Pierwsze koty za płoty cz.lll

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty cz.lll

Post »

Iwonka, cudne kwiaty. Bardzo ładnie się prezentują na działeczce.
A masz komary? Bo skoro są nietoperze, to z komarami powinien być spokój, prawda?
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, Anahe w tym roku jakoś nie może rozwinąć skrzydeł. Ciągle to nie jest to, co pamiętam z ubiegłego roku. Może jak poprawi się pogoda, to mnie bardziej zachwyci. Pąków jeszcze kilka ma ;:108
Basiu, jaszczurkę pierwszy raz przydybałam na korzystaniu z poidełka. Ptaków nie widziałam tam nigdy, ale skoro ciągle pada, to pewnie znajdują wodę gdzie indziej. Najczęściej chyba korzystają z niego bezpańskie koty, które zapewne nocą odwiedzają moją działkę. Poidełko mam jeszcze jedno, kamienne ;:63 EM w ubiegłym roku, na moją prośbę, własnymi łapkami wykonał oba :tan
Izuniu, bardzo Ci dziękuję za ten uprzejmy donos ;:196 Cieszy mnie, że hortensja, jak widać doskonale się u Ciebie czuje. Bardzo się rozrosła, i tutaj już brawa kieruję w Twoim kierunku ;:138 . bo to już Twoja zasługa. Ja ją ukorzeniałam eksperymentalnie, ale miejsca u mnie nie miała dobrego. Niech rośnie i cieszy Twoje oko :wit
Mariolko, a wiesz, że o tym nie pomyślałam? A przecież wiem, że to pokarm dla gacków ;:63 Ale rzeczywiście komarów na działce nie ma ;:oj W tym roku były przez dwa dni, ale wtedy kąsały jak wściekłe ;:222

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko fajnie masz trawka zieloniutka, hortensje mają sporo wody to powinny kwitnąć wspaniale.Zresztą róże również i inne kwiaty. Fajnie też mieć pomocników którzy tępią komary .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Jaki ładny domek, Iwonko! ;:333
U mnie gacków nie ma ;:185 i komarów też nie ma, ;:63 wobec czego za nietoperki dziękuję, nie chcę. ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moja Anahe też nie jakaś bujna,ale każdy jej kwiat podziwiam ;:333 Domek masz pierwsza klasa,czerwona cegła ;:224
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Czy to na pewno padalec?Dobrze,że blisko nie mamy lasu.U nas najwięcej ślimaków,jaszczurek,wron i kotków,aha jeszcze 2 sroki.
Jaszczurki mieszkają też pod altaną,wczoraj tak uciekała,aż jej się ogon trząsł, nie mogła trafić do swojej norki. ;:306
Jaki fajny domek. ;:oj
Piękne różyczki i lilie.Moje pnące przekwitły i zostały tylko zdjęcia,ale teraz kwitnie drobna czerwona,którą kiedyś ukorzeniłam i taka
biało-różowa o którą kiedyś nie dbałam i była taka biedna,teraz zaczęłam o nią dbać i okazało się,że jest piękna i pachnąca ,nie boi się zimy!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko jeżeli to liliowiec, to poproszę o nazwę bo mnie zauroczył https://www.fotosik.pl/zdjecie/8220b1e0e7488de7 ;:167 Śliczną masz tą altankę, niepowtarzalną...nikt takiej nie ma :D
Jaszczurka taka fotogeniczna :D I podoba mi się lilia Pink Perfection! ;:63 ;:63
Miałam te maczki rok temu, ale ich nie mam w tym roku więc nasionka mogą być od Lucynki.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, trawa się sprytnie zamaskowała do zdjęcia :;230 Na żywo nie wygląda tak dobrze, mimo ogromu wody z nieba. Chociaż może nie jest tak źle.....
Pomocnicy są zawsze mile widziani, nie tylko w ogrodzie.

Obrazek

Lucynko, nie można mieć wszystkiego. Dlatego Ty masz gołąbki, a ja nietoperki. I mi to pasi :tan Domek to dzieło eMa i jego taty ;:63 Stoi już 25 lat i jeszcze na pewno długo będzie stał.

Obrazek

Aniu, to nie jest dobry rok dla Anahe. Mam jeszcze nadzieję, że może kolejne kwitnienie będzie lepsze. Kwiaty są małe i nie rozwijają się do końca. A domek i mi się podoba :tan Już co prawda wymaga małego remontu, ale jakoś nie mogę eMa zmobilizować i mnie zbywa ;:124 Może jednak się w końcu doczekam.

Obrazek

Danusiu, to na pewno był padalec. U nas jest ich sporo ;:108 Są zupełnie niegroźne, przecież to beznogie jaszczurki. Róże w moim ogródku wystartowały dużo później i jeszcze kwitną w najlepsze. Za to mogą się nie załapać na kolejne kwitnienie.
Domek ma kominek i wczesną wiosną z niego korzystam ;:63

Obrazek

Marysiu, to niestety nie liliowiec, tylko tegoroczna lilia. Jest piękna, ale bezimienna, bo imię z opakowania nie zgadza się z wyglądem. Dostałam ją od sympatii syna ;:196
Domek mój własny, a podoba się wszystkim ;:196
To w takim razie, jedne maczki mam od Ciebie, a drugie od Lucynki ;:180 Oba są śliczne.

Obrazek

Pojechałam dzisiaj na działkę rowerem, a wracać musiałam autobusem ;:223 Złapałam gumę i rower musiał zostać w domku. Odzwyczaiłam się od chodzenia i wróciłam do domu wykończona ;:306
Na działce, jak zwykle, byłam bardzo wcześnie. Tak wcześnie, że Danish Flag nie zdążył zdjąć szlafmycy ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jaszczurka łapie ostatnie promienie słońca

Obrazek

Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Danish flag wygląda zabawnie w tej czapeczce smurfa :D U mnie nie zechciał skiełkować ;:173
Ta jaszczurka to już tak od wiosny mieszka u Ciebie, a że się tak daje fotografować, to już pewnie prawie oswojona :wink: Ja mam z przychodnych zwierzaków jeża, kiedyś była parka, ale po zeszłorocznej zimie został się tylko jeden tuptuś.
Ogromnie podoba mi się ta ciemnofioletowa-bordowa lilia Landini ;:167
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

W takim murowanym domku można sobie nocować. Ja w mojej drewnianej bym się bała,jestem strasznie bojażliwa.

Fajne są te połączenia kolorystyczne.Lilia z różą,lilia różowa nakrapiana z czymś różowym.Fajnie połączenia.U nas w lesie jadąc do granicy są
żmije.brrr.Będąc na grzybach weszłabym na taką gdyby nie moja mama.Ostrzegła mnie w porę.Innym razem coś dużego pełzło obok mojego
męża,ja ostrzegałam a mąż nie zareagował a to coś duże też nie. ;:185
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Iwonko, Twój domek działkowy skojarzył mi się z domkiem z piernika :)
Słodko wygląda taki malutki w otoczeniu roślin ;:167
Fajnie, że nie masz komarów. Ja najczęściej pielę wieczorem, a wtedy to najazd kąsających zapewniony!

Kwiaty masz piękne! Pełny złocień cudny ;:167
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko śliczne ujęcia :D Miałam kiedyś takie maczki w kapturkach, ale te bylinowe. W tym roku przekwitły przed moim powrotem. Będziesz miała dużo jaszczurek :D
Przekaż proszę słowa naszego zachwytu nad domeczkiem swoim panom ;:63
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, miłośniczko wszelakich stworzeń dużych i małych, pięknie Ci wszystko kwitnie i cieszy oczy. ;:138 ;:138 ;:138
Rowerek odpocznie, a Ty sobie przypomniałaś, jak to jest chodzić na nogach, ;:65 ;:65 a kobietom chodzenie służy. ;:108 Tak czytałam w jakimś poradniku dla bab. :tan
Dobrego tygodnia, Iwonko! ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, czapeczka Smurfa tez może być ;:108 Z nią mi się nie skojarzyło, ale nic dziwnego w końcu moje dzieci już bardzo duże :;230
Jaszczurkę zauważyłam dopiero kilka dni temu. Najchętniej przebywa w białej dalii, ale na pewno ma i inne swoje ulubione miejsca. jutro podejrzę, czy rozwar też do takich należy. Tam gdzie mogę ją spotkać, skradam się cichuteńko jak kotek. Dla kogoś z zewnątrz, musi to śmiesznie wyglądać ;:224 A w ogóle mam wrażenie, że są dwie jaszczurki. Drugą widziałam w żółtej dalii kilka metrów dalej i wydawało mi się, że była szczuplutka. Będę musiała się temu przyjrzeć ;:108

Obrazek

Danusiu, sama na działce nie nocuję, a eM nie chce ;:222 A może on się boi, jak i Ty? Kilka razy nam się zdarzyło jak starszy syn był mały, ale kiedy to było ;:202 U nas w lasach też są żmije, trzeba uważać gdzie się nogę stawia. Ale widziałam tylko raz, wygrzewała się na mchu. To różowe, to ostrogowiec.

Obrazek

Marylko, podoba mi się skojarzenie z domkiem z piernika. Jest takie słodkie ;:63
Wieczorkiem to ja już dawno jestem w domu, a Ty korzystasz wtedy z uroków mieszkania w domu z ogrodem. Na komary kupiliśmy kiedyś środek dla koni i działa doskonale :heja
Złocień bardzo się rozrósł i w tym roku ma morze kwiatów.

Obrazek

Marysiu, jeden z panów systematycznie czyta wątek, a od czau do czasu pyta: I co, piszą coś o mnie? :;230
Mam nadzieję, że jaszczurki się u mnie zadomowią. Zjadają ślimaki, to niech ich będzie jak najwięcej :tan

Obrazek

Lucynko, rowerek już naprawiony ;:138 Z tym chodzeniem, to masz rację, odzwyczaiłam się. Ale rower chyba zdrowszy od chodzenia ;:108
Jednak najgorsze było to, że w drodze powrotnej znalazłam kilka grzybów. I zrozumiałe jest, że musiałam je zebrać i jeszcze gorączkowo rozejrzeć się dookoła, czy w pobliżu nie ma jeszcze innych. A potem czasu do odjazdu autobusu zostało tak mało, że prawie biegłam. Wpadłam w ostatniej chwil. Dobrze, że zdążyłam, bo następny autobus miał być dopiero za czterdzieści minut ;:202

Obrazek

Miałam dzisiaj pojechać rano na działkę, ale znowu padał deszcz i nici z planów. W takim razie eM pojechał sam po rower i wracając miał kupić dętkę. Ale żeby zabrać rower, musiał przepiłować szkielet schodów, bo kluczyk od zapinki mam przy domowych kluczach ;:202 Jakoś o tym zapomniałam i tych kluczy mu oczywiście nie dałam. Ale eM sam sobie winien. Nigdy nie zapinałam roweru zapinką, jak zostawał na działce. A on ostatnio tak zrobił i zastosowałam naśladownictwo. A ponieważ nie jestem do tego przyzwyczajona, to zapomniałam. No, w końcu mogłam, prawda?
W końcu się rozpogodziło, zza chmur wyszło słońce, ale wiało okrutnie. Zrobiło mi się szkoda dnia i wybrałam się na krótką przejażdżkę nad jezioro. Zrobiłam dwie rundki dookoła jeziorka (żaden wyczyn, jezior nie jest duże), poczytałam książkę i wróciłam do domu. A jutro wybieram się na działkę. Dawno nie byłam ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Iwonko, uprzejmie donoszę, że zdjęcie wiewiórki zamieściłam :D Ze względu na różany dział tylko jedno. Może nie jest najlepszej jakości ale pod ręką miałam tylko telefon i wyszło jak wyszło :roll:
Widziałam, że masz Amelie Nothomb :) Jak Ci się podoba? Jesteś zadowolona z tej róży? Ja swoją uwielbiam za obfite kwitnienie i dobre zdrowie. Kwiaty wydają się być delikatne, ale wcale takie nie są. Dobrze znoszą każdą pogodę. Moja zrobiła sobie przerwę w kwitnieniu, to z chęcią popatrzyłam na Twoją.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”