby zdjęcia nie były tak piękne, to Twój język i sposób patrzenia na świat byłby najlepszym powodem do zaglądania do Ciebie. ;:180 W zimie będziesz sprzątać, gotować i oglądać nudną telewizję, :wink: świetnie, że teraz zwycięża działka. ;:138 Czosnków zazdroszczę, mnie nie udało się upolować. Pozdrawiam :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Iwonko,ależ Ty masz wypasione hortensje. Cudne wszystkie. Uwielbiam je.
W pobliskiej Biedrze zostały tylko dwie torebeczki z zupełnie dla mnie nieprzydatnymi cebulami. Czaiłam się na tulipany, a tu krokusy same został. Myślę, że może to dobrze ;:224 Zaoszczędzę :;230
Ten sos słodko kwaśny mnie zaintrygował. Możesz przepis wrzucić? ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko , zawsze czekam na Twoje fotki z hortensjami bo masz je naprawdę dorodne . Martwiłam się o swoją Bobo , ale na szczęście pokazała kwiatostany .Znowu zaczyna się szał jesiennych cebul , staram się trzymać swoje chciejstwa na wodzy chociaż przyznaję się bez bicia , że ciągle zdarza mi się coś w tygodniu kupić . Ty też sobie nie odmawiasz przyjemności bo zakupy widać udane . Guzikowiec to ciekawa roślina , szkoda że nie trafiłam na cebule czosnków bo też bym kupiła .Masz dużo ładnych dalii , bardzo je lubię , ale u mnie coś słabo rosną i kwitną , może za mało o nie dbam ? Pozdrawiam cieplutko ;:167
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Iwonko, hortensje masz cudne. Faktycznie chyba lepiej jak rosną pojedynczo niźli w grupie tak jak u mnie. Narobilas tego sosu słodko kwaśnego nie mało!
Ja też bardzo polubilam jazdę na rowerze i każdego dnia staram się machnąć kilka km...
Mnie też dopadł szał cebulek z biedronki i też wydałam wczoraj na nie krocie!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Z hortensjami i jeżówkami dopiero próbuję się zaprzyjaźnić :wink: Mam nadzieję, że mi się jednak uda, bo to piękne roślinki przecież i kwitną wtedy, gdy już niewiele innych zdobi...
"mieszkanie sprzątnę kiedyś, okna zdążę umyć przed zimą" świetne podejście, też je chętnie stosuję :;230
Wiesz może, czy borówki muszą być sadzone po kilka? Coś takiego mi się kołacze po głowie ;:218
Zakupy fajne, wpadł mi w oko zwłaszcza ten ciemny hiacynt.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, irysków niestety była tylko jedna paczuszka. Ale może jeszcze gdzieś je dorwę. Dzisiaj w Biedr.....była nowa dostawa cebulek, tym razem same czosnki. Trochę się obłowiłam, ale o tym cicho sza, eM podczytuje wątek ;:306
W kuchni pomaga mi młodsza latorośl, a ponieważ akurat ten sos lubi, to nie się nie wymiguje. Ale i na co dzień nie mogę na niego narzekać. Może jest bałaganiarz, ale to dobry dzieciak.
Starzeją się tylko nasze dzieci, my robimy się bardziej dojrzałe ;:224
Moniko, jak go zwał, tak zwał- najważniejsze, że jest pyszny ;:108
Marysiu, już sama nie wiem, jak mam się powstrzymać przed kupowaniem ciągle nowych roślin. Ale jak widzę jakieś cudeńko, to topnieję jak wosk i robią mi się lepkie paluszki. I w domu, ze zdziwieniem odkrywam, że znowu coś przytaszczyłam ;:306 Teraz jeszcze wypatrzyłam rutewki, ale na razie się powstrzymuję
Suszone pomidorki dopiero przede mną, te się nie nadają. Dopiero jak kupię limę, to do słoiczków powędrują suszone smakowitości. Już się nie mogę doczekać, ostatni słoiczek zjedliśmy w maju i na samą myśl dostaje ślinotoku.
Ewuś, hortensje to moja miłość. Pierwsza i największa. I mimo, że teraz w moim życiu pojawiły się róże, to nigdy się nie zmieni ;:108 Co roku jestem nimi zachwycona, nie mogę się doczekać kwiatów. A jak już zakwitną, to staję z rozdziawioną buzią i nie mogę uwierzyć, że to wszystko moje ;:63
Danusiu, dębolistna jest naprawdę wielka i cudna. Nie wiem, czy jakbym wiedziała jakie osiągnie rozmiary, to czy sprowadziłabym ją do siebie. Ale jak już jest, to zawsze będzie miałam tu swoje miejsce.
Cebulek chyba mam już dosyć, jeszcze tylko irysy dokupię. Czosnków kupiłam 30, to wystarczy. Chyba, że jeszcze pojawią się te ogromne, to wtedy się nie oprę ;:306
Maryniu, jakby Twój zawilec był kremowy, to byłby całkiem ciekawy ;:63 Będę kibicować, żeby tak było.
Moje zawilce mocno przetrzebiły mrozy. W tym roku jest ich już odrobinę więcej, ale to ciągle ułamek tego, co miałam. Teraz powiększyłam kolekcję. A mam jeszcze jednego niskiego i też ju ma pączki. Po poprzedniej zimie myślałam, że wymarzł zupełnie. Jednak potem pojawił się dosłownie jeden listeczek, a teraz jest już kępką ;:63 Jeszcze co prawda malutka, ale jest nadzieja, że pozostanie ze mną.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wybaczcie, ale muszę podzielić :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Soniu, czosnki pojawiły się dzisiaj i było ich całkiem sporo. Nie cieszą się takim powodzeniem, jak tulipany.
Moje rabaty zupełnie inne niż Twoje, ale cieszę się, że Ci się podobają ;:196 Mam takie poplątanie z pomieszaniem, ale mi to pasuje ;:108 I co najdziwniejsze w całym tym bałaganie, też potrafię stwierdzić, że coś tu nie pasuje :;230
Małgosiu-PEPSI, sklep w kropki nie powiedział jeszcze ostatniego słowa ;:108
Jak to miło wiedzieć, że moje nasadzenia znajdują uznanie w Waszych oczach :heja
Przepis na sos już co prawda zamieściłam wcześniej, ale wkleję jeszcze raz ;:196 http://kuchniaaleex.blogspot.com/2013/0 ... aleex.html
Elu, sklepy z roślinami przyciągają mnie jak magnez. Chyba muszę założyć sobie klapki na oczy , albo wręcz zamykać je w pobliżu takich miejsc ;:224
Moja Bobo w ubiegłym roku kwitła bardzo skromnie, może dlatego teraz pokazała na co ją stać ;:63 Na guzikowca polowałam już od jakiegoś czasu, jak go więc teraz zobaczyłam, to nie mogłam nie kupić.
Ten rok jest dziwny, u Ciebie źle rosną dalie, u mnie lilie i mieczyki. Chyba nie ma co szukać innej przyczyny ;:108
Mariolko, mimo sprzeciwów eMa uparłam się, żeby zostawić im tak dużo miejsca i teraz dalej tego nie żałuję. Każda z osobna jest cudna, w jednym miejscu zlałyby się w jedną całość i dostrzeżenie ich piękna byłoby trudne. Ponieważ nigdy nie brałam pod uwage, żeby mieć tylko jedną borówkę, to nie wiem nic na ten temat. Ale czemu tylko jedna? Wtedy nie wiadomo, czy zjeść owoce, czy musi nam wystarczyć, że je mamy? Jeden krzaczek tylko by mnie rozdrażnił ;:219 Ja od razu kupiłam sześć, a potem drugie sześć ;:108 Hiacynt też mi się spodobał, jest bardzo wyrazisty.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia już leciutko nieświeże, ale może sobie z tym poradzicie ;:108
Pozdrawiam, pomyślnej pogody ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękny ten twój ogród i wszelakie kwitnienia.
Kobea, piękna. Moje gdzieś przepadła już dawno temu.
Powojnik też śliczny.
A to zdjęcie jest cudne.
Co ty masz tam tak dużo niebieskości?? i te fiolety ?? Co to jest ??
Iwonka1 pisze: Mam takie poplątanie z pomieszaniem, ale mi to pasuje ;:108 I co najdziwniejsze w całym tym bałaganie, też potrafię stwierdzić, że coś tu nie pasuje :;230
Obrazek
U mnie też jest dużo tego poplątania z pomieszaniem.
I dokładnie tak samo, często stwierdzam,że coś mi nie pasuję .I nie mam roku,żebym jakiejś rośnki z miejsca w miejsce nie przesadzała.
Często jakaś roślinka, jest pomyłką i nie pasuje tam gdzie jest.
Albo coś inaczej już widzę i chcę :D
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Iwonko :wit . Fajnie, że Filip pomagał Ci przy sosie bo jak czytałam to bardzo pracochłonny jest ;:oj . Ja powoli robę sobie listę jednoocznych i trzeb się nimi przeprosić ;:108 . To będzie kolejne podejście ;:224 . Patrzę na Twoje zdjęcia i stwierdzam, że u mnie jest zbyt mało koloru ;:222 . U Ciebie wszystko jeszcze takie piękne i kolorowe ;:138 . Ta podłużna rabata z szałwią trójbarwną, dzwonkami jest boska ;:167 . Powiedz mi co tam jest dalej takie granatowe i jeszcze dalej niebieskie ?? Ciekawe masz te rośliny a ja lubię takie kolory ;:108 . Pozdrawiam :wit .
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Iwonko masz rację jak jest to niech cieszy oczy.
Ale dziś widziałam ogromną żabę,chyba to był mutant.Niestety jak szybko się pojawiła tak szybko zniknęła.
Dziś się napracowałam.Kopię rów na ścieżkach wkładam badziewie i zasypuję.Kompost mam wypełniony po brzegi,palić się boję więc co mam
robić z tymi ściętymi gałęziami??Sąsiad mi podpowiedział.Jabłka zgniłe też tam wrzucam, przy okazji odnawiam ścieżki.
Pięknie wyglądają te niebieskości.
Dziś byłam w B... i widziałam czosnki.Były opakowania po 2 czosnki ale jakie giganty.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko byłam w naszej B i niestety żadnej cebulki nie mieli, jeszcze wcale nie było dostawy.No cóż na razie pieniążki zabezpieczone :wink: Jak mnie podobają się te cudne gwiazdeczki Hayes starburst mam ja ukorzenioną, lecz na razie rośnie sobie w doniczce, a już zakwitła ;:167 Niebieska rabatka cudna jakie pomieszanie ;:oj masz wszystkie odcienie niebieskości i lila cudo
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, ta rabata mieniąca się wieloma odcieniami niebieskości - prześliczna! ;:433 ;:433 ;:433
W mojej 'Biedrze' też wszystkie cebulki wykupione. ;:108 Wprawdzie ja nie miałam zamiaru ich kupować, ale z ciekawości zajrzałam na stoisko. Kto wie, gdybym wypatrzyła coś ciekawego.... ;:306 ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”