Wiejskie podwórko - aguskac cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tamtegroczna wiosna, co była i zbyt szybko minęła...
Obrazek Obrazek Obrazek

Coś się tam z tego ukorzeniło :)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agrest i jeżynę przytargałam z działeczki
Obrazek

nawysiewałam to i owo, ukorzeniałam winogrona i nie tylko
Obrazek Obrazek

kupiłam róże
Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pytałaś u mnie o bluszcz. Mam posadzony w kilku miejscach.Potwierdzam Twoje spostrzeżenie - przez pierwsze 2-3 lata rośnie powoli. Potem jednak roczne przyrosty niektórych pędów osiągają 30-50cm. Cierpliwość jest cnota ogrodnika moja droga. Musimy obie uzbroić się w cierpliwość. Ja ostatnio posadziłam przy płocie od parku i chciałabym szybko mieć zielony parawan...
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Izuś. Mi się też marzy wiecznie zielona ściana, bo mam taki jeden "bluszcz" a raczej jakieś dzikie wino, ale to to traci liście jesienią. Za to rośnie błyskawicznie.

Mój mąż puścił kilka lat temu bluszcz na słup, ale nie zadbał o to by się piął i co jakiś czas go kosiarką traktował. :twisted: Jak już go wypatrzyłam w tej trawie kiedy sadziłam wiciokrzew to dałam mu sznurek i teraz się pnie, powoli, ale jednak :) mam nadzieję, że za kilka lat ten mój piękny słup trochę się zazieleni lub zawiciokrzewi :lol:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje zdobycze z ubiegłej wiosny , tylko nie wymagajcie, bym znała nazwy bo kompletnie nie mam pamięci do nazw roślin :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek

a moje jesiony takie łyse są calutką zimę i spory kawałek wiosny, bardzo późno puszczają liście i jako pierwsze je gubią. Może ktoś wie czy można nimi okrywać rośliny? czy nie ma w nich żadnych np szkodliwych garbników?
Obrazek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Chyba u Ciebie jeszcze nie byłam, ale obiecuję że w wolnej chwili wszystko zobaczę.
Wysłałam Ci wiadomość na pv, przeczytaj... :P
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabriela pisze:Chyba u Ciebie jeszcze nie byłam, ale obiecuję że w wolnej chwili wszystko zobaczę.
Wysłałam Ci wiadomość na pv, przeczytaj... :P
Skarbnica wiedzy z Ciebie :)
Już wszystko przetestowałam i działa!!!!
Jak znajdziesz chwilkę to zapraszam, ale uprzedzam, ja się dopiero rozkręcam w ogrodzie :lol:
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu gdy weszłam na Twoje włości to oniemiałam, jaka natura, jaki klimat, wszystko swobodnie rośnie. Zdjęcia z maja to jedno wielkie piękno, te stokrotki, mlecze i kwitnące jabłonie to raj na ziemi. Podziwiam też waszą ciężką pracę ale widać jej efekty, następują duże zmiany i porządek. Pytałaś o nazwę starej jabłoni, jest to Spartan, słodki, soczysty i chrupiący, odmiana zimowa. Serdecznie pozdrawiam
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i byłam, przeszłam wzdłuż i wszerz, i jestem oczarowana miejscem w którym mieszkasz i tworzysz Twój ogród.
Podoba mi się w jaki sposób opisujesz to co robisz, i dokumentujesz pięknymi zdjęciami.
Zdjęcia zimowe super... ;:215
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irena37 pisze:Agusiu gdy weszłam na Twoje włości to oniemiałam, jaka natura, jaki klimat, wszystko swobodnie rośnie. Zdjęcia z maja to jedno wielkie piękno, te stokrotki, mlecze i kwitnące jabłonie to raj na ziemi. Podziwiam też waszą ciężką pracę ale widać jej efekty, następują duże zmiany i porządek. Pytałaś o nazwę starej jabłoni, jest to Spartan, słodki, soczysty i chrupiący, odmiana zimowa. Serdecznie pozdrawiam
Irenko... Ty takie komplementy?? ... :oops: może kiedyś choć w malutkim kawałku Cię dogonię.
Ta jabłoń o której mówisz to ta moja najpóźniejsza?? co ma małe jabłuszka? Twój opis by się zgadzał, ale myślałam, że Spartany są większe. Super są , jeszcze się nimi zajadam, no i sporo nasuszyliśmy.. pycha.
Cieszę się, że podobał Ci się mój wsiowy ogródek :) Mnie też oczarowuje najbardziej w maju i czerwcu . Nawet mój łąko-trawnik mi się podoba, najbardziej tak z tydzień po koszeniu, kiedy stokrotki znów zakwitną. Muszę tylko bardziej zadbać o wysepki. Ładne ich zakomponowanie i dopieszczenie to będzie mój nr 1 na ten rok. Pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabriela pisze:No i byłam, przeszłam wzdłuż i wszerz, i jestem oczarowana miejscem w którym mieszkasz i tworzysz Twój ogród.
Podoba mi się w jaki sposób opisujesz to co robisz, i dokumentujesz pięknymi zdjęciami.
Zdjęcia zimowe super... ;:215
Witaj na moim podwórku Gabrysiu :)
Czasem przy opisywaniu fotek ciśnie mi się jakaś zabawna historyjka, jak to było z polowaniem na jabłka na przykład :lol:
Mam jeszcze sporo fotek z lata do wklejenia, więc mam nadzieję, że czasem jeszcze do mnie zajrzysz.
Zdjęcia zimowe?? Jaka zima?? Gabi?? Zimy jeszcze nie ma :) To była nasza piękna polska jesień :lol: tylko w wersji czarno - białej. No... bardziej może białej niż czarnej :lol: :lol: :lol:
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj AGUŚ, widzę że już tęsknisz za wiosną, dobrze że wstawiasz wiosenne zdjęcia, aż cieplej robi się po obejrzeniu Twoich kwiatuszków. Muszę stwierdzić że w Tym roku poczyniłaś ogromne postępy w urządzaniu ogrodu. Pozdrawiam. Tadeusz.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to to co :shock: nie zima ? :;230
Wygląda jak z bajki...
aguskac pisze: Obrazek
aha, i na pewno jeszcze zajrzę ... :wink:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

a sasanki w tym roku zapomniały kiedy kwitnąć :)
zakwitły w kwietniu
Obrazek Obrazek Obrazek
potem we wrześniu..
Obrazek Obrazek

a jeszcze po drodze był kwiatek w lipcu, ale go nie opstrykałam :oops:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”