Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Post »

Witam wszystkich :) dzisiaj był zaplanowany ciężki dzień na działce, ale pogoda jak zawsze pokrzyżowała plany, a w planach było zaciągnięcie tynku mineralnego na altanie ;:223
Poniżej kilka zdjęć z lotu ptaka na mój przybytek :)

Obrazek

Kasiu[1Kasia1] no cukinie w sumie nawet już troszkę przerośnięte :) a co do lilii zawsze można wzbogacić kolekcję ;:65

Obrazek

Ewelinka[ewelkacha88] dziękuję :)

Obrazek

Iwonko[Iwonka1] tak dobrze pamiętasz 50 sztuk, no ze 3 w trakcie sezonu uległy lekkiemu uszkodzeniu i w tym roku nie pokażą kwiatów, ale reszta jak do tej pory zachwyca :)

Obrazek

Stasiu[stasia_ogrod] nom warzywnik rośnie, ale na zdjęciach widać jakie braki w grządkach :)

Obrazek

Krysiu[christinkrysia]
te czarne to opaski (obrzeża) troszkę kamienie je uniosły, muszę poprawić umocowanie :)

Obrazek

Seba[seba1999]
nom dzisiaj zacząłem lekkie obrywanie liści ale burza mnie przegoniła i zrobiłem połowę i znów lało, aż woda stała.... masakra już aż za dużo tego deszczu u nas ;:224
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wow! jak pięknie wszystko rośnie, pięknie ustawione w szeregu ho,ho - nie ma tuj miejsce na przypadkowość, tylko podziwiać ogrodnika. Podziwiam cukinię u mnie nie wiem czy to jakieś pomylone nasiona ale wskazuje mi na słonecznik poczekam.
Nie wiem co w tym roku z moimi liliami tyle ich nasadziłam a są jakieś niemrawe, co prawda część wiadomo spałaszowały ślimaki ale i tak trochę zostało.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja Cię widzę, jak ty w ogródku siedzisz z miarą, linijka, szpachlą i poziomicą :;230
Ale nawet, nawet ładnie to wygląda ;:215 Na dłuższą metę Ci się ten wygląd nie nudzi?
1Kasia1
100p
100p
Od: 1 lut 2016, o 17:23

Post »

A ja chciałabym trochę deszczu! Tak porządnie nie padało od wiosny.
Wszędzie wokół granatowe chmury, a u nas spadło 20 kropli :evil:
Pozdrawiam - Kasia :)
Dom w Lukrecji z ogrodem
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Te Twoje ścieżki - pierwsza klasa! Geometrycznie i praktycznie, bez jakichś zawijasów i karkołomnych udziwnień - brawo!
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Mariuszu , no i pomidorki całkiem , całkiem , nie narzekaj bo nie wszystko zależy tylko od nas , przyroda ma swoje prawa a aura płata nam często figle , więc trzeba się cieszyć z tego co urośnie , nie każdy rok daje obfite plony .Teraz mamy zbyt dużo deszczu a to grozi chorobami grzybowymi .Może pogoda się zmieni i będzie dobrze . Za to widzę że pięknie kwitną Ci lilie , a i masz ich niemałą ilość ;:63 .Powojniki prezentują się też super i widać jak dużo włożyłeś już pracy , ale efekt jest , więc gratuluję . ;:108
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Mariuszu :wit . U Ciebie prostokąty, kwadraty a ja przeciwnie wolę wszelkie krągłości :lol: . Zdjęcia lotu ptaka bardzo fajne ;:108 . Niedawno narzekaliśmy na suszę a teraz na zbyt wiele deszczu ;:306 . U mnie dzisiaj okropnie wieje i wątpię żeby udało mi się cokolwiek zrobić ;:223 . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Mariusz :wit , mówisz tydzień nie było Ciebie, a roslinki nie rosły, bo czekały na swojego opiekuna co by kwitnień nie przeoczył ;:215 , ładnie, czysto u Ciebie, wiec nie marudz, a chwasty też potrzebne, bo co byś robił w ogrodzie jak by ich nie było :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mariuszu grządki wytyczone jak w ogrodzie botanicznym! Zdradź tajemnice jak robisz zdjęcia , bo przeciez na działce nie masz wielopiętrowej altany...a może z najwyższego drzewa? niech zgadnę domek na drzewie ;:306
No dobra dosyć fantazjowania! ślicznie kwitną Ci lilie i uzbierałeś ładną kolekcję ;:215
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Mariusz zdradź jak robisz te zdjęcia :wink: A lilie na prawdę piękne, mi niestety trafiło się dużo podwójnych (których wcale nie kupowałam) a kupowałam każdą inną i tych najładniejszych nie ma.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Ktoś próbował latać ;:306
Mariusz pięknie to wszystko wygląda.
Trawka krótko przystrzyżona, nawet jednego chwast na grządkach nie ma :)
Czy ja dobrze widzę rabatkę z dużą ilością host ? :wink:
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie, pogoda w kratkę, ale nie narzekam :) Zakupiłem trochę liliowców, część już wsadzona, część przyjdzie jutro :) w przyszłym roku mam nadzieję, że będzie co podziwiać :) No i jedna z ważniejszych rzeczy też już zrobiona, czyli altana posiada już strukturę :) kolor może i nie jest taki jaki bym sobie wymarzył, ale nie było zbyt dużego wyboru :)

Aniu[tara] no ja nie narzekam, cukinii już sporo i zacząłem już rozdawać :) nie martw się jak nie w tym roku to może w przyszłym lilie pokażą na co je stać ;:108

Mateusz[Tulap] nie narzekam, nie nudzi mi się taki widok, takie założenie było gdzieś w mojej głowie i je realizuję :)

Obrazek

Kasiu[1Kasia1]
no u nas jak na razie deszczu nie brakuje, wręcz odwrotnie

Florianie[Florian Silesia] dziękuję ;:172

Obrazek

Elu[pela11] dziękuję cieszę się, że widać efekty mojej pracy :) lilii jeszcze będę chciał kilka dokupić, ale nie za dużo, no i tulipany bo większość cebulek mi zginęła :(

Ewelino[ewelkacha88]
nom pogoda dalej zmienna, ale zobaczymy, ja na jutro zaplanowałem trochę prac :)

Obrazek

Iwonko[iwona0042] hehe no jak to co bym robił jakby chwastów nie było, odpoczywał i leżał ;:306

Marysiu[Maska]
zdjęcie było robione z altany z dachu :) altana ma jednospadowy dach więc można sobie pozwolić na wejście :)

Obrazek

Aniu[TROJA] mi jak na razie lilie się zgadzają :) a zdjęcie robione z dachu altany :)

Seba[seba1999]
no latać by się zdało nauczyć hehe :;230 tak to moja nowa rabata z hostami :) ale nie wiem bo trochę straciły wigoru i się zastanawiam czy słońca za dużo czy to po prostu taki efekt po posadzeniu, bo raczej mają wilgotno. bo wody Ci u nas dostatek tego lata :)

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz mam prośbę do ekspertów :) Kto mi pomoże rozszyfrować co to za owad ?
Zauważyłem u siebie coś takiego, już w zeszłym roku latało to i żerowało na czereśni i śliwie i w tym znowu, nie wiem co to jest, wydaje mi się, że zjada to liście czereśni:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

Wiesz czego Ci zazdroszczę -tego zapachu jaki rozsiewaja lilie ze zdjęcia! Piękne
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mariuszu niestety nie wiem co zjada liście czereśni! wygląda jak biedronka anorektyczka ;:306
No to się wyjaśniło skąd te zdjęcia z lotu ptaka :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”