Od przybytku głowa nie boli część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli część 3

Post »

Nie mam host, dlatego fajnie, że je pokazujesz.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu piękne hosty ;:63 bardzo ładnie wybarwione i wyglądają bardzo zdrowo :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu, hosty śliczne, takie zdrowe, żywiutkie! ;:138
Zdjęcia ;:215
Nie śpiesz się z przetacznikiem, niech sobie spokojnie kwitnie. ;:108 Tak sobie myślę, ;:7 że dzielimy roślinki po przekwitnięciu, a wtedy krzywda im się nie dzieje.
A! I nie wysyłaj ich na Śląsk ;:185 , jeśli do mnie, tylko na Mazowsze. :D
Słoneczka życzę i ciepełka. ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Krysiu skoro o hostach mowa to ja mam takie uratowane z trawnika... facet je kosił kosiarką do zera ;:223 Uprosiłam jego żonę żeby mi je pozwoliła wykopać... udało się i teraz pomalutku odbudowują liście ;:173 Twoje są piękne ;:215 zwłaszcza ta biała i ta limonkowa takie oryginalne ;:108
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Krysiu , piękne pustynniki , ja swoje tak podlewałam żeby wzeszły że skutek wiadomo jaki był :;230 , muszę kupić jeszcze raz .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Iwonka tak...ten Pustynnik gigant ma szerokie liście , widzę że zawiązał trzy kule nasienników będę pilnowała aby dojrzał i spóbuję rozmnożenia.
Widzę u siebie ślimaki też, ale chyba inwazji jeszcze niema, wczoraj wieczorkiem widzieliśmy z mężem pędzącego jeża w naszym ogrodzie...może on się rozprawia ze ślimakami. Muszę poczytać czym tego jeża zatrzymać u siebie w ogrodzie.

Ewka ja hosty często wsadzam u stóp róż, zakrywają puste miejsce i przykrywaja wyłażące chwasty.

Lucynko bez pośpiechu będę działała, ale dlaczego Ciebie kojarzyłam ze Śląskiem... :;230
Jak się spało mężowi na własnym łóżeczku :?:

Ewarost host mam sporo nie wszystkie rozrośnięte i duże, ale mam niektóre tak duże że mogłabym się podzielić, tylko dla mnie to pakowanie jest zmorą. Ja mam Tobie coś obiecanego chyba... czy tak :?: jeżeli będę pakowała to jakąś hoste wrzucę.

Ela normalnie zalałaś pustynniki ;:108 ;:108 one nie lubią nadmiaru wody, kiedy kwitna to wody im dostarczam ale póżniej juz zostawiam samym sobie.
Kiedyś miałam piękny pomarańcz na ROD i też mi odszedł z nadmiaru wody.

Dzisiaj z wycieczki rowerowej Was pozdrawiam

Obrazek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Krysiu coś tam wiosną mówiłyśmy, ale ja mam SKS ;:306 i jak nie zapisze to przepadło :) Tak ze się nie przejmuj ;:168 Fajnie was widzieć ... u nas na stawach też młode łabądki uczą sie pływać... zawsze przypominają mi bajkę "Brzydkie kaczątko" :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Krysiu, nie wierzę, że to takie proste :shock: , bałam się go ruszyć, żeby go nie stracić. Jeśli to takie proste, to wiosna spróbuję, dzięki ;:196
Z pustynnikami muszę jeszcze raz powalczę, poszukam w szkółkach, może będzie lepiej. Mam języczkę Przewalskiego posadzoną przy przetaczniku, fajnie się komponują, z drugiej bym posadziła właśnie pustynnika ;:108 , chyba dobrze by wyglądały razem ;:224
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy śmiało przesadzaj Akanta, ja bym to zrobiła wczesną jesienią tego roku, roślina się dobrze ukorzeni przez zimę i wiosną już będzie Cię cieszyła. Ja swojego jak perzsadzałam to gdzieś po drodze mały kawałek się zawieruszył, włożyłam do ziemi i dzisiaj widzę już rosnącego z kwiatostanem....jednym ale jest.
Języczkę miałam ale posadziłam w pełnym słońcu i chyba mi zdechła..nie widzę jej.
Zesataw jak stworzysz będzie na pewno fajnie się prezentował, ja też jeszcze się rozejrzę za pustynnikiem ale pomarańczowym, kiedyś miałam i bardzo się nim zachwycałam.
Ja od jutra przesadzam hosty tworząc prawdziwe hostowisko pod jabłonią, nie czekam jesieni .
Teraz zadbam o podlewanie i w cienu jabloni na pewno sobie poradzą, do zimy już się dobrze ukorzenią co pozwoli przetrwać zimę bez strat.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu, cudne foto łabędziej rodziny.Myślę, że wykorzystam Twój pomysł z hostami i zacznę je rozsadzać.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Deysy dzisiejsze zdjęcie Akantu....nie wyczekuj wiosny, zrób to jesienią kiedy już kwiaty przekwitną.

Obrazek

Obrazek

A to pozostałości po przekwitniętym Pustynniku gigancie, zawiązały się trzy owoce, sśdzę że dojrzeją i będzie potomstwo

Obrazek

Lodziu ja to już jestem zorganizowana do przesadzania host, część jak widzisz już oczekuje w pojemnikach na wsadzenie reszta jest jeszcze w ziemi, będę dzieliła przed samym sadzeniem, pogoda u mnie mniej jak lato, ziemia nasączona wodą, w studni poziom też się podniósł, niedługo wiadrem będę nabierała więc mogę sadzić, będzie czym podlewać.
Jak już się uporam to pokażę .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lawenda...już jej niema na ogródku, w dwa snopki związałam jeden goni mole w łazience a drugi w pokoju ;:306

Obrazek

Obrazek

Zakwitły lilie przed wejściem do domu od strony podwórza, w ubiegłym roku były wysokie ale ten rok poszybowały, mąż zmierzył wysokość od podstawy 2, 15 cm.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Krysiu lilie po prostu chciały zza schodów się wychylać. ;:215
Hosty dzielisz? Rzeczywiście ziemia porządnie podlana to i moment dobry.
Akant pięknie się prezentuje. ;:215
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu mam urlop co prawda tylko tydzień ale pozostaję w domku więc chcę duże roboty odstawić, na razie pogoda jaka jest ;:223 więc wykorzystam i bliżej jesieni spokój.
Lilia nie wiem co to za jedna ale co roku wyższa i to nie zasilana bo zawsze mi umknie taka czynność przy niej.
:wit
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

A te lilie to ja dobrze widzę, że i przybyszowe, które będą kwitły też mają? Naprawdę niezła jest. ;:215
Owocnego urlopu zatem Ci Krysiu życzę. ;:333
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

też pogoda taka, że przesadzać można chyba wszystko. Ja rękoma M. wczoraj wykopałam dość dużą różę i zawiozłam ją mamie. Mam nadzieję, że się przyjmie, była z bryłą korzeniową, dostała dużo wody. Jeśli zacznie się chylić, schnąć czy chorować, przytnę mocno i już. Życzę udanego urlopu! A że hosty się przyjmą, nie mam żadnych wątpliwości.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”