Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

Krysiu dla Ciebie zdjęcia nowych host :wink:
Kiwi Spearmint
Obrazek

Colored Hulk
Obrazek

Hanky Panky
Obrazek

Gypsy Rose
Obrazek

Sugar and Spice
Obrazek

Morning Star
Obrazek

Seba jeszcze będzie trochę zdjęć jak rozwiną się następne pąki :wink: Zawsze kochałam liliowce, tylko kiedyś ciężko było takie piękności kupić, teraz mam okazje zaszaleć i powoli spełniam marzenia tworząc ogród jaki bym chciała mieć.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu śliczne te hosty ;:138
Hanky Panky i Gypsy Rose to sporty t H. Striptease .
Do tego Hanky Panky uznawana jest za najpiękniejszy sport Striptease z racji ciekawej zmienności kolorystycznej w trakcie sezonu.
Zakupy udane i z propozycji chętnie skorzystam .
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Aniu , ;:oj piękne liliowce , Night Embers cudowny ;:215
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Aniu zakupy przednie ;:333
Jakich astrów jesiennych szukasz? Mam kilka i chyba będę musiała z braku miejsca mocno je ograniczyć bądź zlikwidować.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Krysiu ciężko było coś z host wybrać.... było ich tak dużo i wszystki wołały "KUP MNIE" ;:224 ale budżet już i tak mocno przekroczyłam więc na tych tylko się skończyło :wink:

Iwciu będą jeszcze następne :wink:

Halu szukam astrów i chryzantem, na raziem mam dwie odmiany kupione, a planuje mieć ich więcej bo miejsca mam dużo. Szukam najbardziej niskich, ale wysokie też znajdą swoje miejsce, więc jeśli masz nadmiar chętnie przygarnę :wink:

A teraz moje warzywka
cukinia (wysiewałam dynie a wyszła cukinia...)
Obrazek

kabaczek
Obrazek

fasolka
Obrazek

pomidorki (mocno ucierpiały przez wichury, sporo się połamało)
Obrazek

winogrono w tym roku bardzo obrodziło
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu warzywka pięknie rosną ;:63 u mnie winogrono też w tym roku dobrze obrodziło :) hosty, które kupiłaś piękne ;:333
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

Już czuję ten smak kompociku z winogronek ;:131
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Mariusz niestety nie wszystko ładnie z warzyw rośnie - ogórki mam najgorsze bo wcale nie rosną, nie wiem co im jest, ale wionogrona mamy wszystkie obsypane i do tego są dość duże jak na tą porę roku.

Dziś latam po całym domu i powoli się pakujemy bo co jeszcze trzeba będzie wyprać to się zdąży. Nie mogę doczekać się urlopu a jednocześnie martwię się o rośliny w doniczkach. No i te świeżo wsadzone na rabatach tez potrzebują więcej wody, a najgorsze, że nie będę widzieć co gdzie zakwita.

Rozwinęły się dwa kolejne z kupionych liliowców
North Wind Drifter
Obrazek

Elegant Candy
Obrazek

Rozkwitły następne kwiatki
Floks Elizabeth
Obrazek

Jeżówka Golden Skipper
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu chyba mamy podobną strefę, bo u mnie w ogrodzie w tym roku ogórki, też w ogóle nie rosną :? nie wiem czemu... a liliowce super :) floks ciekawy - super obrzeże liści ma :)
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Aniu z astrów jesiennych niskich mam niebieskie i białe.
Wyjeżdżasz na urlop?A masz kogoś kto doglądnie i podleje? Ja już ustaliłam kto to zrobi, bo nie zostawię ogrodu bez opiekuna.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Mariusz trochę kilometrów nas dzieli :wink: u mnie ogórki bardzo ładnie wzeszł, a potem stanęły we wzroście. Jak wiadomo było chłodno, ale nie spodziewałam się, że aż tak ucierpią na tym ogórki. A takich pstrokatych floksów mam trzy odmiany, lubię rośliny które wyglądają ładnie przez cały rok a nie tylko wtedy gdy kwitną.

Alu ja też mam jakieś astry wykopane ze starych rabat, niestety nie wiem jakie - okaże się jak zakwitną. Teraz jak kupuje to tylko z nazwą, żeby nie powtarzać. Ale jak wiadomo nie zawsze to wychodzi :wink: Wiesz ja muszę mieć kogoś w domu bo zwierzaki mam do karmienia :wink: ale z podlewaniem to wiadomo jak sama podleje to wiem ile a tak to np. jak mój syn podlewa to niby podlane ale po chwili już tego nie widać. Najgorsze, że ma być ciepło, no dla nas dobrze, ale o rośliny będę się martwić.

Rozwijają się kolejne nowo kupione liliowce :wink:
Tom Barnes
Obrazek

Susan Pritchard Petit
Obrazek

Daring Deception
Obrazek

Little Business
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu...piękne liliowce. ;:138 Gdzie ty takie kupujesz że jeszcze tego samego roku ci kwitną. ;:224 . Moje w tym roku kupione, na sześć kupionych dwa tylko zakwitły. :wink: Pstrokate floksy... ;:333
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Aniu , dołączam się do pytania Zuzii ,gdzie ty to kupujesz. U mnie niestety nie sprzedają takich odmian , a szukam zwłaszcza tych niższych-ta Susan Pritchard przepiękna.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Aniu we wstępie napisałaś, że w wybieraniu kwiatów pomaga Ci córka, ile ma lat ? Czyżby rosła ogrodniczka ? :wink:
Liliowce z ostatniego postu - cudowne ;:224 ;:oj
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Zuziu w dobrych szkółkach można dobrze się zaopatrzyć :wink: :wink:

Iwciu ja też starałam się wybrać coś łanego z niższych by dać je na przód rabaty a w tyle te wyższe.

Seba moja córcia ma 7 lat i kwiaty uwielbia zrywać do bukietów :wink: A czy będzie chciała pomagać to wielki znak zapytania.

Dziś bardzo wcześnie rano wyjechaliśmy, jestem swieżo po zwiedzeniu arboretum wojsławice :wink: Bardzo dużo chodzenia, liliowce w pełnym rozkwicie, odmiany nie nadzwyczajne ale ich ilość przyprawia o zawrót głowy. Przed dwa sklepiki z roślinami niezachwycają, miałam nadzieję, że będzie to sklepik prowadzony przez arboretum ale to stoiska do sprzedaży roślin dwóch szkółek. Liliowce 18-20zł, trochę host i innych roślin - nic nie kupiłam :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”