Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

Zuziu to niedługo się dowiesz czy masz to co kupiłaś. U mnie niestety z wiosennych zakupów same pomyłki, tylko czekam aź wszystko się rozwinie i będę reklamowała.

Byłam w liliowcowym raju :tan kupiłam sporo liliowców i kilka innych kwiatków ale zdjęcia jutro. Powiem tyle, źe mam pełen bagaźnik i tylną kanapę. Mąź źyje nie padł na zawał ;:180
A teraz kilka zdjęć z nowych nabytków:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu , Twój mąż nie dostał zawału , ale my tu na forum to możemy tego nie przetrzymać , czyżbyś była w Wojsławicach ? bo tam właśnie jest święto liliowców . Co roku się tam wybieram , ale tam trzeba tylko samochodem i niestety nie mam z kim ;:145
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu...szczęściara z ciebie, pełny bagażnik cudeniek. ;:138 . U mnie coś zrobiła się posucha , nic nowego nie przybyło. :wink: Piękne liliowce kupiłaś, czy mają nazwy. :?: Pytam bo niektóre takie podobne do siebie..sama swoich niektórych liliowców nie mogę dobrze sfocić, jednego dnia na zdjęciu wychodzi fiolet, drugiego bordo. ;:306
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu śliczne liliowce kupiłaś. A na kolejne fotki czekam z niecierpliwością.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Aniu zaszalałaś ;:138
Wybrałaś piękne odmiany, było warto moknąć w deszczu :wink:
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Elu w Wojsławicach będę w niedzielę :heja tylko to będzie mój pierwszy dzień wakacji więc poza tym, że mało miejsca w samochodzie to jeszcze ciężko bedzie po tych zakupach by mąż przeżył następne :wink: Byłam w szkółce dobrze zaopatrzonej u Barcikowskich, teraz będe miała okazję drugi raz tam jechać pod koniec sierpnia lub na początu września.

Zuziu wszystkie mają nazwy, niestety deszcz lał i niektóre się zamazały wiec mam trochę pracy z rozszyfrowaniem. A kolor liliowców różni się też w zależności od pory dnia w jakiej się zdjęcie robi, no i oczywiście czym sie robi :wink:

Alu zaraz dodaje kilka następnych :wink:

Seba to moknięcie niestety już mi nosem wychodzi...

Three Tears
Obrazek

Cosmopolitan
Obrazek

Night Embers
Obrazek

Gamma Quadrant
Obrazek

Flamboyant Edges
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

Ale piękne kwitnienia w tym wątku ;:303
Jednak moim faworytem jest Night Embers ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Aniu , jak byś tak nie po drodze przejechała przez stolicę i znalazła odrobinkę miejsca choćby na dachu samochodu to ja chętna do podróży do Wojsławic po liliowce , po liliowce , po liliowce . ;:306 Zakupy super zrobiłaś ;:180 Wierzbę przytnij jak najkrócej nawet o połowę , to się zagęści . ;:167
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Aluniu jeszcze trochę będzie tych kwitnięć :wink:

Elu niestety Warszawa mi nie po drodze :wink: ale Ty masz sporo szkółek w okolicach gdzie można bardzo dobre zakupy zrobić.

To kwitnięcie starego liliowca
Obrazek

Zakwitła też kolejna lilia
Obrazek

A to nowe złocienie lub jak u mnie mówią margaretki (wiem, że inaczej się pisze ale tak się mówi u nas :wink: )
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Aniu liliowce urzekające,a ta margherita rurkowa jest śliczniuchna,czy z nasion czy sadzonkuje się ją?
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu liliowce piękne ;:63 jest co podziwiać ;:173
1Kasia1
100p
100p
Od: 1 lut 2016, o 17:23

Post »

Aniu jakie szaleństwa liliowe!!!
Ja przemycam nowe, zakupione roślinki.
Ale czasem córki wyczają je już w gruncie i wtedy słyszę z drugiego końca "Mamo znowu......!!!!" :;230
Pozdrawiam - Kasia :)
Dom w Lukrecji z ogrodem
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Bożenko nie mam pojęcia jak będzie z tą margaretką, najpewniej rozmnożyć przez podział bo one powinny ładnie przyrastać. Zobaczymy w przyszłym roku na razie to cztery patyki, kupiłam jeszcze dwie ale są w pąkach, kremowa postrzępiona i i biała.

Mariusz będą następne :wink:

Kasiu za dużo kupuje by to przemycić poza wzrokiem domowników :wink: Jak już zrobię to co mam zaplanowane to zakupy będą skromniejsze ale na razie puste rabaty straszą i trzeba je obsadzić. A w planach jest jeszcze kilka miejsc do zagospodarowania więc pewnie całt przyszły rok minie mi pod dyktando kwiatowych zakupów.

Jak się obudziłam koł 7 rano to lało. Beczki na wodę napełnione aż się z nich przelewa, liliowce nie wyglądają pięknie ale pokażę jeszcze kilka nowych zakupów :wink:
Woodpecker
Obrazek

Little Women
Obrazek

Finish Line
Obrazek

Brilliant Circle
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Kobieto ;:oj faktycznie zaszalałaś i można powiedzieć, takie zakupy to ja rozumiem - radość i zadowolenie , a przy tym sądzę,że nie będzie potrzeby reklamowania bo oczami kupowałaś a skoro sa etykiety to ewentualnie sprawdzisz czy stanowią "komplet" :D
Lubię liliowce z oczkiem - odmiana "Brilliant Circle" jest urocza. To miniaturka (ok 30-40cm) lubię takie i mam kilka odmian.
Szkoda, że kupiłaś Night Embers bo ja mam dużą kępę, jesienią wykopuję aby podzielić i przy okazji odłożyć dla chętnych.
Złocienie extra !!! a rozmnażanie tylko wegetatywne- przycina się po kwitnieniu i kępa zaczyna sie rozrastać. Można pod koniec lata wykopać i podzielić na pojedyncze rozety ( łatwo się dzieli nawet sama przy wykopywaniu) lub na wiosnę jak komu pasuje. Miałam kilka odmian złocienia wielkiego - bezproblemowy.
To teraz pokaż jeszcze hosty - pozdrawiam i z niecierpliwością czekam z ;:65
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Aniu nie mogę się napatrzeć ;:173
U mnie dzisiaj zakwitł pierwszy w mojej karierze ogrodniczej ;:306
Pięknie pachnie, aczkolwiek zakwitł inaczej niż oczekiwałem ;:224