W nocy przyszła burza,ale waliło i trzaskało,solidnie podlało działkę.Kilka dni temu jak byłam to musiałam z konewki podlewać,bo taka susza.Niebo zasnute chmurami,szkoda,że choć troszkę promyczków dziś się nie pojawi
Róże budują pąki na kolejne kwitnienie.Kwitnie po raz drugi Marc Chagall co mnie bardzo cieszy,bo to moja faworytka i zauroczenie,gdy na nią patrzę.
Aniu najbardziej lubię lilie drzewiaste,mają sporo pąków i zawsze coś kwitnie. Chwalę Big Brother,ogromny bukiet co roku tworzy
Krysiu Stephanie w pierwszym roku mnie w ogóle nie zauroczyła.Zakwitła marnym kwiatkiem i cisza.Po dwóch latach to już co innego.Kilka bukiecików pokazała.Teraz,gdy róże zbierają się do drugiego kwitnienia,Stephanie robi furorę swoimi kwiatami.Nieliczne kwitną.
Gertrude Jekyll potrafi wypuścić wielkie baty,ciężko ją ujarzmić
Golden Zest nowość u mnie.Śliczne ma kwiaty,ale czarna plamistość mnie martwi
Elwi to prawda,Stephanie choć niska to pięknie się stara,wzrostu modelki nie osiągnie nigdy,za to uroda bije inne na głowę
Ostnicę z nasion jak wysiejesz to będziesz miała sporo kępek od razu i wkomponujesz gdzie Ci się zamarzy.
Uwielbiam tę trawkę

Na giełdzie wiosną widziałam po 8 zł.Ja dorobiłam się chyba 10 sztuk,dziś policzę jak podjadę na działkę
Dalie teraz ratują brakiem kolorów w ogrodzie.Warto je posadzić,zero problemów,pryskać nie trzeba,same plusy.Ja mam kilka,więc problemu z wykopywaniem nie będzie na jesieni.
Marc Chagall w pastelowych barwach
Alicja doczekasz się szybko efektów swojej pracy,z roku na rok ogród sam się rozrasta i nagle trzeba przerzedzać rabaty
The Weedgwood Rose

Iwonko Stephanie dziękuje ,bo bardzo łasa jest na komplementy
Pashmina wytworzyła gałązkę z pąkami,a raczej kulkami i ani raczyła je rozwinąć.Ścięłam z żalem,bo mumie się porobiły.
Nie wygląda reprezentacyjnie,dobrze,że przesadziłam ją na koniec,bo naprawdę straszy
Ghislaine de Feligonde

Jagna Stephanie warta zakupu i do tego zdrowa
Polecam tę odmianę
Niestety gipsówka nadaje się teraz do ścięcia,ale rzeczywiście tworzy chmurkę i nadaje się jako przybranie do bukietów
CPM

Małgosiu psy wcinając trawę oczyszczają żołądek podobno
Dalie teraz mają swój czas,dobrze,że je posadziłam,chociaż trochę koloru wnoszą do ogrodu
Jalitah nie było od czerwca dnia bez pąka

Rosenfaszination

Crocus Rose jeszcze zielona

Werbena

Marc Chagall

Lilie w oczku

The Edge w liściach magnolii
Powinnam przyciąć gałęzie magnolii,ponieważ na ścieżkę wchodzą i nie da się przejść.
Mój tato podpowiada,żebym to zrobiła.Czy mogę je teraz przyciąć?

Moja ulubiona dalia Grand Prix

Miłego dnia