Mój ogród wśród łąk część 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 6

Post »

Komos przy płotku - obłęd!

Ja w tym roku widziałam tylko jedną przyzwoitą Edenkę ;:145 Reszta skisła w deszczu :evil:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu życzę Ci udanego odpoczynku, relaksu na maxa, zwiedzania ile chcesz, spokoju bez liku i ładowania akumulatorków na następne miesiące. ;:168
My dziś ostatecznie "klepnęliśmy" Majorkę. Za 2,5 tygodnia będę ja pławić się w ciepłym morzu. ;:215
Udanych wojaży! ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu udanego urlopu, wygrzej się na Cyprze i wracaj jak nowa ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jaki Ty masz śliczny, kolorowy ogród. Mnie się podoba zwłaszcza ten rząd jednakowych róz, hortensji krzwiastej, no i w ogóle masz dużo pięknych roślin. A grzybów zazdroszcze, u nas nie ma takich lasów , a M uwielbia zbierać :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Rząd hortensji cudny. Widok na pole z ptakiem - aż Ci zazdroszczę.

Miłego wypoczynku Małgosiu :)
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Gosiu, ciekawa jestem, jak bardzo zarośnie Twój ogród, gdy Ty odpoczywasz :tan . Pewnie się zdziwisz, ale nie piszę tu o chwastach ;:306 . Ogród masz pełen ciekawych i rozrośniętych roślin; wiele zakwitnie i przekwitnie, ale tak to już jest. Ważny jest człowiek, bo regeneracja trudniejsza niż u roślin ;:224 .
Ciesz się życiem i słońcem ;:196 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witam Was kochani bardzo serdecznie. Wakacje dla mnie się skończyły, jutro do pracy. :roll: Wygrzałam się na Cyprze, i bardzo dobrze, bo po powrocie zastaliśmy zmoknięty ogród. Tygodniowe deszcze nawodniły go na jakiś czas, ale musiałam zrobić radykalne porządki na rabatach. Wywiozłam na kompost kilkanaście taczek chwastów, kosmosów siejących się u mnie na potęgę, resztki różanych kwiatów. M się śmiał, że powinnam z maczetą wyruszyć na odgruzowanie ogrodu. Dałam radę i bez niej, ale lekko nie było. Mieszkam tu prawie 10 lat, ale takiego mokrego lata jeszcze nie było. Zawsze cierpiałam na suszę, wołałam o deszcz......i moje prośby wreszcie gdzieś tam dotarły. Mam co chciałam. ;:224
W nocy przeszła nad moją okolicą okropna burza. Jak żyję, to takiej nie widziałam. Kilka godzin trwały wyładowania, wiał silny wiatr, deszcz. Rano, niewyspana i zła na cały świat zbierałam potłuczone donice z tarasu, ogarniałam rozrzucone tu i tam różne rzeczy po ogrodzie, a pranie częściowo u sąsiada. Dobrze, że na palmach moje ....no bielizna moja :lol nie zawisła. :;230

Aniu Anabuko - Hortensjom bardzo się podoba takie nawadnianie. Pięknie u mnie w tym roku kwitną, nie ukrywam, że i mi się podobają. Szpaler anabelek powstał w celu ukrycia kopca. Nie wiem, czy pamiętasz jak kiedyś, po budowie u mnie oczyszczalni zbudowano mi długi na kilkanaście metrów a na trzy szeroki kopiec. Nie miałam na niego pomysłu przez jakiś czas, a potem posadziłam wzdłuż kilkanaście anabelek i jest to strzał moim zdaniem w dychę. :uszy

Aniu 77 - Na Cyprze było pięknie. Odpoczęłam, naładowałam akumulatorki i czekam na kolejne wakacje. Mam nadzieję, że też uda nam się polecieć w ciekawe miejsce. A teraz oczekuję jeszcze trochę ciepełka tu, na miejscu. Może sierpień nas dopieści?

Janczek - Nie pamiętam ile płaciłam za Bobo. Niedużo pewnie, bo nie lubię za dużo wydawać ;:224 na roślinki. Zamawiałam koleżance jakieś trawy w necie, sklep miał i Bobo w ofercie, to brałam, no jak nie brać? ;:215
Jak dbam? Hortensje tego gatunku są łatwe w uprawie. Tylko wody potrzebują i dobrej, u mnie mają kompostową, ziemi.

Miłeczko - U mnie też róże pokiszone przez deszcze. Szpaleru różanego na wjeździe do domu już nie ma. Boniki musiałam nisko ciąć, wszystko ;:222 . Takie lato, co począć.
Kosmos sieje się u mnie jak dziki. Ale ten biały to rzeczywiście trafiony, muszę zebrać z niego nasionka, mam nadzieję, że dzieci powtórzą kolor.

Aneczko - Polecam Cypr. Wspaniała przygoda, mnóstwo wrażeń z wyspy, gdzie zetknęło się ze sobą kilka kultur i wyszedł fajny mix. Cudownego czasu życzę na Majorce. I wierzę, że taki będzie.
My kiedyś też spontanicznie wybieraliśmy wakacje, ale od jakiegoś czasu planujemy dużo wcześniej. Cypr kupiliśmy już w grudniu, i w tym roku też zaplanujemy w tym czasie. Są lepsze ceny ;:333

Marysiu - Na Cyprze się wygrzałam, najadłam moich ulubionych potraw ( jak ja kocham kuchnię grecką i turecką ), opaliłam się i ....wróciłam do naszej rzeczywistości. ;:333

Karolka - Jak M uwielbia grzyby, to w samochód wsiadać i do borów siup na grzybobranie. Mamy tu w okolicy takie miejscowości jak Tleń, gdzie grzybiarze z całej Polski przyjeżdżają na grzyby....i ryby. ;:108

Sylwia - Moje pole za bramą ( no nie moje, ale sobie lekko przywłaszczyłam ;:306 ) to coś, co uwielbiam. Uspokaja mnie ten widok, który w zależności od pór roku się zmienia. Za to widok po prawicy, tam gdzie buszuje sąsiad....ech, szkoda słów. Ja już tam nie patrzę.

Aniu Pulpo -I chwasty się popisały i kwiatki też. ;:108 Ogród mam ( miałam, bo lekko posprzątałam ) w wersji buszowatej, ale czy mi to przeszkadza? Otóż ja kocham taką masę kwiecia. Obecnie szaleją floksy, lilie, kosmosy, hortensje. Moją uwagę na jakiś czas zaprzątnęły tym razem ogórki, bo mam żniwa ogórkowe, których się zresztą nie spodziewałam mając na uwadze pogodę. ;:172

Do poklikania :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Moja Bobo jeszcze w powijakach, a Twoja, proszę jaka śliczna ;:138
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Dobrze, że wypoczęłaś!

U Ciebie mega deszcze a u nas raczej wielkie susze a teraz mega upały +35...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Iwonko - Bobo mnie też zachwyciła, nie ukrywam. Sadziłam wiosną takie małe patyczki, a one tak cudnie zakwitły. Mała roślinka, ale jaki potencjał :D

Mariolka - Ja przez kilka lat narzekałam na suche lata. Teraz mam w nadmiarze deszczu. ;:222

Kilka foteczek, bo w końcu się zmobilizowałam i wyruszyłam do ogrodu. Ogród kipi kolorami, jak ja ten czas uwielbiam. Niech trwa jak najdłużej. :uszy

Rozmiar fotek mnie nie zadowala, ale mój hosting nie działa i musiałam się posiłkować zastępstwem. ;:218

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

WAW!!
Jak dużo, kolorowo i pięknie ;:63 ;:63
I te hortensje..Wybacz, ale juz nie pamiętam tego kopczyka.Ale fajnie,że go zamaskowałaś
Pięknie ujęłaś latrie z tymi motylkami . ;:215
Rudbekie ( nie rozsiewają ci się za bardzo ? ) , lilie śliczne. ;:167
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu, super, że wypoczęłaś, nagrzałaś się słoneczkiem i naładowałaś akumulatory ;:215 O to przecież chodzi na wakacjach, prawda?
Burzy nie zazdroszczę, ale z prania zbieranego z palm się uśmiałam :;230
Ogród po takich opadach wygląda świeżo i baardzo kolorowo ;:138 Ja wczoraj musiałam uruchomić nawadnianie, bo zrobiło się już sucho. Wystarczyło kilka naprawdę upalnych dni i ziemia wyschła na wiór.

PS. Nieśmiało dopominam się o kilka fotek z Cypru. Nie byłam i chętnie popatrzę ;:108
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu trudno się wraca z takich pięknych miejsc. ;:108 Jak się ma ogród, to te powroty jednak bywają miłe. :) Anabelki cudne w takim szpalerze. ;:oj Moje dwie posadzone pojedynczo, jakoś mnie nie zachwycają. W Bobo zakochałam się w ubiegłym roku i już pięć rośnie. ;:173 Twoja taka malutka, a już tak pięknie ukwiecona. ;:215 Liatry jak żołnierze, pięknie wyglądają. Urocza ścieżka z liliowcami jakaś mało znajoma, :wink: chyba przegapiłam jej prezentację. :oops: Dobrze, że burza nie poczyniła wielkich szkód w ogrodzie. Miłego spędzania czasu przy przetworach. ;:196
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Fajnie, że wypoczęta ;:108
Burza była niezła,oj, tak ;:224 I mówisz u Ciebie? U mnie przez okno się błyskało-jak raz poszło w chmurach to pół nieba oświetliło ;:oj
Nasze prośby o deszcze w końcu zostały wysłuchane, to się zgadza ;:306 W rowie jest wody do kolan ;:oj Gdzie zawsze przed wakacjami było sucho.. Jak tak dalej pójdzie to w zimę będzie tyyyyle lodowisk ;:oj
Tylko że rolnicy kosić nie mogą bo ciągle kropi ;:224
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Małgosiu jakoś mi się zgubiłaś ale już jestem :)
U mnie też była straszna burza ;:185 modliłam się żeby nic nam znowu nie porwało...
Super wycieczka, dobrze że naładowałaś akumulatory, przynajmniej raz w roku to potrzebne.
Śliczny szpaler hortensji. Ogród pięknie wygląda, murek robi klimat.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”