Ogród Biedronki641 cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Biedronki641 cz.5

Post »

Biedronka641 pisze:
Gieniu w tym roku moje hortensje przemarzły w maju i nimi się nie nacieszę.Jedna ma 1 kwiat. Pamiętasz jak kwitły w zeszłym roku? A tak kwitły ,bo mam kwaśną ziemię.Dla nich dobrze ale już dla innych roślin nie za bardzo.Dziś ściągałam mech z rabatek
Alu a ja sypie swoim hortensjom siarczan amonu do tego kupuje taki nawóz do zabarwiania hortensji , podlewam co tydzień a i tak nie są takie niebieskie.
za to u mnie pięknie kwitną w tym roku , muzę zrobić zdjęcie
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Racja, żaden kolor nie jest zły no może czerwony ;:306 . Zdjęcia buszu i portreciki bardzo ładne . Jedno i drugie można oglądać godzinami ;:108 . Co to za drzewo na zdjęciu pod hortensjami ?? Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Co mi się spodobało? Akant, jeżówki, coś, co nawet nie wiem jak się nazywa (trzecia fotka w poście z 13. lipca o 23:06), powojniki, trojeść... Pełno tego masz.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam.
Zapowiadano deszcz a tylko mży. ;:222 ;:108

Gieniu a może Twojej nie da się już zmienić zabarwienia. Chętnie oglądnę Twoje. ;:108

Ewelina nie lubisz czerwonego? Za hortensjami rośnie lipka mojego męża.Formułuje ją w kulę.Potem oczar , wierzba smocza.

Jerzy dziękuję. Będziesz na urlopie w Polsce.? A to czego nie znasz to Deinanthe carulea . Ma kwiat niebieski. Jest jeszcze odmiana biała - bifida. To wieloletnia bylina ,podobna z liści do hortensji i lubi podobne stanowisko.Ziemia lekko kwaśna półcień lub cień,bo w słońcu liście się przypalają. W tym roku dwukrotnie ja wiosną przymroziło ale kwitnie, choć długo odbijało. Czekam na białe jeszcze.

Obrazek

Powojnik ''Purpla Elegans Plena ''ma coraz więcej kwiatów

Obrazek

Jakiś nn pająk zakwitł.Może da się go rozpoznać.

Obrazek

Lilia '' Friso'' z naparstnicą rdzawą.

Obrazek

Dzielżan'' Fuego''

Obrazek

Dzielżan ''Salsa''

A jak kwitną dzielżany to jesien nadchodzi.

Obrazek

Kupidynek pokładający się. ;:7

Obrazek

Kielisznik nadal kwitnie i wchodzi w inne rośliny.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Alu nie strasz, że to już jesień idzie ;:202 może dzielżanki nie mogły się doczekać hihi, powojnik pięknie kwitnie ;:63
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Alu w zeszłym roku udało się tak zabawić .

Obrazek
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Gdzie tam u Ciebie jesień, masz pełnie lata :D A busz nie taki straszny, ja jak wrócę to pewnie będę miała busz ale zielska :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
halina522
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2009, o 20:37

Post »

Byłam,widziałam,Ala ma mnóstwo ciekawych roślin.
Halina
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Alu ja staram się o różnorodność roślin, ale przy tobie to jestem cienki Bolek :lol: Dzielżany już roztaczają swój urok, u mnie dopiero jeden zakwitł dwoma kwiatami ;:306
Czy polecasz Powojnik 'Purpurea Plena Elegans'? Jak duże ma kwiaty?
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Hej Alu :wit Ten pełny powojnik jest faktycznie bardzo ładny.
Naparstnice lubię chyba w każdym kolorze, jaki widziałam :D
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.

Mariusz ja nie straszę tylko wiem o nadchodzącej jesieni przynajmniej u mnie .Zaczynają kwitnąć zawilce jesienne.

Lubisz lilie? Parę moich. Jakoś w tym roku nie porosły zbyt wysoko. Jeszcze czekam na kolejne mizeroty. Parę nie zakwitnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gieniu moja w zeszłym roku kwitła tak. A w tym ma 1 kwiatka :;230
Później poszukam najładniejszego zdjęcia ,gdzie była mocno niebieska. Teraz jak na złość nie mogę znaleźć. :;230

Obrazek

Aniu jest busz . Niektóre rośliny chodzą na siebie i dawno nie przesadzane a w niektórych braki do uzupełnienia. Liliowce choć pospolite są też do wyeksponowania.

Obrazek

Obrazek

Halinko miło mi było Ci pokazać mój ogród. :wit

Dla Ciebie coś z domowych.

Obrazek

Eucharis

Obrazek

Małgosiu szczerze powojnika polecam,bo u mnie rośnie wspaniale. Co roku ma ogrom kwiatów.Ma jedną wadę ,że niestety kwiaty w stosunku do innych powojników ma małe. Nie choruje.

Dla porównania z innym nn.

Obrazek

Obrazek

Aga kiedyś miałam różne naparstnice ale przestałam je wysiewać a same tego nie robił. Rdzawa jest piękna i bardzo ją lubię.

Obrazek

Floks wiechowaty

Obrazek

Krwawnik kichawiec

Obrazek

Pysznogłówka z werbeną hastatą i przekwitającym przetacznikiem.

Dziękuję za odwiedziny. Teraz zmykam pościnać przekwitające kwiaty host.Mam ich sporo.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Lipka męża bardzo fajna ;:333 . Ogólnie czerwony to ładny kolor ale jakoś w moim ogródku mi nie pasuje ;:131 . Wyzbywam się go powoli bo gryzie się z moimi różowymi klimatami ;:306 . Może kiedyś zmienię swoje podejście do tego koloru ;:173 . Powoli zaczynam przekonywać się do morelowego, pomarańczowego więc wszystko przede mną :lol: . Na ten moment czerwieni mówię pas chociaż doniczkowców mam kilka w tym kolorze, oczywiście to pomyłki ;:223 . Masz przepiękną niebieską hortensję ;:oj . Mój entuzjazm do tych roślin w tym roku mocno ostygł bo praktycznie wszystkie mi zmarzły i kwiatów jak na lekarstwo ;:222 . U Ciebie bogata różnorodność jak zawsze ;:215 . Lilie, jeżówki, dzielżany i cała reszta. Moc koloru ;:138 . Pozdrawiam i udanego dnia życzę :wit .
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Alu, jest pięknie! U mnie też miejscami busz, a miejscami pustki bo coś tam wypadło, przekwitło i wycięłam...
Za ogrodówki się nie biorę, szkoda nerwów, tak kwiaty by przemarzły. Zadawalam się bukietówkami i musi być!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelina hortensji ogrodowych mam4.Trzy niebieskie. to było zdjęcie z zeszłego roku.Jak już pisałam w tym nie mają kwiatów. No jest jeden.

Ja to mam wszystkie kolory w ogrodzie.Choć ostatnio skupiam się na niebieskości i biel.

Jeden z 8 trójkątów z niebieskościami.

Obrazek

Mariola moje ogrodowe w tym roku też przemarzły i to na wiosnę ,pierwszy raz od 10 lat.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz proszę o pomoc. Czy ktoś może mi powiedzieć co się dzieje z moim judaszowcem? Liście schną i opadają. Wiosna ,kiedy kwit ł został przemrożony. Liście wypuścił a teraz umiera?

Obrazek
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Powtórzę za Eweliną, że zdjęcia ogólne Twojego, wcale niemałego ogrodu i poszczególnych roślin można oglądać godzinami. Ja wracam po kilka razy do poprzednich stron i potem czasu mi brakuje, żeby coś napisać.
Niebieska hortensja przepiękna, bardzo podobają mi się Twoje lilie i jeżówki, zresztą długo by wymieniać. Na ogólnych zdjęciach dopiero widać ogrom roślin. Ileż pracy trzeba włożyć, żeby wszystkie były tak wypielęgnowane jak Twoje... Chylę czoła.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”