Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.
Mnie jakoś Apricot fudge nie bardzo urzekła na fotkach była o wiele ładniejsza .Ciekawe jak z innymi liliami będzie Fajnie ,ze chociaż Ciebie urzekła .Masz juz fajne pomidorki 

- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Stasiu[stasia_ogrod] nie ma za co dziękować, serca sporo włożyłaś też żeby te roślinki wyglądały jak wyglądają
a ja się cieszę, że spodobało im się u mnie 
Aniu[TROJA] fakt jak zaczynają kwitnąć a nie pamięta się co się kupiło to efekt jest jeszcze lepszy
Piotrek[buum] no moje juki bym powiedział tak co dwa lata pokazują swoją moc, ale bądź cierpliwy, a na pewno i Twoja pokaże swój urok

Ewelinka[ewelkacha88] kolor Apricot jest taki delikatny, ma coś w sobie ta lilia jest inna niż wszystkie
niestety na moich zdjęciach nie widać tego efektu łał
Basiu[apus] lilie wodne są piękne
to prawda
nom pomidorki wiążą owoce ale słońca mało i nie dojrzewają 
Pestko ogród jakoś przetrwał burze, mokro cały czas mało słońca i słabo wszystko rośnie, w sumie temperatury też spadły, na szczęście zapowiadają ocieplenie

Aniu[tara] no ja jak sadziłem to zabezpieczyłem lilie, żeby właśnie nornica uczty nie miała, juka to zwykłą karolińska
Soniu [cyma2704] dmucham ile wlezie żeby deszcz poleciał do Ciebie
bo ja potrzebuję
no i oczywiście jak wspominałem druga naparstnica też kwitnie, może i jest mniejsza ale za to biała
miałaś dobrą rękę

Lenka[Carmelka00] polecam, na moich zdjęciach wygląda gorzej niż w rzeczywistości
więc powinna Ci się spodobać 
Jadziu[JAKUCH] moje zdjęcia są kiepskie ale na żywo nie wygląda źle u mnie, jest dość specyficzna więc nie każdemu może przypaść do gustu
na pomidorki czekam aż będą się czerwieniły

Aniu[TROJA] fakt jak zaczynają kwitnąć a nie pamięta się co się kupiło to efekt jest jeszcze lepszy

Piotrek[buum] no moje juki bym powiedział tak co dwa lata pokazują swoją moc, ale bądź cierpliwy, a na pewno i Twoja pokaże swój urok

Ewelinka[ewelkacha88] kolor Apricot jest taki delikatny, ma coś w sobie ta lilia jest inna niż wszystkie

Basiu[apus] lilie wodne są piękne

Pestko ogród jakoś przetrwał burze, mokro cały czas mało słońca i słabo wszystko rośnie, w sumie temperatury też spadły, na szczęście zapowiadają ocieplenie

Aniu[tara] no ja jak sadziłem to zabezpieczyłem lilie, żeby właśnie nornica uczty nie miała, juka to zwykłą karolińska

Soniu [cyma2704] dmucham ile wlezie żeby deszcz poleciał do Ciebie

Lenka[Carmelka00] polecam, na moich zdjęciach wygląda gorzej niż w rzeczywistości

Jadziu[JAKUCH] moje zdjęcia są kiepskie ale na żywo nie wygląda źle u mnie, jest dość specyficzna więc nie każdemu może przypaść do gustu

- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hej, piękne lilie, ja mam kilka i żadna jeszcze nie kwitnie ...
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lilie to moje ukochane kwiaty pięknie Ci się rozwinęły i na pewno cudnie pachną ja na razie nich nie mam ponieważ robię miejsce gdzie posadzę więc podziwiam Twoje cudo.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ masz lilii Mariuszu, u nas dopiero zaczynają nieśmiało kwitnąć.
- drakka
- 500p
- Od: 4 lip 2016, o 23:26
Mariusz, na pewno w przyszłym sezonie muszę powiększyć swoją kolekcję o apricot ! cudowne są !
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Mariuszu,w Twoim ogrodzie bardzo kolorowo,powojniki śliczne ,no i lilie które uwielbiam ,potrafią mieć takie formy i kolory ,że nie da się nie zachwycać ,tak zieloniutko u Ciebie ,u mnie susza niebotyczna i trawnik żółknie,pozdrawiam 

Hej, u Ciebie to już dużo się dzieje
Takie hortensje w czerwcu, no no 

- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Witam wszystkich odwiedzających
tydzień mnie nie było (urlopik) i mam trochę zaległości, na działce w sumie za dużo się nie zmieniło wszystko jakoś tak wolno rośnie, ogórki słabo, drzewka owocowe jakieś chore, jedyne co dobrze rośnie to trawa i chwasty...
Marlenko[wagabunga123] nie martw się i Twoje lilie pokażą na co je stać

Alicjo[Alicja125] zapraszam podziwiaj
moje lilie powoli, ale kwitną

Andrzeju[any57] no w tym roku dokupiłem trochę więc jest się czym pochwalić hehe
a lilie ładnie się odwdzięczyły

Angelika[drakka] polecam
musisz ją mieć, jest wyjątkowa 

Marto[koziorozec] no zieloniutko bo deszczu Ci u nas pod dostatkiem, lilie po woli kwitną, róże gniją zamiast usychać no ale jakoś ogród daje radę

Mateusz[Tulap] kwiatowo może i się dzieje, ale warzywnie i owocowo słabo w tym roku

-- 8 lip 2017, o 22:26 --
A teraz troszkę zdjęć z ogrodu
jak widać jakość zdjęć całkiem inna, bo i apart inny

Marlenko[wagabunga123] nie martw się i Twoje lilie pokażą na co je stać

Alicjo[Alicja125] zapraszam podziwiaj

Andrzeju[any57] no w tym roku dokupiłem trochę więc jest się czym pochwalić hehe

Angelika[drakka] polecam

Marto[koziorozec] no zieloniutko bo deszczu Ci u nas pod dostatkiem, lilie po woli kwitną, róże gniją zamiast usychać no ale jakoś ogród daje radę

Mateusz[Tulap] kwiatowo może i się dzieje, ale warzywnie i owocowo słabo w tym roku

-- 8 lip 2017, o 22:26 --
A teraz troszkę zdjęć z ogrodu

Mariusz jaką masz wielką cukinię! Lilie kwitną przepięknie! Ja mam tylko 4 sztuki
Miłej niedzieli

Miłej niedzieli

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Mariuszu
. Rzeczywiście jakość zdjęć całkiem inna
. Mógłbyś wstawiać większy format ale tak tez może być
. Lilie przepięknie się prezentują
. Pozdrawiam i udanej niedzieli życzę
.

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Widzę, że u Ciebie sezon liliowy już w pełni
Moje dopiero się zbierają, ale też zaraz będą. Lilie masz piękne, wypatrzyłam jakąś taką ciekawą z wąskimi płatkami. To pewnie jakaś azjatka. Dostałam w tym roku kilka od sympatii syna, ale takiej tam nie ma. To chyba u Ciebie będzie festiwal liliowy? 50 lilii, dobrze pamiętam?
Cukinię masz już wielką
za chwilę będzie z niej pyszne jedzonko 

Cukinię masz już wielką

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Mariusz, fotki pierwsza klasa, bo masz co utrwalać ... cała plejada wspaniałych lilii a czytam, że będzie więcej.
Wielkie brawa za warzywnik, masz tam wszystko co potrzeba i dorodne pomidory i wielkie cukinie.A wszystko czyściutko wyplewione.

Wielkie brawa za warzywnik, masz tam wszystko co potrzeba i dorodne pomidory i wielkie cukinie.A wszystko czyściutko wyplewione.

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Mariusz podpisuję sie obiema rękami ... identycznie jest u nasmaniolek pisze:Witam wszystkich odwiedzającychtydzień mnie nie było (urlopik) i mam trochę zaległości, na działce w sumie za dużo się nie zmieniło wszystko jakoś tak wolno rośnie, ogórki słabo, drzewka owocowe jakieś chore, jedyne co dobrze rośnie to trawa i chwasty...

Masz ciekawie zaprojektowane rabaty, powierzchnie wysypane więc ziemi nie widać i chwastów powinno być mniej a jednak narzekasz ...

Czy te czarne okrągłe to doniczki zakopane czy jakieś opaski ?
Hortensja obsypana kwiatami ... czyli zakwitła jeszcze w czerwcu . U mnie o tej porze z ogrodówek Endless Summer rozkwita.
Pozdrawiam
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Mariusz jakie wszystko u Ciebie dorodne
Pomidorom możesz troszkę przerzedzić liście, z racji tego, że jest u Ciebie wilgotno może ( odpukać) pojawić się ZZ.
Najlepiej zostawić liść pod gronem.

Pomidorom możesz troszkę przerzedzić liście, z racji tego, że jest u Ciebie wilgotno może ( odpukać) pojawić się ZZ.
Najlepiej zostawić liść pod gronem.