Pod puszczą cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod puszczą cz.2

Post »

Elu..następne bardzo ładne kwiatki pokazałaś, czy ta różyczka to dwukolorowa. :?: Ładna. ;:333 Night Embers..chyba to ten. ;:173

Obrazek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuziu , to nowy , jesienny nabytek i nazwy nie pamiętam , muszę sprawdzić czy ma jakąkolwiek metkę bo przywiozła mi go znajoma jako bardzo dużą sadzonkę , którą podzieliłam na 3 części i wszystkie mają kwiaty .Są wyjątkowo ładne pomimo że w czekoladowym kolorze .Ta róża w pąku jest bardziej czerwono-różowa a potem żółta , powinna jednak rosnąć osobno bo inaczej tworzy bałagan i chyba ją przesadzę .
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Ea, tak się zastanawiam - jak Ty to robisz? Wpadasz raz na dwa tygodnie na działkę, jak piszesz na dwa dni i masz taki porządek. Dla mnie to jest niezrozumiałe. ;:124 Czy u Ciebie chwasty same się wyrywają ? Chyba jakieś dobre duszki Ci pomagają. Ja ostatnio mam mało czasu i zaczyna mnie to wszystko męczyć. Z niczym nie mogę nadążyć. Zła jestem, że tyle posadziłam, teraz mam problem, żeby to ogarnąć. Dodatkowo jest jeszcze dużo do zrobienia. Już nie narzekam i podziwiam róże.
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

Piękne kwiaty tu widzę do podziwiania ;:131
Każdy jeden z osobna jest urokliwy.
Najbardziej spodobał mi się jednak przetacznikowiec Veronica ;:167
Powiedz czy jest jakoś specjalnie wymagający?
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niezwykły jest ten przetacznik z falbankami. bardzo ciekawe ma zakończenie kłosów ;:63 A liliowce masz po prostu przecudne. takie wypasione kwiaty z daleka wpadają w oko.
No, właśnie...Jak Ty to robisz, że Cię nie ma, a w ogródku czyściutko ;:433 . Jestem dużo częściej, a nadążyć nie mogę
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Elu a ja ciekawa jestem tej róży, tego lampionu, ona taka dwukolorowa?
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Ewuniu ,prawdę powiedziawszy czasami sama nie wiem jak sobie radzę z wszelkimi pracami , generalnie każda rabata co dwa tygodnie jest opielona . Do ogrodu jadę z harmonogramem i ściślę się go trzymam .Wszystkie prace pielęgnacyjne jak i nasadzenia wykonuję sama .Pomocy jako takiej w pracach ogrodowych nie mam ale jakoś sobie radzę , można wytrzymać , ogród coraz ładniejszy a to dopinguje do dalszej pracy , zresztą , ja lubię pracować , obym tylko zdrowie miała .

Aluniu , przetacznikowiec jest zupełnie nie wymagający , u mnie rośnie na piasku a podlewam go tylko jak jestem w ogrodzie czyli w sobotę i niedzielę . Polecam go do ogrodu , długo i fajnie kwitnie .

Iwonko 1 ,bardzo lubię tego kłosowca i długo nie mogłam na niego trafić , warto go mieć bo bardzo zdobi ogród .Z liliowców jestem zadowolona i mam nadzieję że zeszłoroczne też zakwitną a wczoraj kupiłam dwa następne .

Iwonko 0042 ,,róża Lampion jest kolorowa jak lampion , to zdrowa róża i bardzo obficie kwitnie , nie mam z nią kłopotu a jest u mnie trzeci rok . Po rozwinięciu robi się bardziej żółta .W zeszłym roku ją przesadzałam , ale zupełnie tego nie odczuła , kwitnie jak zawsze obficie .

Pozdrawiam Wszystkich cieplutko i życzę odpoczynku ,wspaniałych kwitnień ,oraz słoneczka i deszczyku w sam raz .

Obrazek

Obrazek
Wczoraj kupione

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zawisak , jedna z najpiękniejszych ciem o niespotykanym kolorze , zawiesza się na kwiatach jak koliber , śliczna .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Eluś ,teraz widać jaki piękny Twój oród,tyle kolorów ,odmian i bardzo zadbany,zdjęcie ogólne rewelacyjnie go pokazuje ,podpory też robią wrażenie i dodają elegancji ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Elu piękne liliowce nabyłaś :) będą się pięknie prezentować w ogrodzie :)
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Widzę Elu, że tak jakja zrobiłaś lilliowcowe zakupy :wink: to zawssze poprawia nastrój a Twoje są przepiękne.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Elu.....bardzo ładny kolorek liliowca na ostatnim zdjęciu. ;:333 . Gdzie ty takie piękności nabywasz, u mnie w ogrodniczych.. ;:222 , a może i dobrze bo nic prócz liliowców na swoich areałach bym nie miała. ;:oj . Nie ma jak to kupić już kwitnące, od razu się widzi czy się podoba czy nie. Wysyłkowo na zdjęciach wszystkie ładne. ;:306
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Elu o tej ci mówiłam to daj znać.
Obrazek
To taka miniaturowa jakby.
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

Liliowcowe nowości są piękne ;:167
A co to za odmiana tego pierwszego okazu?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Elu, ładne liliowce zakupiłaś ;:333
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Elu, piękny jest ten Twój ogród w rozkwicie ;:180
Ładne odmiany liliowców rosną u Ciebie. Szczególnie spodobał mi się ten półpełny, ciemny z poprzedniej strony ;:333
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”