Od wiosny do jesieni w moim raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju

Post »

Istny festiwal liliowców, Zuziu! ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zuziu - fantastyczna kolekcja lilii i liliowców. Te niesamowicie piękne kwiaty doskonale komponują się z różami. Powiedz mi, czy lilie należy wykopywać , a jęsli tak - to jak często. Mam też spory problem, niektóre lilie przeracają się, pochylają na inne kwiaty, a wolałabym, żeby stały jak żołnierze na baczność.
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Najbardziej spodobał mi się Liliowiec 'Moonlit Masquerade'. Bardzo ciekawy kwiat.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Zuziu piękne liliowce takiej żółciutkiej nie mam , u mnie też pokazują swoje piękno ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Zuza :wit . Festiwal liliowców u Ciebie trwa ;:63 . Skoro są u Ciebie przed różami to bardzo fajnie ;:333 . Masz ich mnóstwo ;:215 . Ja też mam ich sporo ale to na razie młodziki. Czekam co pokażą za dwa, trzy lata ;:333 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Zuziu , no , no tworzy Ci się już ładna kolekcja liliowców , tak w ilości jak i jakości ;:63 , jaszcze z rok i 50 będzie jak nic .Moonlit też powinnam mieć , ale nie wiem czy zakwitnie .W Wojsławicach mają 400 odmian i tam dopiero to musi wyglądać ;:oj , kurcze chciałabym to zobaczyć na własne oczy . ;:167
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Śliczne liliowce, Zuziu! ;:215
A ja tak bardzo niedawno odkryłam te piękne rośliny. ;:7
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witam wszystkich gorąco bo i dzisiejszy dzień taki ma być. ;:128 . Nareszcie wczoraj pierwszy dzień od wielu dni nie padało. Niby fajnie bo nie trzeba było podlewać, ale i nie było kiedy oprysków porobić a potrzebują je niektóre róże. :wink: Chwasty także się zielenią, trawniczek co parę dni wymaga koszenia eM najchętniej by go zlikwidował ;:306 . Tylko wtedy ja nie nadążyłabym z chwastami. Kolanko coraz bardziej doskwiera. Na działeczce róże kończą pierwsze kwitnienie, niektóre mają już pączki do drugiego kwitnienia. :tan . Największy popis dają jednak liliowce, lilie, floksy. Ziemia namoknięta na maksa, dziś planuję zająć się chwastami..będzie się fajnie wyrywało. Ooo..zapomniałam, u sąsiada pojawiła się nornica...tylko patrzeć jak zawita do mnie. Chyba się zapłaczę, a może zmieni kierunek...tak, tak, lepiej tej wersji się trzymać. ;:306

Iwciu..z liliowcami masz rację, jest tyle odmian bardzo podobnych do siebie że ja wśród moich rosnących czasem mam problem odróżnić czy taki sam, czy inny. Raczej już nie planuję kupować nowych, ale jeśli przypadkiem mi się zdarzy to tylko w przypadku jeśli to będzie znacząco różniący się od pozostałych. ;:173

Lucynko
..dziękuję. ;:168 . Nie wszystkie liliowce w tym roku zobaczę. Te nowo zakupione przyszły bardzo maleńkie sadzonki, może w przyszłym roku coś pokarzą. ;:224

Ewuniu..ja swoich lilii nie wykopuję, powinno się to robić wtedy gdy za gęsto rosną. U mnie się aż tak nie namnażają więc nie ma potrzeby. Także mam takich kilka co muszę je kijkiem podeprzeć inaczej by się złamały. Tymczasem inne, równie wysokie stoją na baczność. :;230 Być może te z kijkami za płytko posadzone.. ;:224

Joasiu...mnie także Moonlit Masquerade bardzo się podoba, to tegoroczny nabytek :heja . Przyszedł do mnie w donicy już z pączkami więc moja ciekawość jak zakwitnie jest zaspokojona. Na pozostałe muszę czekać. :D

Janeczko...dziękuję. ;:128 U ciebie byłam, podziwiałam twoje liliowce...to dopiero kolekcja. ;:333

Ewelino..to prawda co do liliowców. Aby pokazały swe piękno trzeba poczekać na sporą kępę. A to trochę trwa. ;:108

Elu..dobrze że do Wojsławic mam daleko ;:306 już wolę nie oglądać i nie kusić losu, kto wie..może bym stwierdziła jak mój eM, za dużo trawnika. :;230

No to troszkę z działeczki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Zuzieńko ,widzę że masz powojnik podobny do mego, https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/985f43a5d3e4f5f9 . Śliczny ogród.
Chryzantemy zakwitły już?
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuziu piękne kwitnienia, szczególnie urzekły mnie floksy :) wyglądają na bardzo dorodne ;:63
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Zuziu najlepiej wszystkie oprócz bonanzy. ;:196
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Zuziu bardzo ładna ta żółta chryzantemka, floksy kwitną Ci cudownie ;:138 u mnie niektóre jeszcze zbierają się do kwitnienia. Dla liliowców to byłabym gotowa zlikwidować wszystkie trawniki :wink: bonanza wygląda cudnie, wiem, że miałam bo mam stare zdjęcia ale w tym roku jej u siebie nie widzę nie wiem czy nie zakwitła czy zginęła. Ja jutro będę w królestwie liliowców, aż się boję...
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Floksy w pełnym rozkwicie! ;:333
Pięknie, Zuziu! ;:63 ;:63
Cała działeczka śliczna, taka uporządkowana, czyściutka. ;:215
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuziu co co ta hortensja bukietowa ?
Rabatka z liliowcami piękna, wielkie brawa za porządek w ogrodzie ;:138
Emilia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2012, o 15:19

Post »

Zuziu, ja do Ciebie zaglądam i ...zaraz idę coś pielić u siebie ;:145 Moje floksy też już pięknie kwitną :D
I tu i tam. Ni tu, ni tam... cz.2
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”