Lodziu w swojej Gitt's zaczynam widzieć przebłyski różu, ja myślę że jeszcze w tym roku się zaróżowi bo ma wiele pąków które na pewno się rozwiną.
Byłam.....
U mnie w ogrodzie w tym roku nie narzekam na brak wilgoci a i wszystko ma się dobrze...zielono i kwieciście
Ewuniu a ja myślałam, że u Ciebie teraz miejsca na przechowanie dalii i doniczkowych to nie brakuje, moje też zimują w Domu Ogrodnika.
Cynie wysiane zachwyciły mnie barwami i kształtami, teraz tylko nasionek nie przegapić.
Ewelkacha88 pytasz o nazwę trawki...nie wiem, mam ją już bardzo dawno przeniesiona z ROD, kiedyś nie przywiązywałam wagi do nazw i najczęściej nie zapisywałam bo wydawało mi się, że ja mam dobrą pamięć
Datura ma podwójny ładny kwiat i chyba ona zostanie do przyszłego sezonu z pozostałych chyba się wyleczę
Nastawiam się na takie których nie będę musiała chować po garażach, nie pachną ale też tworzą klimat w ogrodzie.
Lucynko masz rację dalie mają swój urok ale też mają swoje wymagania i wyzwania, po ostatniej burzy i ulewie prawie się z nich wyleczyłam, ale już mi przeszło.
Te które ocalały podwiązane i kwitną.
Kasiu zachwycasz się trawką ...ja też, żałuję tylko że u mnie mało miejsca na trawy, gdybym miała większy areał na pewno było by ich znacznie więcej, mam w pobliżu szkółkę którzy są producentami traw jak jadę do nich to nie mogę wyjść z tego trawiastego miejsca.
Z trawami fajnie komponują się Jeżówki i właśnie z tej szkółki przyjechała i czeka na wsadzenia...była tylko jedna ale może się rozsieje bo właścicielka ma swoje sadzonki i z nasion które pozyskuje w swojej szkółce.
Mariolka tą daturę która pokazałam na pewno jeszcze bądę zimowała bo jest ładny kwiat, widzę że ma odrosty jeżeli chcesz sobie ukorzenić mogę podesłać.
Dalie u mnie jeszcze wszystkie nie zakwitły a to dlatego, ze póżno je sadziłam....wiem na pewno, że w przyszłym sezonie jeżeli będę sadziła to już w kwietniu to zrobię.
Kogra ja też już się wyleczyłam z datur pozostanie jedna sztuka dla zasadzy
Jak długo wytrwam z daliami zobaczymy bo one też wymagają zachodu.
Najlepsze to są rośliny ktore nie musza wędrować na czas spoczynku pod dach.
Zaczynają drugie kwitnienie róże.
Zostaną jeszcze Oleandry które wymagają schronienia na czas zimy, dopóki damy radę je udygać to będą stroiły taras