Wandziu, pelargonii w tym roku nie kupowałam, te są z ubiegłego roku, przechowane przez zimę na parapecie w domu, wsadziłam je w ziemię uniwersalną wymieszaną z piaskiem i podlewam wodą z nawozem do pelargonii, ta też przechowana , te pelargonie są odmiany Caliope, one rosną inaczej niż te zwykłe.
a te ukorzenione w wodzie
w samej ziemi uniwersalnej nie chciały mi rosnąć , coś im nie pasowało.
tu ukorzeniam złamane podczas burzy gałązki
Wiesiu, dawniej ja też pelargonie przechowywałam zima w domu potem robiłam odszczepi i zawsze miałam piękne pelargonie.
Moje rosną w półcieniu, przestawię je do pełnego słońca może ruszą Wiesiu, 17 czerwca wystawiłaś zdjęcie róży
/ 12 zdjecie/ roza jest w kolorze łososiowym, czy znasz może nazwę tej rózy Ja podobną kupiłam w Biedronce, pod nazwą
Ramona ale nie moge znaleźć opisu tej rózy.
Wiesiu kolekcja róż wspaniała, pięknie kwitną. Powojniki im wtórują, różowy przecudny, taki obsypany kwiatami. Przede wszystkim podziwiam kolekcję liliową. Pomarańczowe na tle fioletowego powojnika przepięknie wyglądają. Mam nadzieję, że deszcz trochę odświeżył ogród.
Soniu, bardzo dziękuję, ten deszcz bardzo się przydał , trochę domoczyło , ale niestety i tak muszę dwa razy dziennie podlewać w szklarni , a w ogóle jestem tak zajęta, że nie mam czasu pisać na forum , szybciutko przeglądam i czasem wrzucę parę zdjęć , mam nadzieję, że jesienią będzie więcej czasu.
Pozdrawiam serdecznie.
Ewa, to jest piłkowana , mam też pnącą, przesadziłam ją już trzeci raz i chyba wreszcie zaczęła rosnąć , jak na razie nie jestem nią zachwycona
tak wygląda teraz