Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

Aniu wszystko pięknie kwitnie :) rabatki nabierają kształtów czekać tylko aż się rozrosną ;:63 Hmm no faktycznie widać różnicę w rozmiarze kwiatów te większe to jakieś starsze sadzonki czy jakieś odmiany olbrzymie ? :)
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu.. kolejna variegatka aster, nie drażnij mnie. ;:306 Wszystko by się chciało mieć, przede wszystkim większą działeczkę aby to wszystko posadzić. ;:oj . Moje liliowce także już kwitną tylko coś widzę że w tym roku mniej mają pąków niż zwykle. :wink:
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, zadałaś mi pytanie u mnie,odpowiem Ci u Ciebie.Trzeba sadzić co 60 cm.do metra,ale zależy też jakie dajesz powojniki. U mnie jest 4 metry długość ogrodzenia na piwnicy i są tam 2 dobrze rozrośnięte ,ale po bokach powinny jeszcze być dwa, czyli 4 sadzonki.Mam ale inne odmiany,więc wnet kolorystycznie się urozmaici. :wit
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Mariusz te większe kwiaty to takie odmiany, dla porównania odłamałam zwykłego liliowca fulva (rdzawego). Liliowce dopiero zaczynaja swój pokaz najwięcej pewnie będzie kwitło jak wyjedziemy na wakacje, ale poproszę mamę niech robi zdjęcia :wink:

Zuziu tych variegatek kilka jeszcze jest i kilka przybędzie :wink: U mnie nie zauważyłam by liliowce miały mniej kwiatów, a nawet po przesadzeniu mają więcej pąków i licze na bardziej obfite kwitnięcie.

Bożenko jak mam co 2m deskę, to na taki kawałek 3 powojniki i powinno ładnie wyglądać? Nie chce posadzić za gęsto bo później ciężko będzie przesadzić i wyplątywać z siatki :wink: Co do odmian to raczej będzie kolorowo, no i będę kupować co będzie w promocji, bo wychodzi, że potrzebuje 18 sztuk a to już trochę jest.

Zaczął się sezon na przetwory, malinki przerabiam na soczek, trochę tez zrobię samych zasypanych cukrem do budyniu :wink:
Obrazek

Obrazek

Kwitnie kolejny floks Pepermint Twist
Obrazek

Rozkwita dalia
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Aniu ,takie powojniki co jednako w czasie kwitną i długo do jesieni ,posadź je tak jak ci pasuje ,zawsze można przyciąć! U mnie przeszła nawałnica!
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu..to może swoje liliowce powinnam przesadzić, skoro piszesz że twoje wręcz po takim zabiegu kwitną obficiej. :roll: Soczki malinowe mniam, mniam.. ;:128
1Kasia1
100p
100p
Od: 1 lut 2016, o 17:23

Post »

Aniu już masz maliny w takich ilościach, u mnie dopiero pojedyncze sztuki się pojawiają. ;:138 za przetwory! Ja nie muszę robić, bo dzieci zjedzą na bieżąco każdą ilość :D
Miłej niedzieli :)
Pozdrawiam - Kasia :)
Dom w Lukrecji z ogrodem
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Aniu mamy początek lata i Ty nadal coś sadzisz :D
Dobrze by było już skończyć i cieszyć się tym jak rośnie i kwitnie bo nie zdążysz nacieszyć oczu.
Ja też co prawda mam jeszcze kilkanaście roślin w doniczkach ale chyba je tylko zadołuję bo kilka dni temu zmieniłam plany co do jednej z rabat i trzeba czekać do jesieni.
Hostowe maluszki śliczniutkie - w tej grupie to dopiero zaczynam wiec w doniczkach 1 - 2 kłowe ale dopieszczam i mam nadzieję,że za rok już będzie na co popatrzeć.
Twoja Orange Marmalade jest piękna - wpada w oko z racji kolorystyki.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Aniu , ja też ciągle coś sadzę ,bo albo czegoś brak na rabacie , albo coś ładnego trafiłam i tak przez cały sezon ;:306 , więc rozumiem Cię doskonale .Ładne odmiany host ,lubię jak zakwitną długimi pędami z dzwoneczkami , a czasem nawet pachną .Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Bożenko zawsze można przyciąć, ale zależy mi aby rośliny miały miejsce i mogły swobodnie rosnąć.

Zuziu moje liliowce poszły do świeżej ziemi z obornikiem więc dostały kopa do kwitnięcia, przedtem rosły pod drzewami i nie miały za dużo jedzonka.

Kasiu u nas już się wszyscy przejedli malin, więc trzeba przerabiać by się nie zmarnowały co drugi dzień mam taką miseczkę. A żółte i czarne lądują w nalewce.

Krysiu ja będę sadzić do jesieni :wink: Mam sporo planów do zrealizowania, jedynie sianie trawy odłożę na jesień bo teraz za dużo trzeba podlewać. A host jeszcze przybędzie, we wtorek jadę na zakupy ;:138

Elu w ogrodzie zawsze się znajdzie coś do przesadzenia :wink: a zwłaszcza w takim który dopiero powstaje tak jak mój.

Dziś miałam lenia 8-) czasami tak jest, że po całym tygodniu pracy trzeba odpocząć. Ale i tak trzeba było wszystko podlać, zerwać maliny, zrobić obiad, nakarmić zwierzaki... czyli nie takie do końca nic. Za tydzień już będziemy na wakacjach, mam zamiar odwiedzić wojsławice, pewnie bez kwiatka do domu nie wrócę.

A teraz jeszcze kilka host:
Mata Hari
Obrazek

Warwick Comet
Obrazek

Risky Business
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

A ja właśnie dzisiaj robiłem sok z czarnej porzeczki.
Aniu liliowce z czym mogą ładnie się komponować ?
Nie mam kompletnie pomysłu.
Roślinki dorodne, widać, że nie brakuje im wody ;:333
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Seba czarnej porzeczki mam młody krzak dopiero wsadzony, więc pewnie w przyszłym roku będzie dopiero kilka sztuk do poskubania. U mnie liliowce mieszam ze wszystkim, irysy, floksy, rozchodniki okazałe im bardziej kolorowo tym lepiej :wink: Wszystko podlewam więc nie może im wody brakować :wink:

Zakwitły kolejne liliowce
Obrazek

Nile Crane
Obrazek

Obrazek

Flame Purple Eye
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Aniu pięknie zakwitły Ci liliowce ja mam dwa młode i tylko jeden będzie kwitł ciekawe czy kolor się sprawdzi. Chciałam zapytać kiedy będziesz siała trawę to znaczy chodzi mi o miesiąc bo mi by się tez przydało.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Alu trawę jesienią i wszystko zaleźy od pogody, moźna teraz ale wtedy trzeba mocno podlewać codziennie by miała szanse wzejść.

Zakwitają kolejne liliowce

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Liliowce piękne, moje ulubione ;:180 . Także codziennie podglądam czy jakiś nowy zakwitł.. ;:306 . Z tegorocznych posadzonych na wiosnę tylko jeden ma pąka i najbardziej na niego czekam czy będzie taki jaki miał być. ;:173 . Pozdrawiam. ;:167
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”