Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Ewelina, same ślicznotki pokazujesz. Jeżówki jakie piękne. I róże i lilie... Pięknotki!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Pokazałaś panoramę swojego ogródka i pięknie masz, więcej takich zdjęć. Pod domem wysokie trawy, potem niżej mniejsze--super masz ;:138
Wiesz co , ja sama nie dowierzam ,ze to Gizelka, zwłaszcza ,że kupiłam drugą , małą i rośnie jak krzaczek. Ale wszystkie cechy Gizelki ma . Tak sobie myślę ,że to iż musiała się dobijać do słońca wśród gałęzi jabłoni , tak ją wyciągnęło :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny ogród, tyle kwiecia i kolorów...na pewno przyjemnie w takim ogrodzie pracować. ;:63 Sił dodają te kwitnące, praca nie poszła na marne. ;:173 . Liliowce.. ;:333
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelinko, dziękuję ;:196 Urodziwa ta trawka, będę musiała zakodować nazwę! ;:333
Fioletowe pysznogłówki super! ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

;:oj to już tak rozwinięte i ukwiecona jezowki masz .
Przepiękne różne damy różane.piękne odmiany.
A u liliowce radość sprawiają. Ja też mam sporo nn. Ale to nic. I lilie piękne. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich. Ba ,mam taką słabość do nich, ze notorycznie je dokupuje. ;:173
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, te białe lilie śliczne! ;:63
Jeżówki już w pełnym rozkwicie :roll:
Pięknie i obficie kwitnie Ci begonia kaskadowa ;:215 i ładnie komponuje się z komarzycą. ;:333
Nawet pysznogłówki już w pełni kwitnienia! ;:303
No i róże ;:333 i liliowce ;:333 , a na tych ostatnich jakieś mrowisko się szykuje.... ;:218

Cudnej pogody życzę, pewnej, nie kratkowanej. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Ależ moc różnorodnego kwiecia u ciebie Ewelinko ;:oj
Jakie piękne już jeżówki. Na moje czekam i już się doczekać nie mogę, a one dopiero koszyczki ze środka pokazują. Róż masz dużo. Pewnie gdybym rok temu była bardziej aktywna na forum też byłabym bardziej w temacie... Zarażacie różyczką ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko no to jak będziesz chciała wiesz gdzie uderzyć :D Róże szaleją a Fairy już dawno mnie urzekła, próbowałam ukorzenić, ale nic z tego i właściwie mam ....ale jeszcze nie u mnie :;230 Róże okrywowe mają w sobie coś! Widzę juz kwitnące liliowce :D Przed nami znowu weekend więc udanego weekendu życzę ;:168
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Moja The Fairy tez startuje, ale gdzież jej do Twojej ;:oj No zobaczymy, może się rozkręci, bo pąków ma sporo....

Szkoda, że nie mam Abrahama, piękny...

No i jeżówki mi nic nie kwitną, hmm... :?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Właśnie przed chwilką wykosiłam trawnik i teraz zasłużona kawka :wink: . Uwielbiam zapach świeżo skoszonej trawy a i ogród prezentuje się o niebo lepiej . U mnie dzisiaj grzeje dość mocno ale podobno zapowiadają jakieś burze. Oby było spokojnie.

Obrazek

Mariolu jeżówki odmianowe kupiłam w zeszłym roku , piękne są ;:138 . Myślę, że z czasem pokuszę się o więcej. Róże czarują ale jeszcze malutkie są ;:173 .

Jeżówka Buttefrly Kisses albo ink Dougle Delight, jak zwykle nie podpisałam ;:223 .

Obrazek

Karolino dzięki ;:196 . Ta Twoja róża to nieważne czy Gizelka czy nie ale jest boska ;:138 . Czy ona Ci powtarza kwitnienie ??

Arabella wciąz kwitnie ;:333 .

Obrazek

Zuza masz racje, przyjemnie cokolwiek robić na zewnątrz. Nie mogę uwierzyć, że jeszcze dwa lata temu nie było prawie nic ;:oj . Liliowce są cudowne i jest ich tak dużo , na pewno będę kupowała następne.

PS na studni .

Obrazek

Basiu jeśli zechcesz to we wrześniu mogę Ci ją podzielić i wysłać. Pysznogłówek mam kilka kolorków a najbardziej podoba mi się biała, która jeszcze nie zakwitła . W tym roku urosła bardzo wysoka i zasłania mi wszystko ;:306 . W ten oto sposób wiecznie jest coś do przesadzenia .

Hortensja bukietowa nn. Zaczynam podejrzewać, że to jakaś miniatura bo tnę ją co roku nisko a ta wypuszcza masę niewysokich i cienkich pędów :roll: .

Obrazek

Aniu jeżówki starają się jak mogą a jeszcze kilka w pąkach . Liliowce są u mnie nn głównie z mojej własnej głupoty bo nigdy nie zapisywałam ich nazw ;:222 . Teraz trochę żałuję . Jak tylko kępy będę miała już większe to postaram się je nazwać po imieniu .

Obrazek

Lucynko dziękuję za pochwały w imieniu moich roślin. Starają się jak mogą ;:108 . Rzeczywiście na jednym liliowcu jest jakaś schadzka mrówek , dopiero po Twoim wpisie zauważyłam ;:306 . Dziękuję i wzajemnie udanej pogody życzę ;:196 .

Obrazek

Moniko mam kilka odmianowych jeżówek i nie wszystkie jeszcze kwitną. Najwidoczniej są wcześniejsze i późniejsze odmiany . Róże pokochałam od tego roku bardzo mocno i na pewno będę je sadziła ;:108 . Różyczka jest bardzo zaraźliwa więc uważaj :;230 .

Compassion.

Obrazek

Marysiu na pewno uderzę w odpowiednim momencie :lol: . The Fairy to fajna różyczka ale tego roku strasznie wielka mi urosła i w jednym miejscu dusi mi lawendę ;:222 . Bardzo dziękuję i wzajemnie udanego weekendu życzę ;:168 .

The Fairy dusząca lawendę .

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Aniu nie martw się na pewno Twoja The Fairy się rozkręci ;:168 . Jeżówki też jeszcze nie wszystkie u mnie kwitną więc może masz jakieś późniejsze odmiany ?? Abrahamek śliczny i cudnie pachnie ;:138 . Muszę niestety jesienią go przesadzić ale mam nadzieję, że dzielnie to zniesie.

Gipsy Queen i Hanna.
Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko jak patrze na Twoją Anabelkę, ;:oj to mam ochotę swoje wywalić. Chyba muszę się przemuc i przywiązywać do palików, obręcze jako podpory się nie sprawdziły. ;:222 Koszisz, gładzie szlifujesz, jeszcze panele zamierzasz położyć. :shock: Szybkiego powrotu do zdrowia dla M. ;:168

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Ewelina, ja też kiedyś w ogóle nie zwracałam uwagi na nazwy odmianowe kwiatów. Nie było mi to do szczęścia potrzebne. Ale teraz zmieniam zdanie :) Próbuje rozszyfrowywać niektóre rośliny, z różnym skutkiem.

U mnie susza wysuszyła trawę i nie ma potrzeby kosić. Tylko chwasty miejscami sterczą ;:oj ale nie będę werczeć kosiarką dla
kilku -nastu, -dziesięciu, -set chwastów.

Piekną masz tą różę lezącą na lawendzie! Cudna. U mnie ani The Fairy, ani lawenda nie zagościły na dłużej...
Kurczę mój ogród po dwóch latach to wyglądał mega marnie w stosunku do Twojego. Tzn, ze Twój za kilka lat będzie jeszcze piekniejszy niż jestem sobie w stanie wyobrazić :)

PS.Odpoczywam, dziewczyny pojechały na kolonie nad morze. 10 dni-względnego spokoju!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Ale masz hortensję, tą ostatnią ;:oj Wiesz, naprawdę ciężko mi patrzeć na te śliczności, co u Ciebie rosną, bo po prostu zazdrość tak mnie zżera, że czasami idę na pięć innych stron i dopiero wracam :;230
Clematisy to chyba mnie nie lubią. Rosnąć rosną, kwitnąć kwitną, ale to są pojedyncze, małe w sumie sztuki. Jak mi wyrośnie w sezon na dwa metry, to się w połowie złamie.. Jak zacznie kwitnąć, to mu wiatr zrywa ta ogonki czepne i muszę go podwiązać, no to straszy ;:306
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ewelinko Anabelka pięknie kwitnie, ja chciałem posadzić u siebie też, ale przez pomyłkę dostałem różową zobaczymy co z niej wyrośnie ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”