Witam serdecznie w moim wątku storczykowym
AKWELAN 209 - Mieczysławie epiphyllum zimowało u mnie z konieczności w postaci samych lisci-pędów- nie wiem jak nazwać prawidłowo

- bez korzeni.Widać nie zaszkodziło mu to żeby zakwitnąć. W tym sezonie od jesieni stoją w chłodnej średnio widnej piwnicy.Mam nadzieję na kwitnienia

a jak będzie to zobaczymy

Mieczyslawie też nie mogę mieć roślin takich jak bym chciała.Przy płocie z boku coraz mniej mogę sadzić bo jest tam b.sucho i rośliny marnieją- iglaki od sąsiadów ciągną wszystką wodę.Całkiem duży enkiant mi uschnął.
Ze storczyków mam 2 ludisy jedna discolor a druga alba zielone liście w złote wzory - obydwie małe rośliny.Myślę,ze od wiosny zaczną przyrastać . Od niedawna mam też cymbidium miniaturowe ,które w tej chwili kwitnie
Piesek wabi się Maksik,jest to piesek mojej wnuczki Madzi.Jest kochany przez całą rodzinę.Wieczorem ma już nie tęgą minkę bo jest zmęczony. Maksik jest chorowity,jest po operacji pod narkozą. Ma padaczkę chyba po urazową.Kiedyś skoczył za kotem z tarasu- dość wysoko.Bierze leki psychotropowe,czasami na stawy i one chyba powodują u niego ospałość.Jak się okazało jest ze złej chodowli stąd słabe stawy itd.
1 Grażyna 46,Iwona 0103 - Grażynko , Iwonko - cymbidium jest miniaturowe zaprosiłam je do mojego domu nie dawno

Kwiaty są w pięknym kolorze lila róż. Kupiłam już kwitnące
Pozdrawiam ciepło