Iwonka1 Ostatnie dni to u mnie

pogoda taka i do roboty i do odpoczynku, wykorzystuję na
maxa!
Te powojniki biedronkowe to bardzo żywotne odmiany..oczywiście nie wszystkie ale te ,które pokazuję to prawdziwe terminatory i widzę, że sprawdziły się we wszystkich ogrodach.Liliowców mam kilkanaście,niektóre zakwitną po raz pierwszy ale to nie są odmiany dla koneserów i miłośników ...
anabuko1 Aniu dziękuję za tak miłe słowa względem ogrodu i moich zdjęć!

Roślin rzeczywiście nazbierałam sporo i wcale jeszcze nie rezygnuję z nabywania nowych..jestem niejako uzależniona od nich i uwielbiam znosić coraz to nowe ...
Biedronka641 Alu, zauważyłaś biedroneczkę

ona tak się wdzięczyła i pozowała,że musiałam ją pstryknąć... Nie szukam owadów jako obiektów do fotografowania /ten etap mam już za sobą/ ale ta biedroneczka mnie urzekła!

A Tobie i mnie dobrze się kojarzy !

Często owady wchodzą w kadr obiektywu całkiem przypadkowo co jest mile widziane...
Liliowców też nie podlewam bo rosną poza zasięgiem mojego podlewania , musiałabym podpinać węża poza ogródkiem a na to nie znajduję ochoty...

rzeczywiście są zdrowe i nie chorują.Bo to stare , dobre odmiany nowych niewiele posiadam.
Interesująca Cię trawka to turzyca the beatles..

W ub.roku bardzo urosła i jakoś nie miała uroku...podzieliłam na kilka i posadziłam oddzielnie ale obok siebie i teraz mi
się widzi.
Porzeczki czerwone i czarne zjadamy na świeżo ,troszkę mrożę do zimowych ciast,pijemy kompoty ale soków jak dawniej nie robię bo nie ma chętnych...Ale mam po 2 krzaczki to nie ma problemu...
Konwalniki przesadzałam jesienią , część dnia cieniuje je jałowiec i tu im widać dobrze muszę i inne dosadzić w tym miejscu/ oczywiście ziemia kwaśna ale Ty to oczywiście wiesz/W nocy też u mnie coś niecoś popadało teraz jest pochmurno..
plocczanka Lucynko dziękuję za miłe odwiedziny i ciepłe słowa! Liliowce mają pąków dużo ale to kwiaty jednego dnia! Obrywanie przekwitniętych kwiatów mnie trochę wnerwia...
porcja witaminek na dobry dzień!