Powolna metamorfoza - 2008 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

liska pisze:
bishop pisze:Izo, chyba nie zamienilabyś zmartwień domowo-ogrodowych znów na blok :lol:
W życiu ! Jej jaki teraz mam spokój... sąsiadka nie przychodzi co chwila... nie muszę gadac z nikim ... i mogę się zachwycac moimi roślinkami hihihihi

yyyy co to są big bagi????
Lisko dobre hi hi ja jak mieszkałam wcześniej w bloku , to miałam taką sąsiadkę co przychodziła i kilka razy w ciągu dnia. Ktoś puka ...otwieram drzwi i słyszę ... Jolu jak robisz kiszone ogórki ? ..... za 20 min znów pukanie.... otwieram patrzę znów sąsiadka i słyszę....Jolu jak robisz krupnik bo zapomniałam .O pożyczaniu już nie wspomnę :?
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Krzysiu dziękuję za piękną drogę :D ale bym się nią puściła gdym mogła :twisted:
Teraz taka kulejąca prawie nie chodząca to tylko mogę pomarzyć . :wink:
Zdjęcie piękne jeszcze raz dziękuję :lol:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

jollla500 pisze:
liska pisze:
bishop pisze:Izo, chyba nie zamienilabyś zmartwień domowo-ogrodowych znów na blok :lol:
W życiu ! Jej jaki teraz mam spokój... sąsiadka nie przychodzi co chwila... nie muszę gadac z nikim ... i mogę się zachwycac moimi roślinkami hihihihi

Lisko dobre hi hi ja jak mieszkałam wcześniej w bloku , to miałam taką sąsiadkę co przychodziła i kilka razy w ciągu dnia. Ktoś puka ...otwieram drzwi i słyszę ... Jolu jak robisz kiszone ogórki ? ..... za 20 min znów pukanie.... otwieram patrzę znów sąsiadka i słyszę....Jolu jak robisz krupnik bo zapomniałam .O pożyczaniu już nie wspomnę :?
Moja notabene tez Jola była gorsza... jak przyszła to potrafiła gadać bez przerwy ... a ja stałam i modliłam się, żeby sobie poszła... porafiła tak w nieskończoność... brrr... nic nei mówiłam, bo jej mąż pił i bił i to ja dzwoniłam na policję i pogotowie i ja biegałam go uspokoić..do tego ma 4 dzieci w tym jedno niepełnosprawne... pomagałam jak mogłam... a ona biedaczka chciała się odwdzięczyć i tak przychodziła na pogaduszki ... nigdzie więcej nei chodziła... to chciała sobie pogadać ... teraz dzwoni do mnie a że nei pracuje to nie ma kasy więc się ogranicza ... a ja lubię spokój....ostatnio coraz częściej wyłaczam komórkę wieczorem...

sory Krzysiu, że u Ciebie... rozpędziłam się...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

Krzysiu nie możesz po prostu gdzieś usypać na górkę a potem jak porzeba to ją rozplantujesz ;:80
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Wiem lisko bo kiedyś opowiadałaś o tej sąsiadce :(

Witaj :D Krzysiu
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Krzysiu, widziałeś ? :shock: :lol:

Może Joli podwórko Cię natchnie ?

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 511#588511

a tu, już tylko praktyka na pagórki :wink:
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

jollla500 pisze:
liska pisze:

Jolu, a teraz masz to samo w swoim wątku lub na pw :wink:

Sorry Krzysiu.

A dlaczego nie chcesz tej gleby "przechowywać" na "kupach" w pobliżu miejsc docelowych? A na wiosnę sukcesywnie rozplanowywać.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Toxyczni znajomi faktycznie potrafią dać się we znaki. Z jednej strony krew zalewa, a z drugiej szkoda nieszczęśliwych ludzi :cry: A asertywnośc to jedna z trudniejszych sztuk :lol:
A forum jest idealnym rozwiązaniem. Można mieć gości omijając jednocześnie wszystkie uciążliwości gościny :;230

Ziemię na razie trzymam na kupce, i jak to kupka, ma swoje ograniczenia: jest szersza niż wyższa. Ziemię z wiosennego oddarniania też trzymałem na kupce, później była jak znalazł do leśniej rabaty. Tą też wykorzystam, ale później. Nie chce usypywać kupek na ogrodzie, bo jeszcze nie wiem, gdzie będą potrzebne i kiedy. Więc pomyslałem o tych bagach, w Danii widziałem tak przetrzymywany torf lub podłoże do pieczarek.
Magdo, na tak małej działce praktycznie wszędzie jest "w pobliżu miejsc docelowych" :;230

A bruk Jolanty śliczny, i ma to do siebie, że z czasem będzie jeszcze zyskiwał na urodzie :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczne zdjęcia i piękny ogród :wink: Aż miło się tutaj zagląda. Fajne jest też to, ze można wiele się u Ciebie dowiedzieć. Pozdrawiam cieplutko i obiecuję tutaj wracać :D
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Priam pisze:Śliczne zdjęcia i piękny ogród :wink: Aż miło się tutaj zagląda. Fajne jest też to, ze można wiele się u Ciebie dowiedzieć. Pozdrawiam cieplutko i obiecuję tutaj wracać :D
Dziękuję :D To w głównej mierze zasługa moich Gości :D
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

... eee, i tak wszystko zależy od ... Gospodarza ! :D
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

Krzysiu wpadłam ci życzyć dobrej nocki ;:41
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Krzysiu w rewanżu za Twoje piękne zdjęcie przyniosłam Ci zdjęcie Gucia (ciekawi mnie jak je nazwiesz ) :lol: :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Pantoflarz! :wink:
Awatar użytkownika
Jadzia1